Openingstijden
Maak een afspraak
Corona maatregelen
Mijn Portaal
Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Rimpels

Rimpels zijn een veel voorkomend teken van veroudering, veroorzaakt door een afbraak van het natuurlijke collageen en elastine van de huid. Deze rimpels verschijnen vaak als lijnen of plooien in het gezicht, de hals, de handen en andere gebieden die aan de zon zijn blootgesteld. Hoewel rimpels natuurlijk kunnen zijn bij het ouder worden, kunnen ze ook verergeren.

Plan een consult

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels worden meestal zichtbaar als het natuurlijke collageen en elastine in de huid bij het ouder worden beginnen af te breken. Blootstelling aan de zon, roken en een slecht dieet kunnen er ook voor zorgen dat rimpels eerder dan normaal verschijnen. Veel mensen krijgen ook rimpels door gezichtsuitdrukkingen zoals fronsen of scheelzien. Mensen hebben over het algemeen last van rimpels boven hun lip, kraaienpootjes, fronsrimpels of voorhoofdsrimpels.

Soorten rimpels

Rimpels kunnen worden verdeeld in twee categorieën: dynamische rimpels en statische rimpels.

  • Dynamische rimpels: worden veroorzaakt door het samentrekken van de gezichtsspieren en ontstaan wanneer we bepaalde uitdrukkingen maken, zoals lachen of onze wenkbrauwen fronsen.
  • Statische rimpels: zijn rimpels die zelfs in rust ontstaan door afbraak van collageen en elastine in de loop van de tijd

Klachten rimpels

Naarmate rimpels dieper en opvallender worden, kunnen veel mensen minder zelfvertrouwen hebben of zich onzeker voelen over hun uiterlijk. Sommige rimpels lijken ernstiger dan andere, wat leidt tot frustratie en ongelukkig zijn. Bovendien kunnen rimpels oncomfortabel zijn omdat ze vaak een droge en strakke huid veroorzaken.

Rimpels voorkomen

De beste manier om rimpels te voorkomen is een goede huidverzorging en het zoveel mogelijk vermijden van blootstelling aan de zon. Het dagelijks aanbrengen van zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 kan helpen om de huid tegen rimpels te beschermen, evenals het gebruik van producten die speciaal bedoeld zijn om rimpels te verminderen, zoals retinolcrèmes. Gezond eten, niet roken en beperkt alcoholgebruik kunnen rimpels ook helpen verminderen.

Behandeling rimpels

Rimpels kunnen worden behandeld met botox of fillers. Het is belangrijk dat u eerst een consult inplant met een van onze plastische chirurgen voordat u een van deze behandelingen overweegt, om er zeker van te zijn dat de soort behandeling effectief is voor uw individuele behoeften.

Hyaluronzuur fillers

Als u op zoek bent naar manieren om een verslapte of verouderde huid tegen te gaan, kunnen hyaluronzuur fillers de perfecte oplossing zijn. Met een klein naaldje injecteren we een fijngemaakte gel die bestaat uit deze natuurlijk voorkomende stof in het gewenste gebied. Dit trekt vocht aan en helpt uw gezicht op te vullen, waardoor rimpels verminderen en uw huid er strakker, gladder en jonger uitziet.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Met slechts een dunne naald worden deze fillers ingebracht zonder sporen of littekens achter te laten.

Botox

Botox is een biologisch afbreekbaar eiwit dat de spierbewegingen van zenuwcellen voor een beperkte duur vermindert. Deze natuurlijke stof, die vaak wordt gebruikt bij cosmetische behandelingen, wordt na verdunning in kleine doses ingespoten en geeft tijdelijke resultaten die meestal binnen enkele maanden verdwijnen. Daarom kan botox worden beschouwd als zowel een geneesmiddel als een effectieve spierverslapper zonder dat er fillers of andere stoffen nodig zijn.

Botox zorgt ervoor dat de rimpels op uw voorhoofd of tussen uw wenkbrauwen, en kraaienpootjes naast uw ogen worden verminderd.

Kosten behandeling rimpels

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor rimpels? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.