Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Liposuctie

Liposuctie is dé oplossing voor storende vetophopingen die u met sporten en een gezond voedingspatroon niet kwijtraakt. Tijdens de liposuctiebehandeling wordt plaatselijk vet op het lichaam verwijderd. Onze plastisch chirurgen zuigen met fijne canules het vet weg rond uw buik, heupen, benen, armen, rug, onderkin of nekbult. Hiermee verdwijnen ongewenste vetophopingen en brengen we uw lichaamscontouren weer in verhouding. Door middel van deze behandelmethode worden de vetcellen definitief verwijderd: de vetcellen komen niet meer terug. Bij Blooming kan liposuctie ook worden gecombineerd met Renuvion (ook wel bekend als J-Plasma) voor huidverstrakking en contourverbetering.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van liposuctie?

Verdoving

Lokale of algehele verdoving

Operatieduur

30 – 180 minuten

Hersteltijd

7 – 14 dagen

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de plastische chirurg uw wensen en verwachtingen. De chirurg vertelt u welke opties er zijn en welk resultaat u kunt verwachten. De behandelend plastisch chirurg zal uitleggen hoe liposuctie in zijn werk gaat. Het gehele behandeltraject wordt besproken en  u wordt uitgebreid geïnformeerd over de verschillende opties, de voor- en nadelen van de liposuctie,  de nazorg, risico’s van en eventuele complicaties na de behandeling. Daarnaast wordt besproken of  uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie. Ook worden de exacte plaatsen van de  liposuctie besproken. In dit gesprek kunt u ook u al uw vragen over liposuctie stellen.  

Wij vinden het belangrijk u tijdens het consult goed te informeren over het te bereiken resultaat, de  risico’s en eventuele complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Uiteindelijk  staan uw wensen en de tevredenheid met het resultaat van de behandeling bij ons voorop. 

Aan een consult zijn € 100,– consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de  uiteindelijke prijs van de behandeling.

Voordat de behandeling begint, worden de betreffende gebieden door de plastisch chirurg  nauwkeurig afgetekend en worden de locaties van de incisies gemarkeerd. Daarna wordt u verdoofd,  plaatselijk of volledig, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied en uw medische  gesteldheid. Zodra de verdoving is ingewerkt, wordt via de kleine incisies op onopvallende plaatsen  (zoals huidplooien) het betreffende gebied ingespoten met een vloeistof die het wegzuigen van de  vetcellen vergemakkelijkt en bloedverlies vermindert. Als deze vloeistof is ingewerkt, brengt de  chirurg via de incisies de zuignaald in. Deze is aangesloten op een krachtige pomp waarmee de  vetcellen worden weggezogen. 

De plastisch chirurg controleert constant de plek waar hij het vet weghaalt om er zeker van te zijn dat  de hoeveelheid weggezogen vet voldoende is. Indien de behandeling wordt gecombineerd met  Renuvion worden dezelfde incistiegaatjes gebruikt. Als het gewenste resultaat bereikt is, worden de kleine incisies gehecht. Soms worden  kleine slangetjes (drains) ingebracht om overtollig wondvocht af te voeren. Deze kunnen meestal na  twee dagen weer verwijderd worden. U hoeft niet bij ons te overnachten na een liposuctie.

Na de behandeling werkt het effect van de verdoving en de vloeistof nog een paar uur door. Hierdoor  ervaart u de eerste nacht na de ingreep nauwelijks pijn. Daarna kan het behandelde gebied stijf,  beurs en gevoelig zijn.  

De littekens van de incisies zijn heel klein, maar kunnen de eerste zes weken na liposuctie gezwollen  en rood zijn. Daarna neemt dit geleidelijk af. Het volledige genezingsproces van littekens duurt één  tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u aan een goede littekencrème te  gebruiken en uw littekens zo weinig mogelijk aan UV-straling bloot te stellen. Om het  wondgenezingsproces te bevorderen adviseren wij u zes weken voor en zes weken na de operatie  niet te roken en 1 week voor en 1 week na de operatie geen alcohol te nuttigen. U verkleint hiermee  de kans op nabloedingen en andere complicaties. 

Net als bij iedere andere operatie bestaat er een kleine kans op een complicatie. Algemene risico’s  zijn: 

 • nabloedingen 
 • infecties 
 • zwelling 
 • vertraagde wondgenezing 
 • allergische reacties 

Specifieke complicaties die in een uitzonderlijk geval bij liposuctie voorkomen, zijn:

 • gevoelloosheid behandeld gebied 
 • onregelmatig huidoppervlak 
 • bloeduitstortingen 
 • huidverkleuring 
 • verharde huid 
 • weefselafsterving 

Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg alle risico’s en mogelijke complicaties met u.

Wat kost liposuctie?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van liposuctie een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij liposucties aan tegen een redelijke prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

De kosten voor liposuctie bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf € 2.415,-. Dit is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Ervaringsverhalen

Top arts, eerlijk over de verwachte resultaten

Liposuctie + huidresectie Flanken

Veelgestelde vragen

We bereiken het beste resultaat bij patiënten met een normaal gewicht en stevige huid. Met de BMI-index stellen we vast of u een geschikt gewicht heeft.

Nee, wij kunnen geen cellulitis verwijderen met de liposculptuurbehandeling. De ingreep geeft u ook geen strakke of gladde huid, maar de structuur van de huid kan wel wat minder bobbelig aanvoelen.

De hoeveelheid vet die we weghalen, is afhankelijk van de omvang van het behandelgebied, uw gewicht en lichaamsbouw. Uiteraard is de hoeveelheid niet van belang: het resultaat is wat telt.

Een liposuctie is absoluut veilig. In onze kliniek werken alleen de best gespecialiseerde plastisch chirurgen die veel ervaring hebben met het uitvoeren van de behandeling. Om u goed voor te kunnen bereiden, geven wij u vooraf instructies.

Nee, de verwijderde vetcellen zijn uit uw lichaam verwijderd en zullen zich daarom nooit meer kunnen vullen met vet. Natuurlijk heeft u op andere plekken in uw lichaam nog wel vetcellen die gevuld worden wanneer uw gewicht toeneemt. Deze vetcellen zullen zich gelijkmatig door uw lichaam verdelen.

Of er losse huid overblijft, is afhankelijk van de huidelasticiteit en de locatie van de ingreep. Tijdens het eerste consult kan de chirurg op basis van de grootte van de vetophoping en uw huidconditie aangeven of u last krijgt van huidoverschot.