Prothesewissel

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
60-90 minuten
clock
Hersteltijd
14 dagen
pleister
Borstprothesen kunnen na circa 10 jaar zorgen voor complicaties. Een prothesewissel biedt dan uitkomst. Bij deze ingreep vervangen we uw huidige borstimplantaten voordat ze voor problemen kunnen zorgen. Ook wanneer u last heeft van kapselvorming, voeren onze chirurgen een prothesewissel uit. Op deze pagina leest u meer over de behandeling, nazorg en kosten.
voor en na foto's Prothesewissel

Resultaten Prothesewissel

voor en na foto's Prothesewissel

Ik was erg zenuwachtig voor mijn prothesewissel. Ik wist dat ik last had van kapselvorming. De chirurg was erg aardig en begripvol. Hij doorliep de hele ingreep rustig met mij.

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Prothesewissel?

Wat kost een Prothesewissel?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Prothesewissel enkelzijdig € 4.500,- Algehele narcose Ja
Prothesewissel dubbelzijdig € 6.790,- Algehele narcose Ja
Prothesewissel dubbelzijdig met lift € 8.540,- Algehele narcose Ja
Toevoeging Inwendige BH v.a. € 1.000,-
Toevoeging lipofilling v.a. vanaf € 3.500,-

Relevante artikelen

borstimplantaten
Borstimplantaten vervangen

Regelmatig duikt er een nieuwsbericht op over klachten rondom borstprotheses, zoals lekkende siliconen, gescheurde implantaten en inkapseling. Naar aanleiding van die berichten krijgen wij veel vragen van patiënten over wanneer

Lees verder »

Veelgestelde vragen

Hoelang het resultaat van de ingreep zichtbaar blijft, is voor iedereen verschillend. Uw borsten zijn gecorrigeerd, maar het verouderingsproces in uw lichaam gaat wel gewoon door. Hierdoor kunnen uw borsten na verloop van tijd wat meer verslappen en gaan hangen. Ook zwangerschap en schommelingen in het gewicht spelen hierbij een rol.

In sommige gevallen hebben de borsten zo weinig borstklierweefsel dat het geven van borstvoeding niet lukt. Hebben uw borsten wel voldoende weefsel, dan heeft het plaatsen van een implantaat geen nadelige gevolgen voor het produceren van melk. Moeten wij tijdens de correctie het klierweefsel herverdelen of uw tepelhof verplaatsen, dan kan dit nadelig zijn voor het geven van borstvoeding.

Over het algemeen blijft het gevoel in uw borst hetzelfde. Het gebied waar het litteken komt, kan wel wat gevoelloos zijn. Het gevoel van uw tepel en tepelhof kan de eerste weken wel anders zijn, maar dit is in de meeste gevallen niet blijvend.