Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wallen

Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren. Wanneer u last heeft van wallen, ontstaat er een vermoeide en verouderde uitstraling. Hierdoor voelen velen zich onzeker. Met een onderooglidcorrectie of fillers kunnen we deze problemen verhelpen, om u weer een frisse en stralende look te geven.

Plan een consult

Wat zijn wallen precies?

Wallen zijn zwellingen onder de ogen die ontstaan door een overschot van huid, vet of vocht. Het ontstaan van wallen is grotendeels genetisch bepaald en treedt vaker op naarmate u ouder wordt. Wallen worden overigens vaak verward met donkere kringen onder de ogen. Donkere kringen rondom de ogen worden vaak veroorzaakt door een verminderde doorbloeding rondom de ogen, de dunne huid of door pigmentatie. Donkere kringen kunnen verergeren door uw levensstijl. Weinig slaap en stress, maar ook roken en het nuttigen van alcohol zijn veelal de boosdoeners.

Oorzaak wallen onder ogen

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor wallen onder de ogen, de meest voorkomende is huidveroudering. Naarmate u ouder wordt verslapt de huid onder uw ogen waardoor er een ophoping van huid, vet of vocht kan ontstaan. Maar niet alleen uw huid, ook de spiertjes rondom de ogen verslappen naarmate u ouder wordt. Onderhuidse vet kan zakken waardoor de bekende “zakjes” onder de ogen ontstaan. Soms ontstaan wallen al op jonge leeftijd. Dit is vaak erfelijk bepaald. Ook kunnen andere factoren, zoals voeding, medicijngebruik of een allergie invloed hebben op het ontstaan van wallen.

Hoe kan ik wallen voorkomen?

Hydratatie en rust zijn de belangrijkste factoren bij het voorkomen van wallen of donkere kringen. Probeer minimaal 8 uur per nacht te slapen. Dit geeft u lichaam genoeg tijd om uw huidcellen te vernieuwen en afvalstoffen te verwerken. Zorg daarnaast voor genoeg hydratatie. Dit bevordert de afvoer van vocht en gifstoffen uit uw lichaam. Let ten slotte op uw zoutinname, zout kan extra vochtophopingen veroorzaken. Omdat het ontstaan van wallen veelal wordt veroorzaakt door veroudering zijn ze helaas niet altijd te voorkomen.

Hoe kan ik wallen verminderen?

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop u de zwellingen onder uw ogen kunt verminderen. Een van de gemakkelijkste methoden is zoals eerder aangegeven hydratatie. Door genoeg te drinken blijft uw huid gehydrateerd. Vermijd ook sigaretten en alcohol, want beide kunnen de huid uitdrogen en wallen veroorzaken of verergeren. Ten slotte kunt u een oogcrème of serum proberen dat speciaal tegen wallen onder de ogen is ontwikkeld.

Wallen verwijderen; de behandeling

Heeft u alles al geprobeerd, maar zonder succes? Dan kunnen wij u verder helpen. Er zijn een aantal manieren om wallen onder de ogen te behandelen. Eén manier is met een operatie, waarbij we de overtollige huid verwijderen en u een jeugdiger uiterlijk kunnen geven. Een andere mogelijkheid is het gebruik van injectables zoals Botox, dat kan helpen om de spierverslapping te verminderen.

Om plaatselijke vet- of vochtophoping onder uw ogen te verwijderen, is een chirurgische ooglidcorrectie een goede optie. Met een onderooglidcorrectie corrigeert de plastisch chirurg uw wallen. Hierbij wordt een kleine incisie onder de wimperrand gemaakt, waarna het teveel aan huid en overtollig vetweefsel wordt verwijdert of verplaatst. Vervolgens trekt de plastisch chirurg de huid strak voor een optimaal resultaat. Door de kleine incisie is na de ingreep nauwelijks een litteken zichtbaar. In totaal duurt de behandeling ongeveer 90 minuten. U mag dezelfde dag weer naar huis. Ontdek meer over een onderooglidcorrectie, het herstel en antwoorden op veelgestelde vragen.

Worden uw wallen veroorzaakt door volumeverlies rondom uw ogen, heeft u donkere kringen of kraaienpootjes dan kunnen hyaluronzuur fillers ook een oplossing zijn. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt. Hyaluronzuur fillers kunnen wallen verminderen en soms zelfs volledig verwijderen.

De behandeling van uw wallen duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Met behulp van een dunne naald wordt de fillers op specifieke plekken in de huid ingebracht. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is gelijk na de behandeling te zien.

Ooglidcorrectie

Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg van Blooming Plastische Chirurgie de vorm van verdoving. In principe wordt een onderooglidcorrectie altijd onder lokale verdoving uitgevoerd. Mocht u graag onder narcose willen, of de behandeling willen combineren met een andere behandeling, dan wordt er gekozen voor een algehele narcose. Hieronder bekijkt u de kosten voor een onderooglidcorrectie voor uw wallen.

Fillers

Iedere huid is uniek en vergt daarom een eigen aanpak, afgestemd op uw huidconditie en het gewenste resultaat. Welke filler behandeling het beste resultaat oplevert voor uw wallen, bespreekt u met de cosmetisch arts of plastisch chirurg uitgebreid bij het eerste consult. Tijdens dit consult stellen we een persoonlijk behandelplan op dat het hoogst haalbare resultaat oplevert. Hieronder bekijkt u de kosten voor een filler behandeling voor uw wallen.