Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wallen

Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren. Wanneer u last heeft van wallen, ontstaat er een vermoeide en verouderde uitstraling. Hierdoor voelen velen zich onzeker. Met een onderooglidcorrectie of fillers kunnen we deze problemen verhelpen, om u weer een frisse en stralende look te geven.

Plan een consult

Wat zijn wallen precies?

Wallen zijn zwellingen onder de ogen die ontstaan door een overschot van huid, vet of vocht. Het ontstaan van wallen is grotendeels genetisch bepaald en treedt vaker op naarmate u ouder wordt. Wallen worden overigens vaak verward met donkere kringen onder de ogen. Donkere kringen rondom de ogen worden vaak veroorzaakt door een verminderde doorbloeding rondom de ogen, de dunne huid of door pigmentatie. Donkere kringen kunnen verergeren door uw levensstijl. Weinig slaap en stress, maar ook roken en het nuttigen van alcohol zijn veelal de boosdoeners.

Oorzaak wallen onder ogen

Wallen onder de ogen kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder veroudering, zwangerschap, allergieën, genetica en overmatige blootstelling aan UV-licht. De huid rond de ogen is het dunste gedeelte van het lichaam en bestaat uit bindweefsel wat vocht absorbeert. Een verlies aan elasticiteit in de huid kan leiden tot wallen en donkere kringen onder de ogen.

Genetica speelt ook een rol bij het optreden van wallen onder de ogen. Sommige mensen hebben natuurlijke proppen vet rond hun ogen die gemakkelijk opzwellen waardoor er wallen ontstaan. Ook als iemand regelmatig te weinig slaapt of veel dronk, kan dit leiden tot overtollige zwelling rond de ogen.

Hormonale factoren zoals zwangerschap of puberteit kunnen er ook voor zorgen dat wallen onder de ogen ontstaan. Zwangere vrouwen kunnen last krijgen van vochtroof en eerdere schaduwen onder hun ogen door toegenomen bloedvolume tijdens hun zwangerschap. Adolescente jongeren ervaren vaak meer ruggegraatostendheid om hun gezicht tijdens hun puberteit als gevolg van verandering in hormonale activiteit die kan leiden tot wallen onder de ogen.

Hoe kan ik wallen voorkomen?

Wil je weten hoe je wallen kunt voorkomen? Hier zijn een paar tips die je kunnen helpen:

  • Zorg dat je veel water drinkt om uitdroging te voorkomen.
  • Probeer voldoende rust te nemen om de bloedsomloop te verbeteren.
  • Vermijd het drinken van alcohol en cafeïne, vooral ’s avonds wanneer je in bed gaat.
  • Probeer gezonde maaltijden te eten met veel kiezelzuurrijke voeding zoals groenten, fruit en volkorenproducten.
  • Doe regelmatig oefening om de bloedsomloop en het lymphatisch systeem te versterken.
  • Laat stressvolle situaties zo veel mogelijk achterwege.

Hoe kan ik wallen verminderen?

Om wallen te verminderen zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je gezicht er helderder en frisser uit te laten zien.

Ten eerste is het belangrijk dat je voldoende rust krijgt. Als je moe bent, worden de bloedvaten rondom je ogen verwijderd, waardoor zwelling ontstaat. Probeer daarom elke avond vroeg naar bed te gaan en alleen op tijd op te staan.

Drink ook veel water en mineraalrijke vloeistoffen om de huid van meer vocht te voorzien en om uitdroging te voorkomen. Verminder ook de inname van cafeïne of alcohol, als deze reguliere consumptie aanwezig is in je levensstijl, omdat ze een negatief effect kunnen hebben op het hydrateren van jouw huid.

Daarnaast kan het nuttig zijn om ijzer supplementen in te nemen om anemie (tekort aan rode bloedcellen) te voorkomen; zo vermindert muggenziften en wallenschaduwen rondom de ogen.

Het is ook essentieel dat u gezonde maaltijden eet met veel vitamine B6 of C-rijke voeding, zoals bladgroenten, fruit en volle granen. Dit helpt bij het bestrijden van allergische reacties die kunnen leiden tot wallopbouw rondom de ogen.

