Openingstijden
Maak een afspraak
Corona maatregelen
Mijn Portaal
Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken is een aandoening die wordt gekenmerkt door hangende of staande mondhoeken. Hangende mondhoeken kunnen als cosmetisch defect worden gevoeld, omdat de mondhoeken hangen of staan, in plaats van de normale vorm. Deze hangende mondhoeken kunnen resulteren in een vermoeide, oudere uitstraling die wordt gezien als ongewenst door sommige patiënt. Voor wie het uiterlijk van hangende mondhoeken wil verminderen, bieden fillers en tijdelijke spierverslappers een effectieve oplossing.

Plan een consult

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken ontstaan door veroudering, gebruik van onjuiste huidverzorgingsproducten of overmatige blootstelling aan de zon. Ook voedingstekorten, stress en het gebruik van bepaalde medicijnen kunnen hangende mondhoeken veroorzaken.

Wat zijn de klachten van hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken kunnen leiden tot een vermoeide en oudere uitstraling. De hangende mondhoeken kan ook invloed hebben op de emotionele toestand van iemand, wat een negatief effect kan hebben op hun dagelijks leven. Symptomen variëren van licht hangend weefsel tot zwaar hangend weefsel dat de contouren van iemands gezicht aantast. Ook kunnen hangende mondhoeken ongemak veroorzaken bij het lachen en praten, waardoor het sociale leven van iemand wordt belemmerd.

Hangende mondhoeken voorkomen

Om hangende mondhoeken te voorkomen, moeten mensen overmatige blootstelling aan de zon vermijden en zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger gebruiken. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven, stress te verminderen en voldoende te slapen. Daarnaast kan een gezonde voeding met essentiële vitaminen en mineralen helpen om hangende mondhoeken te voorkomen door de huid elastisch te houden

Behandeling

Voorafgaand aan de behandeling is er eerst een consult met de arts. Tijdens dit consult zal de arts beoordelen of u in aanmerking komt voor een behandeling. Aan het begin van uw afspraak zal hij openhartig zijn en u grondig uitleggen wat u kunt verwachten.

In onze kliniek kunnen hangende mondhoeken worden aangepakt met een minimale hoeveelheid tijdelijke spierverslappers of fillers. Na de behandeling kan er gedurende ongeveer 1-2 uur een lichte roodheid en zwelling optreden.

Onze behandeling is vrijwel pijnloos, dus verdoving is niet nodig. De injectienaald die we gebruiken is uiterst dun en veroorzaakt slechts een licht prikkelend gevoel op de plaats van injectie. Om het eventuele ongemak tijdens uw afspraak verder te beperken, leggen we voor en na de behandeling koude kompressen of ijskompressen op het gebied. Na de behandeling, die meestal tot 15 minuten duurt, kunt u meteen naar huis. Als u echter tijdelijke spierverslappers krijgt, zorg er dan voor dat u de volgende 4 uur na uw bezoek niet gaat liggen om verspreiding van het geneesmiddel in ongewenste gebieden te voorkomen en voor een optimale effectiviteit van het gewenste gebied.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers kunnen een oplossing bieden voor uw verslapte huid. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij met een kleine naald inspuiten. Deze gel trekt vervolgens vocht aan waardoor uw gezicht weer volume krijgt en uw huid er strakker en jonger uitziet. Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het formaat van het te behandelen gebied. Met behulp van een dunne naald worden de fillers ingebracht, hierdoor houdt u geen littekens over van de behandeling.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor marionetlijnen? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Kosten hangende mondhoeken behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.