Wenkbrauwlift

Verdoving

Lokale verdoving
spuit
Operatieduur
60 minuten
clock
Hersteltijd
4 – 7 dagen
pleister
Tijdens een wenkbrauwlift liften we hangende wenkbrauwen doormiddel van de overtollige huid boven de wenkbrauwen te verwijderen. Naarmate u ouder wordt, kan de huid van uw voorhoofd verslappen, waardoor de stand van uw wenkbrauwen lager komt te staan. Dit kan leiden tot verminderd zicht en een vermoeid gevoel. Daarnaast geven hangende wenkbrauwen het gezicht een vermoeide uitstraling en een verouderde blik. Een wenkbrauwlift biedt de oplossing voor deze klachten en geeft u weer een jeugdige en natuurlijke uitstraling.
voor en na foto's Wenkbrauwlift

Resultaten Wenkbrauwlift

voor en na foto's Wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift was nodig omdat mijn zicht werd beperkt. De ingreep heeft het gewenste resultaat gegeven en de littekens zijn erg mooi geheeld en nauwelijks zichtbaar.

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Wenkbrauwlift?

Wat kost een Wenkbrauwlift?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Endoscopische voorhoofdslift € 5.620,- Algehele narcose Ja
Open voorhoofdslift € 4.130,- Lokale verdoving Nee
Open voorhoofdslift € 5.620,- Algehele narcose Ja
Directe browlift € 1.730,- Lokale verdoving Nee
Wenkbrauwlift (Fogli) € 2.780,- Lokale verdoving Nee

Relevante artikelen

Veelgestelde vragen

Een wenkbrauwlift wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Wanneer u rookt, kan dat van negatieve invloed zijn op het herstel na de ingreep. De nicotine is namelijk slecht voor de doorbloeding van de weefsels en deze zijn juist belangrijk voor een spoedig herstel. Stop daarom minimaal zes weken voor en zes weken na de correctie met roken.

De littekens die ontstaan tijdens een wenkbrauwlift, probeert de plastisch chirurg altijd in een huidplooi te laten vallen. We voeren deze methode van wenkbrauwliften dan ook alleen uit bij mensen die een huidplooi hebben vlak boven de wenkbrauwen. Smeer de littekens zodra de wondjes gesloten zijn in met een littekencrème en bescherm de littekens tegen zonlicht. Na een jaar zijn littekens uitgerijpt.

We raden u af om tijdens de dagen voor de ingreep te roken. Doordat de nicotine uw bloedvaten vernauwt, neemt de doorbloeding in uw lichaam af. Dit belemmert uw herstel na de ingreep. Daarnaast is het belangrijk dat u de dagen voor de ingreep geen bloedverdunners en pijnstillers als aspirine en ibuprofen gebruikt.

 

Het type verdoving dat de chirurg gebruikt, hangt af van de behandelmethode. Alleen de endoscopische voorhoofdslift vindt altijd onder volledige narcose plaats. Bij een directe of laterale wenkbrauwlift kunt u kiezen voor een plaatselijke verdoving, roesje of volledige narcose. Voor de voorhoofdslift gebruiken we nooit een plaatselijke verdoving. Deze ingreep voert de chirurg altijd uit nadat u bent verdoofd met een roesje of onder volledige narcose bent gebracht.

Hoewel de kans dat u te maken krijgt met een complicatie erg klein is, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s die horen bij de wenkbrauwlift. Tijdens en na de wenkbrauwlift kunt u te maken krijgen met:

  • Een infectie van de wonden
  • Nabloedingen
  • Allergische reactie op bestandsdelen in de verdovingsmiddelen
  • Ophopingen van vocht rond de ogen
  • Tijdelijk een verdoofd gevoel in het behandelde gebied
  • Verdikkingen in het littekenweefsel
  • Ontevredenheid over het resultaat

 

Idealiter houdt u na een wenkbrauwlift een week rust. Rust in ieder geval de eerste drie dagen. Het gebied rond uw ogen is dan nog gezwollen en blauw en/of rood.

In zeldzame gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de wenkbrauwlift. Er moet dan sprake zijn van een medische indicatie.

Na de ingreep vormen zich korstjes op de wondjes. Als de korstjes verdwenen zijn, kunt u de littekens het beste verzorgen door deze regelmatig in te smeren met littekencrème. Na een jaar verdwijnt de roodheid en krijgen de littekens een witte kleur.