Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Bodylift

Indien er sprake is van een huidoverschot zowel aan de voorkant als aan de zij- en achterkant van het lichaam, na extreem gewichtsverlies, is het uitvoeren van een buikwandcorrectie niet voldoende. Bij een bodylift “torsoplastie” wordt overtollige huid van buik, heupen/flanken, rug en billen in dezelfde operatie weggesneden om de patiënt een strakker lichaam te geven. Hierbij loopt het litteken grotendeels verborgen als een centuur in de bikinilijn om het lichaam.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een bodylift?

Verdoving

Algehele anesthesie

Operatieduur

120 – 240 minuten

Hersteltijd

7 – 14 dagen

Voorafgaand aan de behandeling nodigen wij u uit voor een persoonlijk consult. Tijdens het gesprek neemt uw plastisch chirurg samen met u uw wensen door en bespreekt hij of zij de behandel methode waarmee het beste resultaat behaald kan worden. Hierbij wordt vooral gekeken of u in aanmerking komt voor een ‘bodylift’. Als er naast een huidoverschot ook sprake is van overtollig vet, kunt u in overleg met uw chirurg kiezen voor een liposuctie. Tijdens het vervolggesprek neemt uw behandelend plastisch chirurg ook uw medische achtergrond, medicijngebruik en uw algehele gezondheid door. Wanneer u bijvoorbeeld bloedverdunners gebruikt, moet u hier minimaal een week voor de operatie mee stoppen. Daarnaast vertelt de plastisch chirurg welk resultaat u mag verwachten, wat de mogelijke risico’s zijn en wat de beste nazorg is. Na het eerste consult kunt u eventueel een tweede consult inplannen om te voorkomen dat het een overhaaste of ongeïnformeerde beslissing wordt voor u.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Wanneer uw plastisch chirurg de buikwandcorrectie heeft afgerond, blijft u nog één nacht ter observatie in het ziekenhuis. De eerste dag na de bodylift is het belangrijk dat u bedrust neemt en geen inspanningen verricht. U draagt 6 weken compressiekleding , om herstel van het behandelde gebied te ondersteunen. Na twee weken komt u op controle en verwijdert de chirurg alle hechtingen. Tot zes weken na de behandeling mag u niet zwaar tillen of intensief sporten. De totale herstelperiode van een buikwandcorrectie is ongeveer vier tot zes weken. Daarna kunt u geleidelijk alle activiteiten weer oppakken.

De risico’s van een bodylift zijn minimaal, maar bij een ingreep bestaat er altijd een kans op complicaties. Er kan bijvoorbeeld een allergische reactie ontstaan op de pleisters, verdovingsvloeistoffen of desinfecteermiddelen. Ook kan er na de bodylift een gevoelloze plek ontstaan. Deze gevoelloze plek is tijdelijk en komt op den duur weer terug. De meest voorkomende bijwerkingen van een correctie zijn:

 • Gevoelsveranderingen
 • Een infectie
 • Zwelling
 • Nabloeding
 • Een allergische reactie
 • Vertraagde wondgenezing
 • Onvrede over het esthetisch resultaat

Littekens
De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal zes weken na de operatie al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken
Ook roken beïnvloedt de wondgenezing; wij vragen u daarom om hier minimaal zes weken voor de buikwandcorrectie mee te stoppen en 6 weken na de ingreep niet te roken. Als u last heeft van overgewicht, adviseren wij u eerst af te vallen. Een normaal gewicht verbetert namelijk het resultaat van de bodylift.

Wat kost een bodylift?

Behandeling Prijs Verdoving Overnachting
Bodylift (circulair, exclusief liposuctie) vanaf € 18.000,- Algehele narcose Ja

Artikelen over bodylift

Veelgestelde vragen

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een chirurgische behandeling, zullen wij ervoor zorgdragen dat u alle benodigde informatie ontvangt, waaronder de chirurgische bijsluiter en de pre- en post operatieve informatie. Op de dag van de behandeling ondertekent u het toestemmingsformulier waarin onder andere staat dat u uitgebreid bent voorgelicht en toestemming verleent aan de behandelend plastisch chirurg om de chirurgische behandeling te verrichten.

Wanneer de plastisch chirurg een snede in de huid maakt, wordt er altijd een litteken gecreëerd. Het litteken proberen wij zo beperkt mogelijk te houden en op de meest logische plek te maken. Onze plastisch chirurgen kijken heel kritisch naar deze factoren. Na de behandeling zal uw lichaam zelf het litteken gaan vormen. In sommige gevallen adviseren wij om te starten met de Staudt littekencrème. Het littekenproces start ongeveer vier tot zes weken na de behandeling en rijpt uit tot een jaar na de behandeling. Dat betekent dat op de eerste controle bij de plastisch chirurg na 3 maanden, wij altijd op tijd zijn met het eventueel starten van de behandeling van met de Staudt littekencrème.

Het consultgesprek vindt plaats bij een van onze plastisch chirurgen. Wij reserveren tijd voor u om al uw vragen te beantwoorden. Daarom brengen wij bij het eerste consultgesprek consultkosten € 100,- in rekening. Dit bedrag dient u na uw consult bij de consulente contant of per pin (m.u.v. creditcards) te voldoen. Wanneer u overgaat tot een behandeling, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de offerte en factuur.