Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Renuvion behandeling

Door veroudering, zwangerschap(pen) en gewichtsverlies kan de huid over het gehele lichaam verslappen. Met behulp van de Renuvion (J-Plasma) behandeling kan de huid van binnenuit verstrakt worden op meerdere lichaamsdelen. De meest voorkomende lichaamsdelen om te behandelen met de Renuvion zijn de hals, bovenarmen, buik, bovenbenen en knieën. De Renuvion behandeling wordt in meer of mindere mate gecombineerd met liposuctie.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

  • Veilige omgeving
  • Betrouwbare nazorg
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Renuvion behandeling?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

30 – 90 minuten

Hersteltijd

4 tot 6 weken

Wanneer u een Renuvion (J-Plasma) behandeling  overweegt, kunt u een afspraak maken voor een consult met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit eerste consult bespreekt u uw klachten, verwachtingen en wensen. Naar aanleiding van een onderzoek zal de plastisch chirurg bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor een Renuvion behandeling en welke behandelmethode voor u het beste resultaat zal geven. Bij Kliniek Blooming kunt u altijd rekenen op duidelijke voorlichtingen en een eerlijk advies, onder andere over de behandeling, eventuele risico’s en complicaties en de herstelperiode.

Uw plastisch chirurg zal u bovendien vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Indien u vragen heeft, is het mogelijk deze ook tijdens het consult te stellen. Besluit u over te gaan tot een behandeling, dan wordt alle informatie opgesteld in een behandelplan. Zo weet u precies wat u te wachten staat.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

De operatieduur is afhankelijk van het aantal indicaties dat wordt behandeld en of de Renuvion behandeling wordt gecombineerd met liposuctie van een of meerdere lichaamsdelen. Voor het uitvoeren van de liposuctie worden er kleine gaatjes gemaakt in de huid. Via een canule wordt het te behandelen gebied verdoofd en het onderliggend vetweefsel ‘losgemaakt’. Het overtollig vetweefsel wordt via een canule opgezogen en afgevoerd. Na de liposuctie wordt de Renuvion behandeling uitgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde kleine openingen in de huid.

U wordt na de operatie wakker op de uitslaapkamer van de operatieafdeling. Wanneer u voldoende wakker bent, gaat u terug naar de verpleegafdeling. Daar controleert de verpleegkundige regelmatig uw bloeddruk, uw polsslag en het verband. U mag weer wat drinken, maar doe voorzichtig aan, omdat u misselijk kunt zijn door de narcose. Mocht u pijn hebben of misselijk zijn, vraag hier dan gerust iets tegen aan de verpleegkundige. Wanneer u goed gedronken hebt, geplast hebt en niet misselijk bent, verwijdert de verpleegkundige het infuus. Soms worden er hechtingen geplaatst welke na 1 week poliklinisch worden verwijderd.

De opnametijd in het ziekenhuis is afhankelijk van hoe uitgebreid de ingreep is. Gewoonlijk mag u dezelfde dag weer naar huis. De eerste dagen thuis moet u het rustig aan doen, maar u hoeft niet in bed te liggen. Afhankelijk van uw conditie, kunt u na een week weer lichte werkzaamheden verrichten. Op de wond zitten witte pleisters. Laat deze de eerste week zitten, of tot ze er vanzelf vanaf vallen. Ze zorgen met name de eerste dagen ervoor dat de wond goed geneest. De pleisters kunnen goed tegen water. U mag dus gewoon douchen, maar u kunt beter niet zwemmen of in bad gaan.

U kunt de eerste tijd last hebben van een pijnlijk, beurs gevoel in het behandelde gebied. U mag hiervoor paracetamol gebruiken. Lees voor gebruik altijd goed de bijsluiter. Het is verstandig om de eerste zes weken na de operatie geen zwaar werk te doen; hieronder wordt ook intensieve conditietraining en sport verstaan. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van hoe uitgebreid uw ingreep was. Uw plastisch chirurg zal dit met u bespreken. Zolang de incisiegaatjes rood zijn, mag u deze niet blootstellen aan ultraviolet licht (zon of zonnebank). U kunt deze beschermen met een pleister of met een sunblock (factor 30). Gebruik van een zelfbruiner of spraytan op de littekens is ook af te raden. Het pigment van de zelfbruiner kan in de huid trekken en permanente verkleuring veroorzaken.

Over het algemeen is de Renuvion behandeling niet pijnlijk. Om het behandelde gebied goed te laten genezen, is het belangrijk dat u 24 uur per dag voor tenminste 2 weken compressiekleding draagt. De totale herstelperiode van een Renuvion behandeling is ongeveer vier tot zes weken. Daarna zijn alle normale bewegingen weer mogelijk en kunt u ook weer sporten. Het behandelde gebied kan nog wat gezwollen zijn. Het duurt tot negen maanden voor het eindresultaat is bereikt.

