Grote neusgaten

Grote neusgaten kort samengevat

Grote neusgaten kort samengevat

Grote neusgaten kunnen de oorzaak zijn van onzekerheid over de neus. Vooral wanneer men het gezicht vanuit een bepaalde hoek bekijkt. Als u last heeft van grote neusgaten, hoeft u zich geen zorgen te maken. Met een minimale correctie kunnen we de grootte van uw neusgaten verkleinen. De ingreep is snel en eenvoudig, en zal een groot verschil maken in de manier waarop u uw neus – en uw hele gezicht – ervaart. Dus als u er klaar voor bent, neem dan vandaag nog contact met ons op voor een afspraak. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u op weg naar een nieuwe en verbeterde neus!

Inhoudsopgave

Wat zijn grote neusgaten?

De grootte van onze neusgaten wordt bepaald door de afstand tussen de buitenste rand van het neusgat en het neustussenschot (septum), dat is het dunne stukje kraakbeen dat de rechter- en linkerkant van de neus scheidt. Mensen met grote neusgaten hebben een grotere afstand tussen deze twee punten, waardoor het lijkt alsof ze grotere neusgaten hebben. Hoewel er geen medische reden is om de grootte van uw neusgaten te veranderen, voelen veel mensen zich er zelfbewust over en zoeken medische ingrepen om ze te verkleinen.

Oorzaak grote neusgaten

De grootte van uw neusgaten wordt bepaald door uw genen. Je wordt geboren met grote neusgaten of de aanleg ervoor. Er bestaan veel misvattingen over het verband tussen vaak neuspeuteren en grote neusgaten. Dit is echter een mythe, neuspeuteren is geen oorzaak van vergrote neusgaten. Dus als u grote neusgaten hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze groter worden!

De behandeling van grote neusgaten

Het is mogelijk om uw neusgaten te verkleinen, hiervoor voeren we een neuscorrectie uit. 

Deze duurt een tot tweeënhalf uur en wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Met een neuscorrectie corrigeren we de stand van uw neus en zo kunnen we de ruimte tussen het neustussenschot en neusvleugels verkleinen. De behandeling wordt via een open of gesloten techniek gedaan.

Krijgt u een neuscorrectie met de gesloten techniek, dan maakt de plastisch chirurg een kleine insnede aan de binnenzijde van de neus. Bij de open techniek komt deze incisie aan de onderzijde tussen de neusgaten. 

Zodra de ruimte tussen het neustussenschot en neusvleugels verkleint is en de stand van uw neus goed, hecht de chirurg de huid zorgvuldig aan elkaar. Om uw neus goed op zijn plek te houden, wordt deze eventueel verstevigd met een spalkje en indien nodig neustampons.

Intakegesprek neuscorrectie

Wanneer u heeft besloten dat u een neuscorrectie wilt laten uitvoeren, is de eerste stap een consult met een plastisch chirurg om uw opties te bespreken. Tijdens het consult zal onze chirurg de vorm en grootte van uw neus beoordelen en met u praten over het gewenste resultaat. Ook zullen de mogelijke risico’s en bijwerkingen van de operatie worden besproken, evenals de postoperatieve zorg. Het is belangrijk dat u eerlijk bent tegen uw chirurg over uw verwachtingen en wat u hoopt te bereiken met de operatie. De raadpleging is ook een gelegenheid voor de chirurg om u en uw medische geschiedenis te leren kennen. Tijdens het consult worden er foto’s van uw gezicht gemaakt, zodat de chirurg uw verhoudingen goed kan beoordelen en de operatie daarop kan afstemmen. Aan het eind van het consult heeft u een goed idee van wat de operatie inhoudt en wat u kunt verwachten qua resultaten.

Kosten voor de behandeling van grote neusgaten

Hoe duur de neuscorrectie is, hangt af van de behandeling en hoe complex die is. We geven u aan de hand van het consultgesprek een kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over gelaatschirurgie? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. Neem contact met ons op via 023 54 44 974 of via info@bloomingpc.nl of maak direct een afspraak via contactformulier.