Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Borstvergroting

Bij een borstvergroting krijgen uw borsten meer volume en worden de vorm en verhouding verbeterd. Jaarlijks ondergaan veel vrouwen die vinden dat ze kleine borsten hebben een borstvergrotende operatie. De meeste vrouwen kiezen voor een borstvergroting om onderontwikkelde borsten te vergroten of om na zwangerschap of afvallen de oude proporties van de borsten weer terug te krijgen. Bij een borstvergroting krijgen uw borsten niet alleen extra volume, maar worden ze ook steviger. Het doel is om te zorgen dat uw borsten een mooi geheel met uw lichaam vormen. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke behandelopties het best bij u passen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten
Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een borstvergroting?

Verdoving

Algehele anesthesie

Operatieduur

60 – 90 minuten

Hersteltijd

14 dagen

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de plastische chirurg uw wensen en verwachtingen. De chirurg vertelt u welke opties er zijn en welk resultaat u kunt verwachten. De behandelend plastisch chirurg zal uitleggen hoe een borstvergroting in zijn werk gaat. Het gehele behandeltraject wordt besproken en u wordt uitgebreid geïnformeerd over de verschillende opties, de voor- en nadelen van de borstvergroting, de nazorg, risico’s van en eventuele complicaties na de operatie. Daarnaast wordt besproken of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie.

In dit gesprek kunt u ook u al uw vragen over borstvergroting stellen. Verder wordt de omvang van uw borsten door meting vastgelegd. Daarna kunt u met pasprotheses een indruk krijgen van het mogelijke resultaat. Wij houden bij de keuze van borstprotheses altijd rekening met uw wensen, uw figuur en de kwaliteit van uw huid. Protheses verschillen niet alleen in grootte, maar ook in vorm (rond of druppelvormig). De protheses kunnen onder de borstspier of onder de borstklier geplaatst worden. Welke plaatsing bij u het beste resultaat geeft, is afhankelijk van uw huid en het weefsel. Wilt u geen siliconen protheses? Dan is het in sommige gevallen mogelijk om borsten te vergroten met lichaamseigen vet, ofwel lipofilling. Dit is alleen mogelijk als u op de geschikte plekken voldoende lichaamsvet heeft. Vraag uw behandelend chirurg naar de mogelijkheden. 

Wij vinden het belangrijk om u tijdens het consult goed te informeren over het te bereiken resultaat, de risico’s en eventuele complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Uiteindelijk staan uw wensen en de tevredenheid met het resultaat van de behandeling bij ons voorop. 

Aan een consult zijn € 100,– consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling. 

Een borstvergroting vindt onder algehele verdoving plaats en duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. Tijdens de operatie wordt de prothese ingebracht via een kleine incisie van ongeveer 5 cm in de borstplooi. Daarna worden de incisies zorgvuldig gehecht en afgeplakt met een pleister. Indien nodig, worden de borsten verbonden met ondersteunend verband om het herstel te bevorderen. Na de operatie kan er vocht uit de wond druppelen. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren worden er twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Wanneer er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd. In de meeste gevallen gebeurt dit de volgende ochtend.

Uw borsten kunnen na een borstvergroting pijnlijk en gespannen aanvoelen. De pijn zal in de dagen na de operatie geleidelijk afnemen. Om het herstel van de borsten te bevorderen hebben wij een aantal tips: 

 • Draag de eerste zes weken na de ingreep dag en nacht een sportbeha zonder beugels. Deze beha krijgt u na de operatie van ons mee. 
 • Vermijd de eerste zes weken na de operatie elke vorm van intensieve lichaamsbeweging, zoals sporten of zwaar tillen. 
 • Bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren, blijven toegestaan. Deze zullen het herstel niet in de weg staan. 

