Buikwandcorrectie
Bij een buikwandcorrectie wordt een verslapte buik gecorrigeerd. Door vermagering, zwangerschap of veroudering kan uw buikwand zo ernstig verslappen dat er een ‘hangbuik’ ontstaat. Dit kan gecorrigeerd worden door het huidoverschot te verwijderen, een teveel aan vet te verwijderen en eventueel spieren aan te trekken. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke behandelopties het best bij u passen.
Vertrouwen in Blooming
Het behandeltraject
Hoe verloopt het behandeltraject van een buikwandcorrectie?
Verdoving
Algehele verdoving
Operatieduur
120 – 180 minuten
Hersteltijd
7 – 14 dagen
Tijdens het eerste consult bespreekt u met de plastische chirurg uw wensen en verwachtingen. De chirurg vertelt u welke opties er zijn (zoals een mini-buikwandcorrectie of grote buikwandcorrectie, of liposuctie) en welk resultaat u kunt verwachten. De behandelend plastisch chirurg zal uitleggen hoe een buikwandcorrectie in zijn werk gaat. Het gehele behandeltraject wordt besproken en u wordt uitgebreid geïnformeerd over de verschillende opties, de voor- en nadelen van de buikwandcorrectie, de nazorg, risico’s van en eventuele complicaties na de operatie. Daarnaast wordt besproken of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie.
In dit gesprek kunt u ook u al uw vragen over buikwandcorrectie stellen.
Wij vinden het belangrijk u tijdens het consult goed te informeren over het te bereiken resultaat, de risico’s en eventuele complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Uiteindelijk staan uw wensen en de tevredenheid met het resultaat van de behandeling bij ons voorop.
Aan een consult zijn € 100,– consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.
Een buikwandcorrectie wordt altijd uitgevoerd onder algehele verdoving. De gehele operatie duurt 2 tot 3 uur. De behandelend plastisch chirurg maakt tijdens de ingreep een horizontale incisie net boven de schaamstreek en vlak onder de bikinilijn. Vanuit die plek wordt de huid en het vet tot aan de ribbenboog losgemaakt. Bij een grote buikwandcorrectie verplaatst de plastisch chirurg ook de navel. Wanneer de buikspieren zijn uitgerekt naar de zijkant (een diastase), brengt de plastisch chirurg deze weer samen op de oorspronkelijke plaats en worden deze gehecht (reven). De overtollige huid en het vet worden verwijderd. Na de operatie kan er vocht uit de wond druppelen. Om het wondvocht op de juiste manier af te voeren worden er twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Wanneer er bijna geen vocht meer uit de wond komt, worden de slangetjes verwijderd.
Om ervoor te zorgen dat wij direct kunnen ingrijpen bij eventuele complicaties en om u te ontlasten in de eerste belangrijke uren na de ingreep, adviseren wij in de meeste gevallen om een nacht in het ziekenhuis te blijven. De eerste dag na de buikwandcorrectie is het belangrijk dat u bedrust neemt en geen inspanningen verricht. U moet zes weken compressiekleding, een strak korset of broekje dragen om zo de buikwand tijdens het herstel te ondersteunen. Na twee weken komt u op controle en verwijdert de chirurg alle hechtingen. Tot zes weken na de behandeling mag u niet zwaar tillen of intensief sporten. De totale herstelperiode van een buikwandcorrectie is 4 tot 6 weken. Daarna kunt u alle activiteiten weer oppakken.
De eerste zes weken zijn de littekens gezwollen en rood. Daarna neemt dit geleidelijk af. Het volledige genezingsproces van littekens duurt één tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u aan een goede littekencrème te gebruiken en uw littekens zoveel weinig mogelijk aan UV-straling bloot te stellen. Om het wondgenezingsproces te bevorderen adviseren wij u zes weken voor en zes weken na de operatie niet te roken. U verkleint hiermee de kans op nabloedingen en andere complicaties. Daarnaast adviseren we 1 week voor tot 1 week na de ingreep geen alcohol te nuttigen.
De risico’s van een buikwandcorrectie zijn minimaal, maar bij een ingreep bestaat er altijd een kans op complicaties. Net als bij iedere andere operatie bestaat er een kleine kans op een complicatie. De algemene risico’s zijn:
- nabloedingen
- infecties
- zwelling
- vertraagde wondgenezing
- allergische reacties
Specifieke complicaties die in een uitzonderlijk geval bij een buikwandcorrectie voorkomen, zijn:
- gevoelloze plek in de buik
- vetophoping bij de heupen (‘hondenoren’)
Een eventueel gevoelloze plek verdwijnt na een tijdje. De vetophoping bij de heupen wordt in een later stadium zichtbaar en trekt in de meeste gevallen na verloop van tijd weg. Mocht dit niet gebeuren, dan kan dit onder plaatselijke verdoving verwijderd worden.
Wat kost een buikwandcorrectie?
Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten een essentiële factor zijn bij het ondergaan van een buikwandcorrectie. Daarom streven wij ernaar om onze behandelingen betaalbaar te maken en tegelijkertijd voortdurend topkwaliteit en zorg te bieden aan al onze patiënten, zodat u de uitstekende resultaten krijgt die u verdient.
Bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen onze prijzen voor een buikwandcorrectie bij € 5.230,-. Deze prijs dekt het transformatieproces van begin tot eind – consulten, verdoving en nazorg zijn allemaal in deze prijs inbegrepen. Afhankelijk van de complexiteit van uw procedure en uw persoonlijke specificaties kunnen de totale kosten verschillen.