Tot slot kan het helpend zijn om elke dag ’s avonds een warm compressie toe te passen op je ogen of moisturizers zoals hyaluronzuur of jojobaboter aan te brengen om wallopbouw rondom de ogen te verminderen en de huid hydraterend te houden.

Wallen verwijderen; de behandeling

Heeft u alles al geprobeerd, maar zonder succes? Dan kunnen wij u verder helpen. Er zijn een aantal manieren om wallen onder de ogen te behandelen. Eén manier is met een operatie, waarbij we de overtollige huid verwijderen en u een jeugdiger uiterlijk kunnen geven. Een andere mogelijkheid is het gebruik van injectables zoals Botox, dat kan helpen om de spierverslapping te verminderen.

Om plaatselijke vet- of vochtophoping onder uw ogen te verwijderen, is een chirurgische ooglidcorrectie een goede optie. Met een onderooglidcorrectie corrigeert de plastisch chirurg uw wallen. Hierbij wordt een kleine incisie onder de wimperrand gemaakt, waarna het teveel aan huid en overtollig vetweefsel wordt verwijdert of verplaatst. Vervolgens trekt de plastisch chirurg de huid strak voor een optimaal resultaat. Door de kleine incisie is na de ingreep nauwelijks een litteken zichtbaar. In totaal duurt de behandeling ongeveer 90 minuten. U mag dezelfde dag weer naar huis. Ontdek meer over een onderooglidcorrectie, het herstel en antwoorden op veelgestelde vragen.

Worden uw wallen veroorzaakt door volumeverlies rondom uw ogen, heeft u donkere kringen of kraaienpootjes dan kunnen hyaluronzuur fillers ook een oplossing zijn. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt. Hyaluronzuur fillers kunnen wallen verminderen en soms zelfs volledig verwijderen.

De behandeling van uw wallen duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Met behulp van een dunne naald wordt de fillers op specifieke plekken in de huid ingebracht. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is gelijk na de behandeling te zien.

Ooglidcorrectie

Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg van Blooming Plastische Chirurgie de vorm van verdoving. In principe wordt een onderooglidcorrectie altijd onder lokale verdoving uitgevoerd. Mocht u graag onder narcose willen, of de behandeling willen combineren met een andere behandeling, dan wordt er gekozen voor een algehele narcose. Hieronder bekijkt u de kosten voor een onderooglidcorrectie voor uw wallen.

Fillers

Iedere huid is uniek en vergt daarom een eigen aanpak, afgestemd op uw huidconditie en het gewenste resultaat. Welke filler behandeling het beste resultaat oplevert voor uw wallen, bespreekt u met de cosmetisch arts of plastisch chirurg uitgebreid bij het eerste consult. Tijdens dit consult stellen we een persoonlijk behandelplan op dat het hoogst haalbare resultaat oplevert. Hieronder bekijkt u de kosten voor een filler behandeling voor uw wallen.

Veelgestelde vragen over wallen

Wallen zijn gezwollen of opgezette gebieden onder de ogen die vaak resulteren in een bolling of zakachtig uiterlijk in dit deel van het gezicht. Ze kunnen variëren in grootte en ernst en worden meestal geassocieerd met een verscheidenheid aan oorzaken en factoren. Wallen onder de ogen zijn een veelvoorkomend cosmetisch probleem dat veel mensen stoort.

Wallen kunnen veroorzaakt worden door genetische aanleg, veroudering, vochtretentie, allergieën, slaaptekort, stress, roken en andere factoren zoals een zoutrijk dieet, hormonale schommelingen, medicatie en eczeem.

Wallen onder de ogen kunnen effectief worden behandeld met medische ingrepen. Twee veelvoorkomende opties zijn een ooglidcorrectie en het gebruik van fillers. De ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij overtollig huid- en vetweefsel wordt verwijderd. Fillers zijn injecteerbare stoffen die volume toevoegen aan het gebied onder de ogen. Beide methoden kunnen wallen verminderen, maar de keuze hangt af van factoren zoals de ernst van de wallen en persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om een consultatie met een specialist te plannen om de meest geschikte behandeling te bepalen en vragen te beantwoorden met betrekking tot de procedures en mogelijke risico’s.

Ja, genetische aanleg speelt een rol bij de ontwikkeling van wallen onder de ogen. Als familieleden wallen hebben, dan is de kans groter.