Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes ofwel de rimpels naast het oog zijn de snelst gevormde rimpels. Ze komen voor rond de ogen en worden veroorzaakt door een combinatie van blootstelling aan de zon, genetica en doordat de huid rondom het oog het dunst is. Kraaienpootjes ontstaan wanneer de spieren rond de ogen samentrekken. Hoewel ze niet volledig kunnen worden weggenomen, zijn er verschillende manieren om ze te verminderen.

Plan een consult

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes staan ook wel bekend als lachrimpels. Het zijn de rimpels die zich rond de ogen vormen. Zij zijn vaak een van de eerste tekenen van veroudering en kunnen veroorzaakt worden door huidveroudering en een combinatie van blootstelling aan de zon en genetica.

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Een jonge huid is elastisch, maar halverwege het 20e levensjaar wordt de huid minder elasticiteit en is er een afname van het onderhuidse weefsel rondom de ogen. Dit zorgt ervoor dat er fijne lijntjes ontstaan rond de ogen; kraaienpootjes. Een factor die bijdraagt aan het ontstaan van kraaienpootjes is blootstelling aan de zon. UV-stralen kunnen de huid beschadigen, wat leidt tot rimpels en andere tekenen van veroudering. Ook roken draagt bij tot rimpels en vroegtijdige veroudering. Sigarettenrook bevat schadelijke chemicaliën die het verouderingsproces versnellen. Heeft u veel expressie in uw gezicht, dan is de kans op lachrimpels groter. Ook genetica speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van kraaienpootjes. Hier heeft u weinig invloed op. Bij veel mensen zijn kraaienpootjes de eerste permanente rimpels.

Kraaienpootjes verminderen

Het ontstaan van kraaienpootjes is een natuurlijk proces. Vroeg of laat krijgt iedereen ermee te maken. Er zijn verschillende manieren om kraaienpootjes te verminderen. Een goede manier is het gebruik van een vochtinbrengende crème met een SPF 30 of hoger. Blootstelling aan de zon kan meer rimpels veroorzaken, dus is het belangrijk uw huid tegen de zon te beschermen. Mocht dat niet afdoende zijn dan kunt u uw kraaienpootjes verminderen middels Botox.

Behandeling kraaienpootjes

Kraaienpootjes worden met een aantal methoden behandeld. De meest voorkomende behandelmethode is met Botox. Botox wordt geïnjecteerd in de spieren rond de ogen om ze te helpen ontspannen en de rimpels te doen vervagen. Een andere behandelmethode is met een hyaluronzuur filler, hiermee kunnen we rimpels en de traangoot opvullen.

Botox kraaienpootjes

Botox is een methode om kraaienpootjes tegen te gaan en daarmee een fris en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen. Door de Botox behandeling ontspannen de spieren rondom het oog, waardoor de kraaienpootjes minder diep worden en zelfs verdwijnen. 

Een behandeling van uw kraaienpootjes met Botox duurt ongeveer 15 minuten. De Botox wordt met behulp van een dunne naald in een spiertje gespoten. Hierdoor stabiliseert het spiertje en wordt de spierspanning verminderd. Dankzij het gebruik van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Bij het regelmatig herhalen van de Botox behandeling blijft het effect langdurig zichtbaar. Hieronder kunt u een gesprek inplannen bij onze ervaren plastisch chirurgen of cosmetisch arts en uw persoonlijke wensen bespreken. Informeer tijdens het gesprek ook naar ons voordelige Botox abonnement.

Fillers kraaienpootjes

Hyaluronzuur fillers kunnen ook een oplossing bieden voor uw kraaienpootjes. Met de filler worden rimpels opgevuld, maar behoudt u mimiek. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij met een kleine naald inspuiten. Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof. Uw kraaienpootjes blijven ongeveer 6 tot 9 maanden na de behandeling weg.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Met behulp van een dunne naald wordt de fillers bij uw kraaienpootjes ingebracht. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. 

Veelgestelde vragen over kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn fijne lijntjes die zich vormen aan de buitenste hoeken van je ogen. Ze worden ook wel lachlijnen genoemd en zijn een normaal onderdeel van het verouderingsproces.

Kraaienpootjes ontstaan door de natuurlijke veroudering van de huid en herhaalde gezichtsbewegingen, zoals lachen, fronsen of knipperen.

De eerste tekenen van kraaienpootjes zijn vaak kleine, fijne lijntjes die zichtbaar worden wanneer je lacht of fronst.

Bij Blooming zijn twee behandelingen beschikbaar, botox of filler behandeling. Botox werkt door het blokkeren van zenuwsignalen in de spieren waar het is geïnjecteerd. Dit vermindert de activiteit van de spieren die bijdragen aan rimpels, zoals kraaienpootjes. Fillers daarentegen voegen volume toe aan de huid. Ze worden onder de huid geïnjecteerd om rimpels en fijne lijntjes op te vullen, waardoor een gladder en voller uiterlijk ontstaat.