Aan iedere operatie zijn risico’s verbonden. Voordat u beslist of u een buikwandcorrectie wilt ondergaan, is het van belang dat u zich goed laat informeren over de daaraan verbonden risico’s. De keuze van een individu om een operatie te ondergaan is gebaseerd op de afweging van de risico’s tegen de mogelijke voordelen. Hoewel de meeste mensen niet te maken krijgen met complicaties, dient u deze wel van tevoren met uw plastisch chirurg te bespreken om ervoor te zorgen dat u inzicht in de risico’s, mogelijke complicaties en gevolgen van een buikwandcorrectie krijgt.

Bloeding

Bij elke chirurgische ingreep is er kans op een nabloeding. Mocht een nabloeding optreden, dan kan het nodig zijn om u nogmaals te opereren om de bloedstolsels te verwijderen en de bloeding te stoppen. Bij extreem veel bloedverlies is het soms nodig een bloedtransfusie te geven om het verloren bloed aan te vullen, maar dit is heel erg zeldzaam. Gebruik van bloedverdunners zoals ascal/aspirine, sintrommitis, marcoumar of pijnstillers als brufen en diclofenac dient u bij uw polibezoek aan uw plastisch chirurg te melden. Meestal zal er voor worden gekozen de operatie niet uit te voeren om het risico op een bloeding te verkleinen. Ook hoge bloeddruk die niet goed onder controle is met medicatie, kan tijdens of na de operatie overmatig bloeden veroorzaken. Een minder ernstige vorm is het krijgen van een blauwe plek. Deze leidt soms tot een verkleuring van de huid en is meestal tijdelijk van aard.

Infectie

Zoals bij elke chirurgische ingreep kan er een wondinfectie ontstaan. Mocht een infectie optreden, dan kan de behandeling bestaan uit het geven van antibiotica of het openmaken van de wond.

Vertraagde wondgenezing

Ook verstoorde of vertraagde wondgenezing kan optreden. Sommige gebieden van de huid genezen soms niet zoals verwacht en de genezing kan lang duren. Het is zelfs theoretisch mogelijk dat de huid deels afsterft door een slechte doorbloeding. Dit komt echter zeer zelden voor en dan met name bij rokers. Wonden die trager genezen kunnen veelvuldige verbandwisselingen tot gevolg hebben, of verdere chirurgie om het niet-genezen weefsel te verwijderen.

Littekens

Alle chirurgische wonden laten littekens achter, zij het dat de incisiegaatjes bij een Renuvion behandeling erg klein zijn. De kwaliteit van deze littekens kan variëren. Littekens zijn ruim 18 maanden aan het genezen. Tijdens deze periode kunnen ze roodheid, knobbels en onregelmatigheden vertonen. Littekenvorming kan het cosmetisch resultaat negatief beïnvloeden.

Tegenvallend resultaat

Zoals bij elke cosmetische ingreep is uw tevredenheid met het resultaat nauw gerelateerd aan uw verwachtingen. Het is belangrijk om in het gesprek met de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen zo nauwkeurig mogelijk duidelijk te maken, zodat deze u kan voorlichten over de (on)mogelijkheden.

Allergische reacties

In zeldzame gevallen kunnen lokale allergieën optreden voor tape, hechtmateriaal en lijmen, bloedproducten, lokale preparaten of geïnjecteerde middelen. Ook ernstige systemische reacties (over het hele lichaam verspreid), waaronder anafylactische shock, kunnen optreden als reactie op medicijnen die gebruikt worden tijdens de operatie en medicijnen op voorschrift. Bij al deze reacties kan extra behandeling nodig zijn. Als u bekend bent met een allergie wordt u verzocht dit tijdens het bezoek aan uw plastisch chirurg te vermelden.

Roken

Rokers hebben een hoger risico op problemen zoals een slechtere wondgenezing na de operatie, het optreden van infecties en bloedingen tijdens en na de operatie. Patiënten wordt daarom geadviseerd geen sigaretten of andere nicotine houdende middelen zoals nicotinekauwgum te gebruiken vanaf 6 weken voor tot 6 weken na de operatie. Dit verkleint het extra risico op complicaties. Roken heeft ook op de lange termijn een schadelijk effect op de huid en versnelt het verouderingsproces.

Wat kost een Renuvion behandeling?

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Renuvion behandelingvanaf € 3.000,-Algehele narcoseNee

Veelgestelde vragen

Over het algemeen kan er 1 week na de ingreep begonnen worden met lymfedrainage behandelingen om vocht af te drijven. Overleg met de plastisch chirurg wanneer u kunt beginnen met (bindweefsel)massage bij een gespecialiseerde massagetherapeut.