Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

De ins en outs over neuscorrecties

Een neus is essentieel voor uw gezichtsverhoudingen en uw aanblik. Bij Blooming bieden we neuscorrecties om de balans terug te brengen in uw gezicht.

Wanneer uw neus voor onzekerheid zorgt, kan dit uw dagelijkse leven en zelfvertrouwen erg aantasten. Er kunnen dan ook ontzettend veel redenen zijn waarom u zich aan uw neus wilt laten behandelen. Ook om functionele redenen kunt u kiezen voor een neuscorrectie. Wanneer u moeite hebt met ademhalen, bijvoorbeeld. Een neuscorrectie is een permanente cosmetische ingreep waarbij de neus wordt aangepast. Dit is een grote, ingrijpende stap en we bieden u graag de juiste handvatten om tot een resultaat te komen waar u gelukkig van wordt.

Esthetisch aspect

Het juiste formaat en de juiste vorm neus zijn bepalend voor harmonie en balans in uw gezicht. Hoe dit zich uit, hangt erg af van uw andere gezichtskenmerken en uw esthetische wensen en voorkeuren. De een voelt zich meer aangetrokken tot een rechte neus waar een ander een voorkeur heeft voor een wipneus. Met een ervaren blik kijken de artsen van Blooming naar deze harmonie en verhoudingen in het gezicht, zodat uw gelaatskenmerken prachtig tot hun recht komen. Maatwerk is hierin essentieel: elke cliënt verdient een persoonlijke aanpak.

Het consult

Voor de operatie vindt er altijd een consult plaats. Dit is een essentieel onderdeel van het proces. Een van onze plastische chirurgen kijkt naar uw neus en bespreekt uitgebreid de verwachtingen, het mogelijke resultaat en de opties met u door. Zo kunt u altijd een weloverwogen keuze maken.

De neuscorrectie

De behandeling zelf wordt onder algehele verdoving uitgevoerd. Natuurlijk is de precieze behandeling afhankelijk van welke correcties er uitgevoerd gaan worden. De behandeling zal in het grootste deel van de gevallen via een zeer klein sneetje onderaan de neus, tussen de neusgaten kunnen worden uitgevoerd. De overige sneetjes worden binnenin de neus gemaakt en zijn daardoor niet zichtbaar. Het sneetje in de huid wordt keurig gehecht en geneest in de regel nagenoeg restloos. Aan het einde van de ingreep worden zo nodig een neuskapje en neustampons geplaatst. De operatie duurt gemiddeld een tot tweeënhalf uur en u mag dezelfde dag weer naar huis, al mag je niet zelf rijden. U krijgt antibiotica om de genezing rustig te laten verlopen en een neuszalf die 2 á 3 keer per dag aangebracht moet worden, gedurende 2 á 3 weken. Een neusoperatie is voor de meesten geen zeer pijnlijke ingreep. Paracetamol geeft vaak voldoende pijnstilling.

Het herstel

En dan, na een week, volgt een spannend maar ook leuk moment: het kapje wordt voorzichtig verwijderd om een prachtige neus te onthullen. U kunt dan al heel goed de veranderingen van de neus zien. Wel is er na een week nog zwelling en wat blauwheid, vaan onder de ogen. Probeer tijdens het herstelproces zoveel mogelijk rust te pakken en oefen geen druk uit op het gebied. Na drie maanden komt u nog een keer terug. Veel zwelling is dan verdwenen en 95% van het resultaat is zichtbaar. Na een jaar is het volledige resultaat te zien.