Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Huidveroudering

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat optreedt naarmate we ouder worden. Het is de reactie van de huid op omgevingsfactoren zoals vervuiling en UV-stralen, maar ook op interne factoren zoals genetica en levensgewoonten. Bij het ouder worden wordt de huid dunner, droger en minder elastisch dan voorheen. Dit kan leiden tot rimpels en huidverslapping.

Plan een consult

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een combinatie van zowel intrinsieke (interne) als extrinsieke (externe) factoren. Intrinsieke huidveroudering is gerelateerd aan het natuurlijke proces van veroudering, terwijl extrinsieke huidveroudering wordt versneld door milieuschade zoals blootstelling aan de zon en roken. Blootstelling aan de zon zorgt ervoor dat schadelijke UV-stralen collageen en elastine afbreken. Dit verlies aan ondersteuning van de huid leidt tot rimpels, huidverslapping en ouderdomsvlekken. Roken kan ook bijdragen tot huidveroudering omdat het het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen vermindert.

Wat zijn de tekenen van huidveroudering

De meest voorkomende tekenen van huidveroudering zijn fijne lijntjes, rimpels, kraaienpootjes, droogte, ouderdomsvlekken en huidverslapping. Fijne lijntjes zijn meestal de eerste tekenen van huidveroudering en verergeren met de jaren. Rimpels worden zichtbaarder rond de ogen, de mond, het voorhoofd en de hals. Een droge huid is ook een veel voorkomend teken van huidveroudering, omdat de huid bij het ouder worden gemakkelijker vocht verliest. Ouderdomsvlekken – ook wel zonnevlekken of levervlekken genoemd – kunnen verschijnen op de huid die vaak wordt blootgesteld aan de zon. Huidverslapping treedt op wanneer de huid haar elasticiteit verliest door een afname van de productie van collageen en elastine.

Hoe kan huidveroudering worden voorkomen?

Een van de beste manieren om huidveroudering te voorkomen is uw huid te beschermen tegen UV-stralen door zonnebrandcrème te dragen met een SPF van 30 of hoger. Het is ook belangrijk niet te roken en de blootstelling van uw huid aan verontreinigende stoffen te beperken. Een gezonde levensstijl, met een evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging, kan de gezondheid van de huid bevorderen en het huidverouderingsproces vertragen. Daarnaast zijn er huidverzorgingsproducten verkrijgbaar die antioxidanten bevatten die de huid kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen als gevolg van omgevingsstress.

Behandeling huidveroudering

Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om de zichtbare effecten van huidveroudering te verminderen. Huidveroudering is een natuurlijk proces daarom zijn de behandelingen eerder bedoeld om het uiterlijk van de huid te verbeteren dan om huidveroudering tegen te gaan. Blooming Plastisch Chirurgie biedt de volgende behandelingen om huidveroudering te verminderen:

Hyaluronzuur fillers

Als u op zoek bent naar manieren om een verslapte of verouderde huid tegen te gaan, kunnen hyaluronzuur fillers de perfecte oplossing zijn. Met een klein naaldje injecteren we een fijngemaakte gel die bestaat uit deze natuurlijk voorkomende stof in het gewenste gebied. Dit trekt vocht aan en helpt uw gezicht op te vullen, waardoor rimpels verminderen en uw huid er strakker, gladder en jonger uitziet.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Met slechts een dunne naald worden deze fillers ingebracht zonder sporen of littekens achter te laten.

Botox

Botox is een biologisch afbreekbaar eiwit dat de spierbewegingen van zenuwcellen voor een beperkte duur vermindert. Deze natuurlijke stof, die vaak wordt gebruikt bij cosmetische behandelingen, wordt na verdunning in kleine doses ingespoten en geeft tijdelijke resultaten die meestal binnen enkele maanden verdwijnen. Daarom kan botox worden beschouwd als zowel een geneesmiddel als een effectieve spierverslapper zonder dat er fillers of andere stoffen nodig zijn.

Botox zorgt ervoor dat de rimpels op uw voorhoofd of tussen uw wenkbrauwen, en kraaienpootjes naast uw ogen worden verminderd.

Facelift

Als uw huid erg los is en u diepe rimpels heeft, kan een facelift helpen om uw huid en het onderliggende weefsel weer stevig te maken. Met deze behandeling ziet u er jonger en gezonder uit.

Bij een facelift maken we vakkundig een incisie en maken we de huid van uw hals, wangen en onderliggend weefsel voorzichtig los. Na de facelift is drukverband van essentieel belang en zal enkele dagen blijven zitten. Uw gezicht en hals kunnen tot twee weken na de operatie gezwollen en verkleurd blijven; wanneer de hechtingen één tot twee weken na de ingreep worden verwijderd, zou deze zwelling echter aanzienlijk moeten afnemen. Het effect van een facelift is ongeveer tien jaar zichtbaar.

Kosten behandelingen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor huidveroudering? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Veelgestelde vragen over huidveroudering

Huidveroudering kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, zoals blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, roken, stress en genetische aanleg. Blootstelling aan UV-straling speelt een belangrijke rol bij het versnellen van huidveroudering omdat het de natuurlijke collageen- en elastineproductie in de huid afbreekt waardoor de huid minder stevig wordt.

Hoewel huidveroudering niet volledig kan worden voorkomen, zijn er manieren om het proces te vertragen. Het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het gebruik van zonnebrandcrème zijn hiervan enkele voorbeelden. Een gezonde levensstijl met gezonde voeding, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging kan ook helpen bij het bevorderen van een gezonde huid en het voorkomen van huidveroudering.

Tekenen van huidveroudering omvatten rimpels, fijne lijntjes, slapper wordende huid, pigmentvlekken, verminderde elasticiteit en een drogere huidtextuur.

Een facelift is een ingreep die vaak wordt overwogen om te helpen bij het corrigeren van tekenen van huidveroudering zoals verzakking en rimpels in het gezicht en de hals. Tijdens een facelift verwijdert een plastisch chirurg overtollige huid en weefsel en trekt hij of zij de overblijvende huid strakker, waardoor een gladdere en jeugdigere uitstraling ontstaat.