Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Wenkbrauwlift

Tijdens een wenkbrauwlift liften we hangende wenkbrauwen doormiddel van de overtollige huid boven de wenkbrauwen te verwijderen. Naarmate u ouder wordt, kan de huid van uw voorhoofd verslappen, waardoor de stand van uw wenkbrauwen lager komt te staan. Dit kan leiden tot verminderd zicht en een vermoeid gevoel. Daarnaast geven hangende wenkbrauwen het gezicht een vermoeide uitstraling en een verouderde blik. Een wenkbrauwlift biedt de oplossing voor deze klachten en geeft u weer een jeugdige en natuurlijke uitstraling.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een wenkbrauwlift?

Verdoving

Lokale verdoving

Operatieduur

60 minuten

Hersteltijd

4 – 7 dagen

Tijdens het consult vraagt de plastisch chirurg u naar uw wensen en verwachtingen. Naar aanleiding hiervan zullen de mogelijkheden worden besproken. Samen bepaalt u welke behandelmethode voor u het meest geschikt is. Uw plastisch chirurg geeft tijdens dit gesprek uitgebreid uitleg, brengt de eventuele risico’s en complicaties in kaart en hij laat u zien welke resultaten u kunt verwachten. Ook wordt het verschil tussen een wenkbrauwlift en een endoscopische wenkbrauwlift uitgelegd. Het kan zijn dat de plastisch chirurg een wenkbrauwlift in combinatie met een bovenooglidcorrectie adviseert voor een nog beter resultaat. Bij Blooming Plastische Chirurgie krijgt u altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichtingen over het behandeltraject. Zo weet u wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Voor een optimaal resultaat combineren we een wenkbrauwlift ook wel eens met een ooglidcorrectie. Een wenkbrauwlift kan via verschillende methoden worden uitgevoerd. Afhankelijk van uw klachten en wensen bepalen we welke behandelmethode voor u het beste resultaat biedt.

Directe wenkbrauwlift

Bij een directe wenkbrauwlift verwijdert de plastisch chirurg een strookje huid net boven de wenkbrauwen. Doordat we de huid weer netjes hechten, worden de wenkbrauwen omhoog gelift. Omdat deze techniek een klein litteken vlak boven de wenkbrauw achterlaat, voeren we deze ingreep veelal uit bij mannen vanaf middelbare leeftijd. Zij hebben namelijk over het algemeen meer huidplooien in het voorhoofd, waardoor we het litteken daarin laten vallen. Er is dan vrijwel niets zichtbaar van de ingreep. Een directe wenkbrauwlift biedt ook de oplossing wanneer u liever geen uitgebreide operatie ondergaat.Een directe wenkbrauwlift vindt veelal onder plaatselijke verdoving plaats.

Laterale wenkbrauwlift

De laterale wenkbrauwlift is met name geschikt wanneer de wenkbrauwen aan de buitenzijde zijn afgezakt. Bij deze methode maakt de chirurg twee kleine sneetjes net voor of achter de haargrens om zo overtollige huid te verwijderen. Hierdoor worden de wenkbrauwen gelift, zodat u weer een natuurlijke en frisse oogopslag krijgt. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het te verwijderen huiddeel af. De ingreep duurt maximaal een uur. Uw behandelend plastisch chirurg zal, afhankelijk van de behandelprocedure, bepalen of de wenkbrauwlift onder lokale verdoving of onder algehele narcose wordt uitgevoerd.

Bij de verschillende behandelmethoden kunt u vrijwel altijd meteen weer naar huis. U mag echter niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat er iemand met u meegaat om u na afloop naar huis te brengen.

De meeste cliënten ervaren een wenkbrauwlift niet als pijnlijk. Als de wenkbrauwlift onder plaatselijke verdoving plaats vindt, mag u kort na de behandeling naar huis. Wordt de behandeling onder narcose uitgevoerd? Dan verblijft u nog een aantal uur in het ziekenhuis. Na de wenkbrauwlift kunt u wel last hebben van hoofdpijn en kan het behandelde gebied wat blauw en gezwollen zijn. Bovendien is het mogelijk dat de wenkbrauwen in het begin wat hoog staan. Deze zakken binnen een aantal weken terug naar hun normale positie.

Voor een goed herstel dient u uw litteken tegen uv-straling te beschermen. Het is raadzaam om het litteken met een littekencrème in te smeren. Laat u hierover informeren door uw behandelend plastisch chirurg.

Het is belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s en complicaties die een wenkbrauwlift met zich meebrengt. Hoewel de kans op complicaties klein is, is het toch mogelijk dat u ermee te maken krijgt. De zeldzame risico’s die u loopt met de wenkbrauwcorrectie zijn:

 • Nabloeding of wondinfectie
 • Allergische reactie op de verdovingsmiddelen
 • Asymmetrie en vochtophoping rondom de ogen
 • Tijdelijke gevoelloosheid van de behandelde huid
 • Vorming van sterk verdikte littekens
 • Ontevreden met het esthetisch resultaat
 • Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Wat kost een wenkbrauwlift?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een wenkbrauwlift een belangrijke factor zijn bij de beslissing om deze ingreep te ondergaan. Daarom bieden wij een wenkbrauwlift aan tegen een betaalbare prijs en geven wij prioriteit aan hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

Blooming Plastische Chirurgie biedt een wenkbrauwlift tegen betaalbare kosten. De prijzen beginnen vanaf € 1.730,- inclusief alle kosten gerelateerd aan de behandeling, zoals een consult, het chirurgisch team, anesthesie en nazorg. De exacte prijs is afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw specifieke behoeften.

Ervaringsverhalen

Het resultaat is nog mooier dan ik had gehoopt

Op een zeer correcte en vriendelijke manier stond hij mij te woord

Veelgestelde vragen

Een wenkbrauwlift wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer u rookt, kan dat van negatieve invloed zijn op het herstel na de ingreep. De nicotine is namelijk slecht voor de doorbloeding van de weefsels en deze zijn juist belangrijk voor een spoedig herstel. Stop daarom minimaal zes weken voor en zes weken na de correctie met roken.

De littekens die ontstaan tijdens een wenkbrauwlift, probeert de plastisch chirurg altijd in een huidplooi te laten vallen. We voeren deze methode van wenkbrauwliften dan ook alleen uit bij mensen die een huidplooi hebben vlak boven de wenkbrauwen. Smeer de littekens zodra de wondjes gesloten zijn in met een littekencrème en bescherm de littekens tegen zonlicht. Na een jaar zijn littekens uitgerijpt.