Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Jukbeenderen

Jukbeenderen met weinig volume kan het gezicht een magere, ingevallen uitstraling geven, terwijl goed gedefinieerde jukbeenderen zorgen voor een natuurlijke gezichtsstructuur. Jukbeenderen maken deel uit van de onderliggende botten van het gezicht. Naarmate u ouder wordt, kan het volume afnemen en worden uw jukbeenderen op natuurlijke wijze minder zichtbaar. Dit komt door de geleidelijke afname van de omvang of textuur van de huid en een gebrek aan onderhuidse volume.

Plan een consult

Klachten volume verlies jukbeenderen

De klachten van jukbeenderen met weinig volume kan variëren van een smalle gezichtsvorm tot holle wangen en een verouderd uiterlijk. Volumeverlies in het gezicht kan meerdere oorzaken hebben. Stress, uitputting of zelfs onverwacht gewichtsverlies kunnen ervoor zorgen dat iemands gezicht ingevallen raakt. Maar ook veroudering is een belangrijke oorzaak die vaak onopgemerkt blijft. Zelfs uw natuurlijke schedelstructuur kan de boosdoener zijn – platte jukbeenderen kunnen een melancholische sfeer uitstralen door hun gebrek aan volheid. Om dit probleem nog erger te maken, krimpen onze botten en ons bindweefsel naarmate we ouder worden, wat leidt tot smallere jukbeenderen met minder volume.

Volume verlies jukbeenderen voorkomen

De beste manier om volumeverlies van uw jukbeenderen te voorkomen is om gehydrateerd te blijven, een vochtinbrengende crème te gebruiken, gezond te eten en voldoende te slapen. Het is ook belangrijk om stress te vermijden en regelmatig te bewegen. Het eten van voedsel dat rijk is aan antioxidanten kan helpen de huidcellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Ten slotte is een effectieve huidverzorging essentieel.

Behandeling

Bij Blooming helpen onze cosmetisch artsen u met de geschikte behandeling met voor uw jukbeenderen. Wij leggen u graag uit welk resultaat u kunt verwachten, welke risico’s er eventueel aan verbonden zijn en welke nazorgmaatregelen nodig zijn. Met uw individuele doelstellingen in gedachten zal onze arts vervolgens nauwkeurig beslissen welke filler voor u het beste werkt.

Om uw gezicht er weer jeugdig uit te laten zien, gebruiken onze experts meestal Hyaluronzuur of Radiesse. Beide zijn veilige fillers die het oorspronkelijke volume herstellen met slechts kleine prikjes. De speciale en zachte gel van Hyaluronzuur bevat een hoge hoeveelheid dat onmiddellijk in de huid wordt opgenomen en vocht aantrekt zonder aan de buitenkant zichtbaar te zijn.

Voordat de behandeling begint, zal de plastisch chirurg het te behandelen gebied uittekenen. Het inspuiten van fillers kan met of zonder plaatselijke verdoving gebeuren. Vervolgens wordt met een dunne naald de filler in de gewenste huidgebieden geïnjecteerd. Over het algemeen duurt dit proces slechts 15-30 minuten, afhankelijk van waar het wordt ingebracht.

Nazorg

Na de behandeling kunt u direct naar huis. Er wordt echter aangeraden om de volgende 24-48 uur na de behandeling geen zware lichamelijke inspanning te doen en ook abrupte temperatuursveranderingen zoals een bezoek aan de sauna te vermijden.

Na de behandeling kunnen de jukbeenderen enigszins rood en gezwollen worden. Dit is echter meestal geen langdurig probleem, want het verdwijnt meestal binnen een dag. Ze kunnen daarna nog enkele dagen gevoelig blijven, maar u kunt het ongemak verlichten met een koud kompres om ze te verzachten.

Resultaat

Met deze fillerbehandeling kunt u er weer stralend en jeugdig uitzien. Lijnen die vroeger diep waren, worden minder zichtbaar terwijl uw gezichtscontouren weer in hun oude glorie herstellen of beter nog – precies zoals u het wilt. En als het effect na 1,5 tot 2 jaar vervaagt? Deze procedure is gemakkelijk herhaalbaar voor een perfect resultaat.

Kosten jukbeenderen behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden. Op basis hiervan stellen zij een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht. Uiteraard beschikken wij over een standaard kostenindicatie.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor jukbeenderen? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Veelgestelde vragen over jukbeenderen

De jukbeenderen, ook wel de jukbeenderen of de zygoma’s genoemd, zijn botstructuren in het gezicht. Ze bevinden zich aan weerszijden van het gezicht, net onder de oogkassen en vormen een belangrijk onderdeel van de gezichtscontour.

De jukbeenderen hebben zowel esthetische als functionele functies. Ze dragen bij aan de gezichtssymmetrie en de vorm van het gezicht. Daarnaast dienen ze als bescherming voor de ogen en de zachte weefsels van het gezicht.

Een indicatie voor een jukbeenoperatie kan onder andere zijn: aangeboren afwijkingen, asymmetrie, verwondingen, leeftijdsgerelateerd volumeverlies, of cosmetische wensen om de jukbeenderen te verbeteren.

Symptomen van jukbeenproblemen kunnen variëren, maar veel voorkomende symptomen zijn asymmetrie in het gezicht, verlies van jukbeencontour, en ontevredenheid met het uiterlijk van de jukbeenderen.

Weinig volume in de jukbeenderen verwijst naar het ontbreken van volheid in de jukbeenderen van het gezicht. Dit kan leiden tot een ingevallen of platte uitstraling van de wangen en het bovenste deel van het gezicht.

Tekenen van weinig volume in de jukbeenderen zijn onder andere een gebrek aan definitie in de wangen, een afgeplat uiterlijk, of een gebrek aan een prominente jukbeenlijn.

Ja, verlies van jukbeenvolume is een veelvoorkomend gevolg van veroudering, waarbij zowel botverlies als afname van vetweefsel een rol spelen.

Een veelgebruikte behandeling voor het corrigeren van weinig volume in de jukbeenderen is het gebruik van fillers. Deze fillers zijn op basis van hyaluronzuur en kunnen volume toevoegen aan de jukbeenderen. De procedure is relatief snel en vereist meestal minimale hersteltijd.