Littekencorrectie

Verdoving

Lokale verdoving
spuit
Operatieduur
30 – 60 minuten
clock
Hersteltijd
3 – 7 dagen
pleister
Na een huidbeschadiging door bijvoorbeeld een operatie, ongeval of brandwond kan littekenweefsel ontstaan. Sommige littekens worden dik (hypertrofisch), breed of groeien rondom het originele litteken, waardoor wild vlees (keloïd) ontstaat. Hierdoor zijn de littekens ongewenst opvallend. Vooral bij mensen met een donkere of lichte, rossige huidskleur komt deze overmatige littekenvorming voor. Bij bepaalde lichaamsdelen is er een vergrote kans op littekenvorming, zoals de schouders en het borstbeen. Met behulp van een littekencorrectie maken we de littekens minder opvallend door het littekenweefsel te verminderen, te verkleinen of te verplaatsen.
Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Littekencorrectie?

Wat kost een Littekencorrectie?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Chirurgische tattoeage verwijdering v.a. € 650,- Lokale verdoving Nee
Littekencorrectie v.a. € 650,- Lokale verdoving Nee
1 moedervlek verwijderen € 550,- Lokale verdoving Nee
2 moedervlekken verwijderen € 700,- Lokale verdoving Nee
3 moedervlekken verwijderen € 850,- Lokale verdoving Nee
4 moedervlekken verwijderen € 1.000,- Lokale verdoving Nee
Verwijderen permanente fillers v.a. € 850,- Lokale verdoving Nee

Relevante artikelen

Over het litteken
Over het litteken

Littekens kunnen een grote impact hebben op het zelfvertrouwen. Zeker wanneer deze op een zeer zichtbare plek zitten kunnen ze een belemmering zijn in het dagelijks leven. Schaamte speelt hierbij

Lees verder »

Veelgestelde vragen

Na de ingreep kunt u pijnklachten ervaren. Pijnstillers zoals paracetamol verzachten de pijn. Zorg dat u de pijnstillers in huis heeft voordat u de ingreep ondergaat. Ook littekencrème kan de pijn verlichten.

Iedereen met een ongewenst en opvallend litteken komt in aanmerking voor een littekencorrectie. Op vrijwel iedere plek op het lichaam is een littekencorrectie mogelijk, echter zal de behandelend plastisch chirurg van tevoren bepalen of er met de ingreep een realistisch doel behaald kan worden.

Vanaf de dag na de ingreep mag het litteken een beetje nat worden. Een korte douchebeurt is dus geen probleem. De eerste zes weken mag u echter niet in bad, zwemmen of naar de sauna.

De plastisch chirurgen zullen het litteken zoveel mogelijk verminderen, maar het litteken helemaal laten verdwijnen is onmogelijk. Vaak ontstaat er een nieuw litteken na de ingreep, dat door de zorgvuldigheid van de chirurg vele malen minder opvalt dan het oorspronkelijke litteken. In het intakegesprek bespreken we het verwachte resultaat met u.