Lipofilling

Verdoving

Lokale verdoving
spuit
Operatieduur
60 – 120 minuten
clock
Hersteltijd
7 – 14 dagen
pleister
Al onze lipofilling behandelingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het Spaarne Gasthuis. Met een lipofilling behandeling kunt u uw borsten, billen of gezicht extra volume geven met lichaamseigen vetweefsel. Tijdens het persoonlijke en uitgebreide consultgesprek adviseert de plastisch chirurg u in welk gebied het vetweefsel het beste weggehaald kan worden. Veelvoorkomende zones zijn hierbij de buik, heupen of benen. Uniek aan de lipofilling is dat het ingespoten vet in uw borsten, billen of gezicht soepel en natuurlijk aanvoelt.
voor en na foto's Lipofilling

Resultaten Lipofilling

voor en na foto's Lipofilling
Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Lipofilling?

Wat kost een Lipofilling?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Lipofilling gelaat € 3.500,- Lokale verdoving Nee
Lipofilling gelaat € 5.000,- Algehele narcose Ja

Relevante artikelen

billen opvullen blooming plastische chirurgie
Billen opvullen

Voorheen was het hebben van grote billen niet iets waar je de aandacht op wilde vestigen. De laatste jaren is dit juist veranderd. Het hebben van onopvallende billen is een

Lees verder »

Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor verdoving door middel van een narcose. U zult dan niks van de behandeling meekrijgen.

Bij een lipofilling onder lokale verdoving wordt het te behandelen gebied zo goed mogelijk verdoofd. In de praktijk blijkt dat dit vaak niet voldoende is om helemaal geen pijn te ervaren. Er is namelijk een maximale hoeveelheid verdovingsvloeistof die ingespoten mag worden en vooral de randjes van het verdoofde gebied kunnen nog gevoelig zijn.

Wanneer u thuiskomt van uw lipofilling behandeling, adviseren wij om licht voedsel zoals thee en beschuit te consumeren. Daarnaast is het belangrijk dat u vier tot zes weken dag en nacht uw drukkleding draagt om het gebied waar het vet is weggehaald.

Het is belangrijk dat u de eerste dagen na de lipofilling in beweging blijft. Wij adviseren echter wel om in ieder geval de eerste zes weken niet te sporten.

Het is per persoon afhankelijk hoelang het vet in het behandelde gebied blijft zitten. Het lichaam voert het vocht en de dode vetcellen af, waardoor ongeveer 60% tot 80% van het ingespoten vetweefsel aanwezig blijft.

Het is geheel afhankelijk van uw percentage vetweefsel in het gebied waar het vet wordt weggehaald. Als u een hoog percentage vetweefsel heeft in het donorgebied kan er meer vet ingespoten worden dan wanneer u een laag percentage vetweefsel heeft. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een deel van het ingespoten vetweefsel wordt afgevoerd door het lichaam, omdat dit dode vetcellen zijn die niet meer opgenomen kunnen worden door het lichaam.

Na de behandeling blijven er zeer kleine littekentjes van een halve centimeter of minder achter. Aanbevolen wordt om, wanneer er een klein korstje op het wondje verschijnt na de behandeling, te smeren met littekencrème om het litteken zo min mogelijk te laten opvallen.