Buikwandcorrectie

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
120 -180 minuten
clock
Hersteltijd
7 – 14 dagen
pleister
Bij een buikwandcorrectie wordt een verslapte buik gecorrigeerd. Door vermagering, zwangerschap of veroudering kan uw buikwand zo ernstig verslappen dat er een ‘hangbuik’ ontstaat. Dit kan gecorrigeerd worden door het huidoverschot te verwijderen, een teveel aan vet te verwijderen en eventueel spieren aan te trekken. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke behandelopties het best bij u passen.
voor en na foto's Buikwandcorrectie

Resultaten Buikwandcorrectie

voor en na foto's Buikwandcorrectie

Vakkundige buikwandcorrectie met grandioos resultaat. Hierover ben ik nog steeds verbijsterd. Het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Er is de juiste zorg, uitleg en aandacht aan besteed met goede nazorg. Een 10 met een griffel voor Drs. W.J. van der Pot en zijn team.

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Buikwandcorrectie?

Wat kost een Buikwandcorrectie?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Bodylift (circulair, exclusief liposuctie) € 18.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift klein € 5.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift groot € 7.000,- Algehele narcose Ja
Bovenarmlift + liposuctie en renuvion € 10.000,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift klein € 6.500,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift groot € 8.610,- Algehele narcose Ja
Bovenbeenlift met liposuctie en Renuvion € 12.000,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie klein € 5.230,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie uitgebreid € 7.630,- Algehele narcose Ja
Buikwandcorrectie Fleur de Lis € 8.780,- Algehele narcose Ja
Extra overnachting, per nacht € 1.000,-
Reven rectus diastase bij een Buikwandcorrectie € 1.250,-
Liposuctie 1 regio € 2.415,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie 2 regio’s € 4.000,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 3 regio’s € 5.500,- Algehele narcose Nee
Liposuctie 4 regio’s € 7.000,- Algehele narcose Nee
Lipofilling lichaam vanaf € 4.000,- Algehele narcose Nee
Renuvion behandeling vanaf € 3.000,- Algehele narcose Nee

Relevante artikelen

Veelgestelde vragen

Een buikwandcorrectie is een cosmetische operatie en wordt daarom over het algemeen niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen.

Een buikwandcorrectie is een cosmetische operatie en wordt daarom over het algemeen niet vergoed door het ziekenfonds of de particuliere ziektekostenverzekeraar. U moet de operatie dus meestal zelf betalen.

In principe is een buikwandcorrectie geschikt voor iedereen die een slappe of hangende buikwand heeft. Dit kan komen door flink gewichtsverlies, zwangerschap(pen) of veroudering. Samen met uw behandelend arts wordt er gekeken of u een uitgebreide of kleine buikwandcorrectie nodig heeft. Wanneer u last heeft van overgewicht, is een buikwandcorrectie niet de oplossing. De kans op complicaties is dan vele malen groter en daarom raden wij aan om eerst af te vallen voordat u een buikwandcorrectie ondergaat.

Het is afhankelijk van de soort buikwandcorrectie hoelang de operatie duurt. Dit kan verschillen van ongeveer twee tot vier uur. Wanneer u de kleine buikwandcorrectie ondergaat, zal de ingreep ongeveer twee uur duren. Een grote buikwandcorrectie duurt ongeveer drie tot vier uur. Een buikwandcorrectie is geen kleine ingreep en daarom blijft u een nachtje in het ziekenhuis. In de regel mag u in de loop van de volgende ochtend naar huis.

Een buikwandcorrectie vindt plaats onder algehele verdoving en is daarom op het moment zelf niet pijnlijk. Wanneer de verdoving is uitgewerkt, kunnen de wonden wel pijnlijk aanvoelen. De pijn is echter wel goed te bestrijden door het innemen van de juiste medicatie. Over de beste pijnbestrijding krijgt u advies van uw behandelend arts. Bekijk de pagina over de volledige nazorg voor het beste herstel.

De eerste zes weken na de ingreep moet u verplicht een korset dragen om alles goed op zijn plek te houden. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het soort werk dat u doet, wanneer u weer aan het werk kunt. De meeste mensen die een buikwandcorrectie hebben ondergaan, kunnen na twee weken weer aan het werk. Belangrijk is dat u de eerste zes weken na de ingreep geen lichamelijke inspanning verricht. In de herstelperiode zullen dan sommige bewegingen nog niet volledig uitgevoerd kunnen worden.

Een zwangerschap is heel goed mogelijk na een buikwandcorrectie. Houd er hierbij wel rekening mee dat dit de huid wel weer zal oprekken, waardoor het resultaat van de correctie kan verdwijnen. Bent u voornemens om in de toekomst zwanger te raken, dan doet u er goed aan de buikwandcorrectie uit te stellen tot na die tijd.

De littekens van de buikwandcorrectie vallen indien mogelijk  onder de bikinilijn en daardoor kunt u ze goed bedekken met ondergoed. Het litteken dat de plastisch chirurg rondom de navel maakt, wordt dusdanig netjes weggewerkt dat ze na een aantal maanden nauwelijks meer zichtbaar zijn. Soms is het niet te voorkomen dat het litteken wat hoger komt te zitten.

Het resultaat van een buikwandcorrectie is langdurig. U behoudt het langste een strakke buik door goede eetgewoonten en lichaamsbeweging. Komt u na de buikwandcorrectie weer aan, dan is de kans groot dat u weer een slappe en hangende buik krijgt.