Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal
Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Migraine

Een aanval van erge hoofdpijn kenmerkt migraine. Deze aanval duurt een halve dag tot wel drie dagen. Deze pijn is gelokaliseerd aan één zijde van het hoofd en is het is vaak een bonzende pijn. Deze migraine klachten kunnen vaak verminderd worden met een Botox behandeling.

Plan een consult

Wat is migraine?

Wat weinig mensen weten is dat migraine niet alleen hevige hoofdpijn is, maar dat dit een hersenaandoening is. Gevoeligheid voor migraine komt vaak voor in families en zijn voor een gedeelte erfelijk. Er zijn bepaalde dingen die aanvallen kunnen uitlokken. Bij vrouwen kan een aanval uitgelokt worden tijdens de menstruatieperiode. Naast de bekende hoofdpijnklachten kan migraine voor meer klachten zorgen. De bekendste klacht bij migraine is overgevoeligheid voor geluid, licht en geur. En wat minder bekende bijkomende klacht is erge misselijkheid en soms zelfs braken. Sommige mensen ervaren problemen met hun zicht tijdens een migraineaanval. Een interessant feitje is dan vrouwen drie keer vaker last hebben van migraine dan mannen. Dit is vooral bij vrouwen tussen de 25 – 50 jaar oud. Men gaat ervan uit dat dit komt, omdat vrouwen meer te maken hebben met hormoonschommelingen dan mannen.

Oorzaken van migraine

Sommige prikkels kunnen ervoor zorgen dat iemand met migraine een aanval krijgt. Onderzoekers en artsen weten echter niet precies waarom dit zo is en welke prikkels dat precies zijn. De bekende prikkels zijn: felle lichten, harde geluiden, maar ook hormonen. Onderzoekers nemen bepaalde activiteiten weer in de hersenen als iemand een aanval krijgt. Ook is het bekend dat er in de ene familie bijna geen migraine voorkomt en in de andere familie vaak. Door de gevoeligheid op prikkel, raken delen van de hersenen sneller in de war. Bij migraine gebeurd dit voornamelijk in de hersenstam. De hersenstam is verantwoordelijk voor het doorsturen van informatie naar de rest van de hersenen en de hersenvliezen.

Behandelen van migraine

Botox is een behandeling voor migraine die wordt gebruikt bij mensen met chronische migraine. Het helpt om de frequentie van migraineaanvallen en hun ernst te verminderen. De behandeling bestaat uit het injecteren van kleine hoeveelheden botuline toxine in specifieke spiergroepen die de neurologische oorzaak van migraine aantasten. Botox kan echter alleen effectief zijn als het regelmatig wordt gebruikt, met onderhoudsinjecties elke 3-4 maanden. Bovendien moet je je aan de adviezen van je arts houden, zoals lifestyle-aanpassingen, zoals meer slaap en vermindering van stressniveaus die de kans op migraine kunnen verhogen.

De botox wordt in verschillende delen in het gezicht en nek gespoten. Overigens kan dit ook helpen om de klachten van spanningshoofdpijn te verminderen. De plekken waar botox gespoten wordt zijn: het voorhoofd, achterhoofd/hoog in de nek en bij de slapen. De botox zorgt ervoor dat er veel spanning verdwijnt in je hoofd, nek en schouders. Deze behandeling zorgt er niet voor dat een migraine aanval nooit meer terugkomt, maar het vermindert de intensiteit van een aanval en het aantal aanvallen. Gemiddeld is botox drie tot vijf maanden werkzaam, omdat er gebruikt wordt gemaakt van een tijdelijke spierontspanner.

Wat kost een behandeling?

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden. Op basis hiervan stellen zij een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht. Uiteraard beschikken wij over een standaard kostenindicatie.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling tegen migraine? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen. 

Maak een afspraak