Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Borstcorrecties voor & na

Borstvergroting

Overweegt u een borstvergroting? U bent zeker niet de enige. Sommige vrouwen overwegen om een borstvergroting te laten uitvoeren, omdat zij van mening zijn dat hun cupmaat niet in balans is met de rest van hun lichaam. Er zijn ook vrouwen die merken dat hun lichaam veranderd is door bijvoorbeeld gewichtsverlies of een zwangerschap. Het disbalans of de verandering kan hersteld worden door een borstvergroting. Een borstverzorging zorgt ervoor dat de borsten een natuurlijke stevige uitstraling krijgen.

Hieronder ziet u een aantal voor- en na foto’s van een borstvergroting. Er zijn ook resultaten te zien van een borstvergroting in combinatie met een tepelcorrectie. Een tepelcorrectie is een verzamelnaam voor verschillende ingrepen aan uw tepel, zoals een tepelverkleining, tepelhofverkleining of het reconstrueren van ingetrokken tepels.

Borstlift

Een lichaam van een vrouw gaat door verschillende fasen en het lichaam verandert continu. Bij veel vrouwen verslappen de borsten. Dit kan komen door gewichtsverlies, zwangerschappen, borstvoeding en natuurlijk de zwaartekracht. Een vrouw laat een borstlift uitvoeren omdat zij bijvoorbeeld onzeker is geworden over haar lichaam of gewoonweg omdat ze het niet mooi vindt. Een borstlift is een operatie waarbij het overtollige losse huid van de borst wordt verwijderd. Vaak worden de tepel en het borstweefsel hoger geplaatst. Doordat er weefsel wordt verwijderd, wordt de borst ook iets kleiner. Dit is de reden waarom een borstlift vaak gepaard gaat met een borstvergroting.

Met een borstvergroting geven we uw borsten meer volume en verbeteren we de vorm en verhouding. Hieronder ziet u een aantal voor- en na foto’s van een uitgevoerde borstlift. Het zijn resultaten van een borstlift in combinatie met een lipofilling, borstvergroting en een prothesewissel.

Borstverkleining

Vrouwen die een borstverkleining laten uitvoeren hebben verschillende redenen. De belangrijkste reden is pijn. Grote borsten zijn zwaar en hierdoor hangt het bovenlichaam meer naar voren. Hierdoor kunnen er pijnklachten komen in de rug, schouders en nek. Ook het snijdende BH-bandje zorgt voor vervelende pijn. Een andere belangrijke reden is een belemmering in de bewegingsvrijheid. Grote borsten zitten voornamelijk in de weg bij het sporten en tegelijkertijd zal er ook pijn worden ervaren bij het sporten. Vrouwen kunnen ook hun borsten niet mooi vinden, omdat ze het gevoel hebben dat hun lichaam door grote borsten niet in proportie is. Grote borsten geven vaak psychische klachten bij vrouwen. Zij voelen zich onzeker en schamen zich. Dit ervaren zij vooral tijdens het winkelen als zij bovenkleding passen.

Hieronder ziet u een aantal voor- en na foto’s van de resultaten van een borstverkleining. Borsten zullen na een borstverkleinende operatie wel blijven veranderen. Dit kan komen door gewichtsverlies, gewichtstoename, zwangerschap en de zwaartekracht. In principe zal de omvang niet meer zo worden als hoe ze waren, want een borstverkleining heeft een blijvend effect.

Tubulaire borsten

Tubulaire of tubereuze borsten hebben een aangeboren afwijking. Meestal is de onderkant van een borst niet volgroeid. Het kan ook zijn dat de tepelhof van de ene borst meer gevuld is met borstweefsel dan de andere borst. Dit resulteert erin dat de ene borst meer naar voren staat dan de andere. Veel vrouwen met een tubulaire of tubereuze borst hebben last van ernstige emotionele stress.

Het corrigeren van tubulaire borsten vraagt om een andere aanpak dan het vergroten van normale borsten. Bij het vergroten van normale borsten is het plaatsen van een prothese over het algemeen voldoende. In het geval van tubulaire borsten zal het enkel plaatsen van een prothese in de meeste gevallen niet het gewenste resultaat opleveren.

Het is belangrijk om naast het plaatsen van de prothese ook te werken aan de vorm van de borsten. Dit kan door middel van het verlagen van de borstplooi en het doorsnijden van de klieren. Zo ontstaat er een evenredige verdeling van het klierweefsel. Daarnaast kan het ook nodig zijn om de tepelhof te verkleinen en de tepel te verplaatsen.

Hoewel een tubulaire borstcorrectie uitgebreider is dan een standaard borstcorrectie, is het zeker mogelijk om een mooi resultaat te bereiken in het geval van tubulaire borsten. Wel is het erg belangrijk dat de aandoening als zodanig wordt herkend en dat de tubulaire borst niet wordt behandeld als een normale borst.

Hieronder ziet u voor en na foto’s van de resultaten van een tubulaire of tuberauze borsten behandeling.

Prothesewissel

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstprothesewissel wissel willen laten uitvoeren. Er kan bijvoorbeeld kapselvorming rond de prothese zijn gevormd of de oude prothese kan iets verplaatst zijn als hij bijvoorbeeld onder de borstspier is geplaatst. In de jaren zestig tot jaren negentig zijn er veel borstprotheses geplaatst welke na jaren zijn gaan lekken. Dit kan ook een reden zijn om de borstprothese te laten vervangen. Het eigen borstweefsel veranderd na gewichtstoename of -afname, na zwangerschap of door ouderdom. Het eigen weefsel verslapt dan of het volume van de borsten is veranderd. Door deze verandering kan er gekozen worden om een prothesewissel uit te laten voeren.

Hieronder ziet u een aantal voor- en na foto’s van een prothesewissel. Er is ook een resultaat te zien van een prothesewissel in combinatie met een borstlift. Met een borstlift verstevigen en liften we de borsten die door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering zijn gaan hangen of zijn verslapt. Het bovenste gedeelte van de borsten heeft dan vaak geen vulling meer, er ontstaat een diepe borstplooi en de tepels zitten vaak lager dan de borstplooi. Met een borstlift verplaatsen we de tepel naar boven en plaatsen we eventueel een implantaat indien u ook meer volume wenst.