Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Lipofilling

Al onze lipofilling behandelingen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen die ook werkzaam zijn in het Spaarne Gasthuis. Met een lipofilling behandeling kunt u uw borsten, billen of gezicht extra volume geven met lichaamseigen vetweefsel. Tijdens het persoonlijke en uitgebreide consultgesprek adviseert de plastisch chirurg u in welk gebied het vetweefsel het beste weggehaald kan worden. Veelvoorkomende zones zijn hierbij de buik, heupen of benen. Uniek aan de lipofilling is dat het ingespoten vet in uw borsten, billen of gezicht soepel en natuurlijk aanvoelt.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van lipofilling?

Verdoving

Lokale verdoving

Operatieduur

60 – 120 minuten

Hersteltijd

7 – 14 dagen

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Tijdens het gesprek neemt uw plastisch chirurg samen met u uw wensen door en bespreekt hij de methode die voor u het beste is. Hierbij bekijkt hij vooral of u in aanmerking komt voor een lipofilling behandeling. Tijdens het consult neemt uw behandelend plastisch chirurg ook uw medische achtergrond, medicijngebruik en uw algehele gezondheid door. Daarnaast vertelt de plastisch chirurg welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en wat de beste nazorg is.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Een lipofilling behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder narcose. Wanneer er vet weggehaald wordt bij een groot gebied, wordt dit altijd onder narcose gedaan.

Voordat u wordt verdoofd of onder narcose wordt gebracht, tekenen wij de door u aangegeven gebieden af. Daarna wordt u verdoofd of onder narcose gebracht, waarna er kleine sneetjes gemaakt worden om ‘vet te oogsten’. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen, wordt er een vloeistof ingespoten die ervoor zorgt dat de cellen los weken. Nadat de vloeistof twintig minuten is ingewerkt, wordt er gestart met de liposuctie.

Voordat het vetweefsel in uw borsten, billen of gezicht geïnjecteerd wordt, wordt het vetweefsel gezuiverd door middel van centrifugatie. Na het centrifugeren blijft er gezuiverd puur vetweefsel met stamcellen en groeifactoren over die door middel van kleine canules geïnjecteerd kunnen worden in uw borsten, billen of gezicht. Het is hierbij belangrijk dat de vetcellen gelijkmatig verdeeld worden, zodat de cellen voldoende zuurstof krijgen. Er sterft echter altijd een deel van de ingespoten vetcellen af door zuurstofgebrek. Deze worden op natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam.

Bekijk hier de video over lipofilling.

Na de behandeling is het behandelde gebied opgezwollen en beurs. Tevens kan het behandelde gebied pijnlijk aanvoelen, alsof u intensief gesport heeft. Drie maanden na de behandeling, wanneer het vocht is weggetrokken en de littekentjes niet meer rood zijn, is het resultaat van de lipofilling zichtbaar. Het duurt echter een jaar voordat het lichaam volledig is genezen van de behandeling.

Wat kunt u zelf doen om het herstel te bevorderen?

Na de behandeling is het belangrijk om licht verteerbaar voedsel te nuttigen, zoals water, thee en beschuit. Daarnaast raden wij u aan minimaal twee weken voor de behandeling te stoppen met roken en dit tot zes weken na de behandeling vol te houden. Roken zorgt namelijk voor een verminderde doorbloeding van de weefsels, wat een permanente impact op het eindresultaat heeft. Tot slot mag u tot zes weken na de ingreep niet intensief sporten of tillen.

Iedere operatieve ingreep brengt risico’s of complicaties met zich mee. De risico’s en complicaties die kunnen optreden bij een lipofilling behandeling zijn als volgt:

 • Bloeduitstortingen
 • Vochtophopingen
 • Infecties
 • Zwellingen
 • Gevoelsveranderingen
 • Zichtbare littekens
 • Een nabloeding
 • Allergische reacties op bijvoorbeeld de verdoving
 • Onregelmatigheden in de huid
 • Ontevredenheid betreft het resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Wat kost lipofilling?

Bij Blooming Plastische Chirurgie weten we dat de kosten van een lipofilling behandeling een belangrijke factor zijn bij uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij deze behandeling aan tegen een betaalbare prijs en geven wij prioriteit aan hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

Lipofilling bij Blooming Plastische Chirurgie begint bij €3.000,-. Deze prijs omvat alle benodigdheden voor de ingreep, zoals consultaties met specialisten, chirurgische assistentie, anesthesie en de nazorg. Afhankelijk van de complexiteit van uw geval of de gewenste resultaten kunnen deze kosten variëren.

Ervaringsverhalen

Het geheel is gelijk geworden

De behandeling is prima gegaan.

Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor verdoving door middel van een narcose. U zult dan niks van de behandeling meekrijgen.

Bij een lipofilling onder lokale verdoving wordt het te behandelen gebied zo goed mogelijk verdoofd. In de praktijk blijkt dat dit vaak niet voldoende is om helemaal geen pijn te ervaren. Er is namelijk een maximale hoeveelheid verdovingsvloeistof die ingespoten mag worden en vooral de randjes van het verdoofde gebied kunnen nog gevoelig zijn.

Wanneer u thuiskomt van uw lipofilling behandeling, adviseren wij om licht voedsel zoals thee en beschuit te consumeren. Daarnaast is het belangrijk dat u vier tot zes weken dag en nacht uw drukkleding draagt om het gebied waar het vet is weggehaald.

Het is belangrijk dat u de eerste dagen na de lipofilling in beweging blijft. Wij adviseren echter wel om in ieder geval de eerste zes weken niet te sporten.

Het is per persoon afhankelijk hoelang het vet in het behandelde gebied blijft zitten. Het lichaam voert het vocht en de dode vetcellen af, waardoor ongeveer 60% tot 80% van het ingespoten vetweefsel aanwezig blijft.

Het is geheel afhankelijk van uw percentage vetweefsel in het gebied waar het vet wordt weggehaald. Als u een hoog percentage vetweefsel heeft in het donorgebied kan er meer vet ingespoten worden dan wanneer u een laag percentage vetweefsel heeft. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een deel van het ingespoten vetweefsel wordt afgevoerd door het lichaam, omdat dit dode vetcellen zijn die niet meer opgenomen kunnen worden door het lichaam.

Na de behandeling blijven er zeer kleine littekentjes van een halve centimeter of minder achter. Aanbevolen wordt om, wanneer er een klein korstje op het wondje verschijnt na de behandeling, te smeren met littekencrème om het litteken zo min mogelijk te laten opvallen.