Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Voorhoofdsrimpel

Voorhoofdrimpels verminderen of verwijderen door middel van een botox behandeling, zorgt voor een jonger en frisser uiterlijk. Voorhoofdsrimpels ontstaan door spierbewegingen en deze kunnen we verminderen of zelfs helemaal verwijderen met botox.  Ook wordt de botox behandeling gebruikt voor medische doeleinden. De werkende stof in Botox, Botuline toxine, zorgt namelijk voor een effectieve vermindering van klachten als tandenknarsen, migraine of overmatig zweten.

Plan een consult

Voorhoofdrimpels verwijderen met botox behandeling

De rimpels in uw voorhoofd ontstaan onder meer door het veelvuldig optrekken van de wenkbrauwen en ouderdom speelt ook een rol. De meest voorkomende oorzaak is echter erfelijkheid en de mate van expressie in uw gezicht. Heeft u veel expressie in uw gezicht dan kunnen er eerder rimpels ontstaan. Welke mogelijk nog niet bij uw leeftijd passen en als storend worden ervaren, doordat u ouder lijkt dan u daadwerkelijk bent. Ook wanneer u last heeft van hangende oogleden en hierdoor u wenkbrauwen vaak optrekt ontstaan er sneller voorhoofdsrimpels, welke u kunt verwijderen met botox. Hierdoor krijgt u een jeugdige en uitgeruste uitstraling terug.

Voorhoofdrimpels verminderen

Voorhoofdsrimpels ontstaan ook door een verminderde elasticiteit en afname van het onderhuidse weefsel rondom de ogen. Voorhoofdsrimpels zijn erg goed te behandelen met botox. Door de botox behandeling ontspannen de spieren rondom het oog, waardoor de voorhoofdsrimpels verminderen doordat deze minder diep worden en zelfs verdwijnen. Te sterke voorhoofdspieren kunnen ook voorhoofdsrimpels veroorzaken en deze kunt u ongemerkt (te) vaak aanspannen. Wanneer u zich bijvoorbeeld inspant, concentreert en zelf tijdens het slapen.

Hoe kom je van voorhoofdsrimpels af?

Met een botox behandeling kunnen we uw voorhoofdrimpels verminderen of zelfs verwijderen. We brengen meer rust in uw gezicht en de spierspanning die voor rimpels zorgt neemt af. Bovendien voorkomt dit de aanmaak van nieuwe voorhoofdsrimpels. Door een verminderde spierspanning kunt u zich ook meer ontspannen gaan voelen. Uw voorhoofdsrimpels verminderen heeft dan ook niet alleen cosmetische voordelen.

Voorhoofdrimpels botox behandeling

De Botox behandeling van uw voorhoofdsrimpels duurt meestal niet langer dan 15 minuten en bestaat uit een aantal prikjes, waarbij een verdoving vooraf niet nodig is. Met behulp van een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is niet gelijk na de behandeling te zien. 

  • Duur behandeling: 15 minuten
  • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
  • Eerste effecten zichtbaar: na een week
  • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
  • Duur werking: 3 tot 6 maanden 

Onze plastisch chirurgen zorgen dankzij hun jarenlange expertise en ervaring voor een mooi eindresultaat met de botox behandeling van uw voorhoofdsrimpels. De plastisch chirurgen van Blooming bieden een professionele, maar ook persoonlijke aanpak tijdens de gehele behandeling. Welke plaats vindt van het intakegesprek tot de nazorg van de botox behandeling van uw voorhoofdsrimpels.

  • Altijd eerst een informatief consult
  • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
  • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
  • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
  • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Het gesprek voorafgaand aan de botox behandeling

Een behandeling met Botox voor uw voorhoofdsrimpels is niet ingrijpend, maar deze behandeling verandert zeker uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Vooraf aan de behandeling heeft u daarom altijd een intakegesprek met een plastisch chirurg. Zo maakt u altijd met behulp van de specialist een verstandige keuze. Mocht het nodig zijn dan kan er een follow-up consult worden ingepland. Dit consult draait om het resultaat van de behandeling.

Na de behandeling van uw voorhoofdsrimpels met Botox

U mag niet sporten, liggen of in uw gezicht wrijven tot drie uur na de behandeling van uw voorhoofdsrimpels. Om het eindresultaat positief te beïnvloeden kunt u op advies van uw plastisch chirurg uw gezichtspieren regelmatig samentrekken en weer ontspannen. 

Het effect van de botox behandeling is van minimaal drie tot maximaal zes maanden zichtbaar. Wilt u hierna graag nog een keer uw voorhoofdsrimpels behandelen met behulp van botox? De vervolgbehandeling zal korter zijn en zorgen voor een nog beter resultaat als de eerste behandeling. Dit komt omdat uw gezicht al ‘bekend’ is bij kliniek Blooming in Haarlem. 

Hieronder vindt u een tijdsindicatie van de verschillende fases van de werkingsduur van de botox behandeling voor uw voorhoofdsrimpels. Let op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

Verschillende ervaringen met Botox

Na een bovenooglid correctie vanwege hoofdpijnklachten suggereerde Drs Ahmed dat een Botoxbehandeling misschien wat verlichting zou kunnen bieden. Het ging om een inspuiting van 2 zones Bocuture Ik heb de gok genomen en maanden geen hoofdpijn gehad! Vanwege dit opmerkelijke resultaat en het feit dat de klachten na 7 maanden in alle hevigheid terugkwamen heb ik een 2e behandeling genomen. Zo zie je maar dat je niet alleen maar voor schoonheidsbehandelingen naar de Plastisch Chirurg gaat maar waar het in oorsprong voor bedoeld was.

Ik ga al een jaar of drie twee keer per jaar naar de Blooming Plastische Chirurgie voor een botoxbehandeling van de frons, voorhoofd en kraaienpootjes en naar volle tevredenheid. Dkt. Staudt brengt eerst je gezicht (letterlijk) in kaart zodat hij kan bijhouden hoe het resultaat van de behandeling is geweest en zo nodig kan corrigeren. Ik ben blij met het resultaat en corrigeren is nog nooit nodig geweest en dat voor € 400,- voor de hele bovenkant van je gezicht. Ik zie er jonger en fitter uit!