Tot enkele maanden na de borstvergrotende operatie kunnen de tepels extra gevoelig of juist minder gevoelig zijn. Dit is een normaal verschijnsel dat over het algemeen na enkele maanden verdwenen is. Om ervoor te zorgen dat wij direct kunnen ingrijpen bij eventuele complicaties en om u te ontlasten in de eerste belangrijke uren na de ingreep, adviseren wij in de meeste gevallen om een nacht in het ziekenhuis te blijven.

De eerste zes weken na een borstvergroting zijn de littekens gezwollen en rood. Daarna neemt dit geleidelijk af. Het volledige genezingsproces van littekens duurt één tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u aan een goede littekencrème te gebruiken en uw littekens zoveel weinig mogelijk aan UV-straling bloot te stellen. Om het wondgenezingsproces te bevorderen adviseren wij u zes weken voor en zes weken na de operatie niet te roken. U verkleint hiermee de kans op nabloedingen en andere complicaties. Daarnaast adviseren we 1 week voor tot 1 week na de ingreep geen alcohol te nuttigen.

Net als bij iedere andere operatie bestaat er een kleine kans op een complicatie. De algemene risico’s zijn:

 • nabloedingen 
 • infecties 
 • zwelling 
 • vertraagde wondgenezing 
 • allergische reacties 

Specifieke complicaties die in een uitzonderlijk geval bij een borstvergroting kunnen optreden, zijn:

 • gevoelsveranderingen 
 • asymmetrie 
 • kapselcontractuur

Een kapselcontractuur ontstaat wanneer de bindweefsellaag die zich om de prothese heen vormt, samentrekt in plaats van soepel en dun te blijven. Door deze samentrekking kunnen de borsten harder aanvoelen. In uiterst zeldzame gevallen gaat dit gepaard met pijn en vervorming van de borst. 

Bij Blooming Plastische Chirurgie zijn we graag transparant over de mogelijke complicaties die na een operatie kunnen ontstaan. Over borstvergrotingen met implantaten circuleert momenteel verontrustende berichtgeving. In dit artikel geven we een toelichting op een aantal termen die in deze berichtgeving worden benoemd.

Wat kost een borstvergroting?

Bij Blooming Plastische Chirurgie weten we dat de kosten van een borstvergroting een belangrijke factor zijn bij uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij een borstvergroting tegen een betaalbare prijs en geven wij prioriteit aan hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

Een borstvergroting bij Blooming Plastische Chirurgie begint bij €5.740,-. Deze prijs omvat alle benodigdheden voor de ingreep, zoals consultaties met specialisten, chirurgische assistentie, anesthesie en de nazorg. Afhankelijk van de complexiteit van uw geval of de gewenste resultaten kunnen deze kosten variëren.

Ervaringsverhalen

Een fantastisch en natuurlijk resultaat.

Geweldig resultaat na borstvergroting.

Je bent nooit te oud voor een borstvergroting.

Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren alleen gekwalificeerde en ervaren plastisch chirurgen borstvergrotingen uit. De veiligheid van borstimplantaten staat in de media recent ter discussie daarom hebben we dit artikel opgesteld waarin we uitgebreid informeren over mogelijke complicaties bij siliconen borstimplantaten.

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose en daarom zult u van de ingreep zelf niets meekrijgen. Zodra de verdoving is uitgewerkt, kunt u pijnklachten krijgen, maar deze zijn voor iedereen anders. Daarnaast is het ook afhankelijk van de plaats waar de borstprothese is ingebracht. Wanneer de plastisch chirurg de borstprothesen bij de borstvergroting achter de borstspier plaatst, zullen de pijnklachten heviger zijn dan bij plaatsing achter het klierweefsel. Na de operatie blijft u een nachtje in het ziekenhuis, zodat wij u nazorg kunnen bieden. Wanneer u naar huis mag, geven wij een recept voor pijnstillers mee.

Na de operatie is paracetamol voldoende om de pijn te stillen. Bij extreme pijn kunt u contact opnemen met de kliniek en wordt er eventueel iets sterkers voorgeschreven. Gebruik nooit bloedverdunnende medicatie zoals Aspirine.