Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Hangende borsten na zwangerschap

Een zwangerschapsmasker, bredere heupen en een volle bos haar: het lichaam van een vrouw verandert tijdens een zwangerschap op allerlei manieren. Een van de belangrijkste veranderingen is misschien wel de voorbereiding op het geven van borstvoeding. Uw lichaam is onder invloed van de hormonen hCG, oestrogeen en progesteron. Hierdoor wordt de doorbloeding groter en beginnen de melkklieren te groeien. Uw borsten kunnen na de zwangerschap zelfs een cupmaat groter zijn.

Plan een consult

Hoe ontstaan hangende borsten na de zwangerschap?

Wanneer u bent bevallen, of stopt met het geven van borstvoeding, slinken de melkklieren. Door de toename en afname van het volume van de borsten, kan de huid wat slapper worden en kunnen ze gaan hangen. Ook kan er wat vetweefsel verdwijnen. Wel verschilt dit van vrouw tot vrouw: zo blijven bij de ene vrouw de borsten haar hele leven groter, terwijl de ander pech heeft met borsten die veranderen in zogenaamde theezakjes. 

Het is een fabel dat het geven van borstvoeding effect heeft op de stevigheid van uw borsten. Al tijdens de zwangerschap bereidt uw lichaam zich voor op het geven van borstvoeding waardoor de borsten groeien en het bindweefsel wordt opgerekt. 

Uw lichaam heeft een baby gedragen, gebaard en uw borsten hebben uw kindje misschien zelfs gevoed. Dit alles heeft een enorme impact op het lichaam en laat sporen achter, iets om trots op te zijn. Helaas ervaren veel vrouwen deze sporen soms toch als storend en schamen zich er misschien zelfs voor.

Wat kunt u doen tegen hangende borsten?

Een aantal maanden na de bevalling of het geven van borstvoeding de neemt de stevigheid van de borsten weer iets toe. Ook kan er wat vetweefsel terugkomen waardoor de borsten weer in volume toenemen. 

Behandelingen hangende borsten

U heeft de keuze uit een borstvergroting en een borstlift. Zijn uw borsten gaan hangen, maar bent u wel tevreden over het volume? Dan behaalt u met een borstlift waarschijnlijk het beste resultaat. Tijdens deze ingreep verplaatst de chirurg de tepels en trekt hij de huid strak, waardoor de borsten minder hangen. Wanneer u ontevreden bent over het volume van de borsten, zal de chirurg een borstvergroting aanraden. De ingrepen zijn ook te combineren.

Borstlift met auto-augmentatie

De Auto-augmentatie met borstlift is een nieuwe techniek om te borsten te liften. Met deze methode worden de borsten gelift en het eigen verslapte klierweefsel weer op de juiste positie geplaatst. Vervolgens wordt de verslapte huid ingenomen, het tepelhof omhoog gebracht en het klierweefsel van de borst rondom terug op de de borstspier gehecht. Deze nieuwe techniek creëert een natuurlijk decolleté en geeft uw borsten zijn stevigheid van voor de zwangerschap weer terug.

Borstlift full natural (auto-augmentatie en lipofilling)

Zijn uw borsten na de zwangerschap gaan hangen en is er volume verloren gegaan. Dan is een Full natural borstlift een goede optie. Hierbij combineren we de technieken auto-augmentatie en lipofilling voor een natuurlijk resultaat. Van nature staan borsten dicht bij elkaar en voelen ze zacht en soepel aan. Zijn ze door de zwangerschap gaan hangen dan nemen we de verslapte huid in brengen we het tepelhof omhoog en hechten we het klierweefsel van de borst terug op de de borstspier gehecht. Vervolgens spuiten we met Lipofilling actieve vetcellen van uw buik, benen of heupen in uw borsten voor meer volume. Omdat we uw lichaamseigen vetcellen gebruiken voelen de borsten zacht aan en krijgt u een natuurlijk resultaat.

Borstlift met protheses

Bent u na de zwangerschap veel volume verloren in uw borsten verloren dan kunt u kiezen voor een gecombineerde ingreep: een borstlift en een borstvergroting. Hierbij worden de borsten eerst gelift zodat ze weer op de goede plek komen te zitten. Vervolgens plaatst de plastisch chirurg een implantaat om het volume dat verloren is gegaan te vervangen. Zo krijgt u weer mooie, volle borsten waar u trots op kunt zijn.

Toevoeging Inwendige BH

U kunt ook kiezen voor een inwendige BH of Inner Bra om het hangen van de borsten na de zwangerschap te corrigeren. de ‘inner bra’ is een techniek waarbij de borstplooi wordt verstevigd om het zakken van de borsten tegen te gaan. Dit kan op twee manieren gedaan worden: via matjes of middels speciale hechtdraad.

Hoelang na de zwangerschap moet u wachten met een operatie?

‘Negen maanden op, negen maanden af’, is het gezegde. Na een zwangerschap heeft het lichaam voldoende tijd nodig om zich weer te herstellen. Onze plastisch chirurgen adviseren om na een bevalling altijd minimaal zes maanden te wachten met een ingreep. Wanneer u borstvoeding geeft, gaat deze periode in vanaf het moment dat u stopt met voeden. Ook is het belangrijk dat uw gewicht stabiel is, zodat de chirurg een goede inschatting kan maken van de cupmaat die het beste bij jouw lichaam past.

Veelgestelde vragen over hangende borsten na zwangerschap

Hangende borsten na zwangerschap verwijst naar het verslappen en hangen van de borsten als gevolg van zwangerschap en borstvoeding. Door hormonale veranderingen en het groeien en slinken van de melkklieren kunnen de borsten hun stevigheid verliezen en gaan hangen.

Ja, het is volkomen normaal dat borsten na zwangerschap gaan hangen. Dit komt door de hormonale veranderingen en het groeien en slinken van de melkklieren tijdens de zwangerschap.

Onze plastisch chirurgen adviseren om na een bevalling minimaal zes maanden te wachten voordat je een ingreep ondergaat. Als je borstvoeding geeft, gaat deze periode in vanaf het moment dat je stopt met voeden. Het is belangrijk dat je gewicht stabiel is voordat je een ingreep ondergaat.

Ja, het is mogelijk om meerdere behandelingen te ondergaan voor hangende borsten na zwangerschap. Dit kan bijvoorbeeld een combinatie zijn van een borstlift en borstvergroting, of auto-augmentatie met borstlift.