Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bent u een geschikte kandidaat voor een neuscorrectie?

In de maand augustus staat de neus centraal. Zoals besproken in een eerder blog, kan ontevredenheid over uw neus een grote invloed hebben op uw zelfvertrouwen. Een neuscorrectie kan u dan wellicht de juiste oplossing bieden. Daarnaast kan deze behandeling ook uitkomst bieden bij ademhalingsproblemen. Een neuscorrectie is geschikt voor de meeste mensen, maar iedereen is anders. Wilt u weten of u geschikt bent voor een neuscorrectie? Wij hebben de belangrijkste criteria voor u op een rij gezet.

Leeftijd

Het menselijk lichaam (en dus ook de neus) kunnen tot circa 17 jaar nog groeien. Tot die tijd heeft het gezicht nog niet haar definitieve vorm bereikt. Het is daarom belangrijk dat u volledig uitgegroeid bent wanneer u een neuscorrectie overweegt. Op deze manier wordt er voorkomen dat na de ingreep de vorm van de neus alsnog verandert waardoor het resultaat negatief beïnvloed kan worden of zelfs een nieuwe ingreep nodig kan zijn.

Hoewel er geen maximum leeftijd voor een neuscorrectie is, moet er wel rekening worden gehouden met het feit dat het op latere leeftijd steeds lastiger wordt om een verandering te accepteren. Daarnaast kan het herstel moeizamer zijn.

Realistisch beeld

De meerderheid van de neuscorrecties worden uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt. In deze gevallen is het dus een subjectieve zaak of deze correctie echt nodig is. Het is daarom belangrijk dat u een specifiek maar realistisch beeld heeft van hoe u uw neus graag zou willen hebben. De beste kandidaten voor een neuscorrectie zijn op zoek naar verbetering en geen perfectie van het uiterlijk. Hierbij speelt leeftijd vaak ook een belangrijke rol, vooral bij jongere mensen is het belangrijk om zeker te weten dat het een weloverwogen beslissing is die niet beïnvloed is door de buitenwereld.

Kwaliteit van de neus

Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat uw huidstructuur goed is. Dat wil zeggen dat de huid niet te dun of te dik is, er moet dus sprake zijn van een normale huiddikte. Bovendien dient de huidige structuur van het overige weefsel, het bot en het kraakbeen van kwaliteit en goede structuur te zijn. Uw behandelend arts zal dit voorafgaand aan de behandeling uitvoerig analyseren.

Gezondheid

Een neuscorrectie is een chirurgische ingreep. Het is daarom erg belangrijk dat u zowel fysiek als mentaal stabiel bent. Informatie over eerdere operaties, eventuele allergieën, ademhalingsproblemen door de neus, medicijn- of drugsgebruik of gebruik van vitaminen spelen, onder anderen, een belangrijke rol bij het beoordelen of en wanneer u geschikt bent.

Overweegt u een neuscorrectie en wilt u weten of u geschikt bent? Maak dan een afspraak voor een consult, een persoonlijk consult is van groot belang om te bepalen of een neuscorrectie de beste oplossing voor u is.