Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Tubulaire of Tubereuze borsten behandeling

Tubulaire of tubereuze borsten zijn niet altijd gemakkelijk te herkennen. Eén tot vijf procent van de vrouwen die voor een borstvergroting naar ons spreekuur komt, blijkt tubulaire borsten te hebben. Er is sprake van tubulaire borsten wanneer de onderkant van de borst achterblijft in de ontwikkeling. Het is van groot belang dat deze aangeboren afwijking als zodanig wordt herkend, omdat een reguliere borstvergroting niet geschikt is in geval van tubulaire borsten.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een tubulaire of tubereuze borsten behandeling?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

120 – 180 minuten

Hersteltijd

2 – 3 weken

Veel vrouwen met tubereuze borsten die voor een borstvergroting naar de plastisch chirurg gaan, komen er tijdens het consult pas achter dat hun borsten onderontwikkeld zijn. Dit zorgt ervoor dat de borsten ongelijk zijn. Het is erg belangrijk dat de plastisch chirurg in kwestie de aandoening herkent, omdat de borstcorrectie in dit geval anders moet worden uitgevoerd dan bij een normale borstcorrectie.

Tijdens het voorbereidende gesprek voorafgaand aan de plastische chirurgie ingreep bespreken we hoe de tubulaire borstcorrectie in zijn werk gaat. Ook informeren wij u over de risico’s en complicaties die mogelijk ontstaan. Daarnaast zal de plastisch chirurg u vragen naar uw medische toestand en eventueel medicijngebruik.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Het corrigeren van tubulaire borsten vraagt om een andere aanpak dan het vergroten van normale borsten. Bij het vergroten van normale borsten is het plaatsen van een prothese over het algemeen voldoende. In het geval van tubulaire borsten zal het enkel plaatsen van een prothese in de meeste gevallen niet het gewenste resultaat opleveren.

Het is belangrijk om naast het plaatsen van de prothese ook te werken aan de vorm van de borsten. Dit kan door middel van het verlagen van de borstplooi en het doorsnijden van de klieren. Zo ontstaat er een evenredige verdeling van het klierweefsel. Daarnaast kan het ook nodig zijn om de tepelhof te verkleinen en de tepel te verplaatsen.

Hoewel een tubulaire borstcorrectie uitgebreider is dan een standaard borstcorrectie, is het zeker mogelijk om een mooi resultaat te bereiken in het geval van tubulaire borsten. Wel is het erg belangrijk dat de aandoening als zodanig wordt herkend en dat de tubulaire borst niet wordt behandeld als een normale borst. De ingreep wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt ongeveer twee uur.

Na de ingreep kiezen wij er in de meeste gevallen voor om u een nacht ter observatie te houden. Op deze manier houden wij uw herstel zorgvuldig in de gaten en grijpen we direct in wanneer dit nodig is. Direct na de operatie kunnen uw borsten pijnlijk en gespannen aanvoelen. Deze klachten nemen na enkele dagen vanzelf af. Luister naar uw lichaam: alle bewegingen die u pijnloos kunt doen, zullen het herstel niet hinderen.

Net als bij elke chirurgische ingreep is er bij een tubulaire borstcorrectie kans op complicaties. Zo kunt u last krijgen van een allergische reactie, nabloedingen of een slechte genezing. Door de jarenlange ervaring van onze chirurgen en onze goede voorbereiding en nazorg, is de kans op complicaties na een ingreep in Kliniek Blooming erg klein. De complicaties die kunnen optreden, zijn:

Zeldzaam

 • Wondinfectie
 • Littekenvorming
 • Extra gevoelige tepels
 • Nabloeding
 • Allergische reactie

Zeer zeldzaam

 • Verschuiven van het implantaat
 • Zichtbare protheses
 • Kapselvorming in de borst
 • Gescheurd implantaat
 • Asymmetrie
 • Ontevreden over het esthetisch resultaat

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Wat kost een tubulaire of tubereuze borsten behandeling?

Bij Blooming Plastische Chirurgie weten we dat de kosten van een tubulaire of tubereuze behandeling een belangrijke overweging zijn bij de beslissing om de procedure uit te voeren. Daarom bieden wij topkwaliteit patiëntenzorg naast hoogwaardige resultaten tegen een betaalbare prijs. Wij streven ernaar onze behandelingen zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat u met een gerust hart uw beslissing kunt nemen.

Blooming Plastische Chirurgie biedt tubulaire of tubereuze behandelingen aan vanaf € 6.790,-. De prijs is inclusief de kosten die bij de behandeling horen zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg van de behandeling. Afhankelijk van de complexiteit van uw individuele behoeften en wensen, kan deze prijs variëren.

Ervaringsverhalen

Kan niks anders zeggen dan uitstekend!

Prachtig eindresultaat!

Voor en na foto’s tubulaire of tubereuze borsten behandeling

Veelgestelde vragen

Hoelang het resultaat van de correctie van uw tubulaire borsten zichtbaar blijft, is voor iedereen verschillend. Uw borsten zijn gecorrigeerd, maar het verouderingsproces in uw lichaam gaat wel gewoon door. Hierdoor kunnen uw borsten na verloop van tijd wat meer verslappen en gaan hangen. Ook zwangerschap en schommelingen in het gewicht spelen hierbij een rol.

In sommige gevallen hebben de tubulaire borsten zo weinig borstklierweefsel dat het geven van borstvoeding niet lukt. Hebben uw borsten wel voldoende weefsel, dan heeft het plaatsen van een implantaat geen nadelige gevolgen voor het produceren van melk. Moeten wij tijdens de correctie het klierweefsel herverdelen of uw tepelhof verplaatsen, dan kan dit nadelig zijn voor het geven van borstvoeding.

Over het algemeen blijft het gevoel in uw borst hetzelfde. Het gebied waar het litteken komt, kan wel wat gevoelloos zijn. Het gevoel van uw tepel en tepelhof kan de eerste weken wel anders zijn, maar dit is in de meeste gevallen niet blijvend.