Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken is een aandoening die wordt gekenmerkt door hangende of staande mondhoeken. Hangende mondhoeken kunnen als cosmetisch defect worden gevoeld, omdat de mondhoeken hangen of staan, in plaats van de normale vorm. Deze hangende mondhoeken kunnen resulteren in een vermoeide, oudere uitstraling die wordt gezien als ongewenst door sommige patiënt. Voor wie het uiterlijk van hangende mondhoeken wil verminderen, bieden fillers en tijdelijke spierverslappers een effectieve oplossing.

Plan een consult

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken zijn een veelvoorkomend fenomeen en kan worden veroorzaakt door een aantal verschillende factoren. Sommige van deze factoren kunnen genetisch, gezondheidsgerelateerd of emotioneel zijn. Een van de belangrijkste oorzaken van hangende mondhoeken is echter het verouderingsproces, waarin de spieren in het gezicht slapper worden en onderhuidse vetweefsel afneemt. Dit resulteert in een minder strelend gezicht met meer diepe lijnen rondom de lippen en mondhoeken. Andere oorzaken omvatten chronische stress, extreme blootstelling aan de zon, grove voedingsmiddelen, alcohol en drugsgebruik.

Wat zijn de klachten van hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken kunnen een aantal negatieve effecten hebben op uw uiterlijk. Ze mogen dan subtiel zijn, maar toch kan er een gevoel van onzekerheid ontstaan als gevolg hiervan. Daarnaast is ook de vermoeidheidsfactor; hangende mondhoeken kunnen na verloop van tijd een soort van verslechtering in uw gezichtsuitdrukking veroorzaken, waardoor mensen eerder geneigd zijn om te denken dat je regelmatig vermoeid bent of je niet goed voelt. Ten slotte kan het optreden van hangende mondhoeken resulteren in het veranderen van je algemene gezichtsverhoudingen; zoals het meer prominente contrast tussen jukbeen en kin terwijl andere delen van het gezicht minder duidelijk worden.

Hangende mondhoeken voorkomen

Hangende mondhoeken zijn onvermijdelijk wanneer het verouderingsproces begint. Gelukkig zijn er een aantal stappen die je kunt nemen om de tekenen van veroudering, waaronder hangende mondhoeken, te helpen voorkomen of minimaliseren.

Ten eerste is het belangrijk om uw huid op een goede manier te hydrateren. Deze stap kan worden bereikt door het gebruik van milde reinigingsmiddelen en moisturizers na elke wasbeurt, en vaak herhalend herstellen met dagelijkse moisturizers om de elasticiteit van de huid te behouden. Vermijd het gebruik van harde scrubben of exfoliërende producten die collageenschade kunnen veroorzaken door verdere afbraak van uw huidbarrière.

Eet ook gezond voedsel en blijf weg bij tabaksproducten; beide factoren dragen bij aan slechtere elasticiteit in de huid en versneld verouderingsproces, dus proberen ze zo veel mogelijk te vermijden voor optimale resultaten.

Ten slotte kun je overwegen om facials door deskundige professionals met betrekking tot anti-aging behandelingen laten uitvoeren.

Behandeling

Voorafgaand aan de fillerbehandeling is er eerst een consult met de arts. Tijdens dit consult zal de arts beoordelen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Aan het begin van uw afspraak zal hij openhartig zijn en u grondig uitleggen wat u kunt verwachten.

In onze kliniek kunnen hangende mondhoeken worden aangepakt met een minimale hoeveelheid tijdelijke spierverslappers of fillers. Na de behandeling kan er gedurende ongeveer 1-2 uur een lichte roodheid en zwelling optreden.

Onze behandeling is vrijwel pijnloos, dus verdoving is niet nodig. De injectienaald die we gebruiken is uiterst dun en veroorzaakt slechts een licht prikkelend gevoel op de plaats van injectie. Om het eventuele ongemak tijdens uw afspraak verder te beperken, leggen we voor en na de behandeling koude kompressen of ijskompressen op het gebied. Na de behandeling, die meestal tot 15 minuten duurt, kunt u meteen naar huis. Als u echter tijdelijke spierverslappers krijgt, zorg er dan voor dat u de volgende 4 uur na uw bezoek niet gaat liggen om verspreiding van het geneesmiddel in ongewenste gebieden te voorkomen en voor een optimale effectiviteit van het gewenste gebied.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers kunnen een oplossing bieden voor uw verslapte huid. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij met een kleine naald inspuiten. Deze gel trekt vervolgens vocht aan waardoor uw gezicht weer volume krijgt en uw huid er strakker en jonger uitziet. Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het formaat van het te behandelen gebied. Met behulp van een dunne naald worden de fillers ingebracht, hierdoor houdt u geen littekens over van de behandeling.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor marionetlijnen? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Kosten hangende mondhoeken behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Veelgestelde vragen over hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken zijn een cosmetische aandoening waarbij de mondhoeken naar beneden wijzen, waardoor een trieste of vermoeide uitdrukking ontstaat.

Naast veroudering kunnen hangende mondhoeken ook worden veroorzaakt door gezichtsverlamming, traumatisch letsel, bepaalde ziekten, medicijnen, gewichtsverlies, hormonale veranderingen, ongunstige levensstijlfactoren en overmatig gebruik van gezichtsspieren.

Ja, hangende mondhoeken zijn een teken van veroudering omdat de spieren in het gezicht en de huid hun elasticiteit verliezen naarmate we ouder worden.

Ja, het corrigeren van hangende mondhoeken is een veelvoorkomende cosmetische behandeling.

Behandelingsopties voor hangende mondhoeken zijn onder andere fillers, botox en chirurgische ingrepen zoals een facelift.