Facelift

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
120 – 240 minuten
clock
Hersteltijd
10 – 14 dagen
pleister
Bij een facelift worden rimpels en plooien in de wangen, hals en kaaklijn gecorrigeerd. Tijdens de behandeling worden huid en onderliggend spier- en bindweefsel strakker getrokken en overtollig weefsel verwijderd. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke behandelopties het best bij u passen.
voor en na foto's Facelift

Resultaten Facelift

voor en na foto's Facelift

"Mijn huid was door de jaren heen een stuk slapper geworden, vooral rondom mijn kaak en wangen. Hierdoor zag ik er in korte tijd een stuk ouder uit dan ik mij voelde. Ik ergerde mij steeds meer aan mijn eigen spiegelbeeld en ben op onderzoek uit gegaan naar een oplossing, een facelift."

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Facelift?

Wat kost een Facelift?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Halslift uitgebreid incl platysmaplastiek € 5.740,- Lokale verdoving Nee
Facelift (beperkt deepplane) € 7.280,- Lokale verdoving Nee
Halslift (diep) € 8.000,- Algehele narcose Nee
Deep-plane facelift € 10.250,- Algehele narcose Ja
Deep-plane hals-facelift € 13.920,- Algehele narcose Ja
(Deep-plane) hals-facelift + platysmaplastiek € 16.000,- Algehele narcose Ja
Midfacelift € 3.750,- Lokale verdoving Nee
Midfacelift (narcose) € 5.500,- Algehele narcose Ja
Buccal fat pad (Bichectomie) € 2.500,- Lokale verdoving Nee
Liposuctie hals/nek v.a. € 3.670,- Lokale verdoving Nee

Relevante artikelen

Veelgestelde vragen

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een facelift en plaatsen de littekens daardoor op plekken waar ze het minst zichtbaar zijn. In de huidplooi voor de oren, in de haargrens of direct achter het oor zijn ze het minst goed te zien. In de eerste maanden zijn de littekens opvallend, maar naarmate de tijd vordert, zullen ze steeds lichter van kleur worden. Wij adviseren u om de littekens te verzorgen met een littekencrème.

Een facelift is gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar, maar dit is wel verschillend per persoon. Besef u goed dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat, wat zichtbaar kan worden in uw gezicht. Door gezond te leven en uw huid de juiste verzorging te geven, haalt u het maximale uit de cosmetische ingreep.

Wanneer u uw werk weer kunt oppakken na de facelift, is afhankelijk van het soort ingreep en de juiste nazorg die daarbij hoort. Welk soort facelift we ook uitvoeren, de eerste dagen draagt u altijd verband om uw hoofd. U mag in de eerste week geen lichamelijk zware inspanningen verrichten of bukken. Fysiek zware inspanningen mogen weer na een maand. Afhankelijk van het type werk dat u verricht, kunt u dit na twee weken weer oppakken.

Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over de behandeling, voorbereiding en nazorg. De chirurg adviseert dan ook met welke medicijnen u eventueel tijdelijk moet stoppen. Het is in ieder geval belangrijk dat u twee weken voorafgaand aan de ingreep geen bloedverdunnende medicijnen meer slikt. Ook aspirine valt hieronder.

Na een facelift kunt u het beste iets hoger met uw hoofd gaan liggen tijdens het slapen. Gebruik hiervoor een extra kussen of plaats het hoofdeinde van het bed wat omhoog. Daarnaast raden we u aan om de eerste week zoveel mogelijk op uw rug te slapen. Zo ontstaat er geen druk op uw gezicht.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het type facelift dat u ondergaat. Zo neemt een algemene facelift meerdere uren in beslag, waar er ook ingrepen zijn die slechts 30 minuten duren. De plastisch chirurg informeert u tijdens het consult uitgebreid over de behandeling.

Een algemene facelift is een goede optie wanneer uw gelaat zichtbaar verouderd is. Denk hierbij aan een diepe neuslippenplooi, verslapte kaaklijn of hangende wangen die leunen op de neuslippenplooi. Met een algemene facelift behandelt de plastisch chirurg het gehele gelaat: van haargrens tot en met de hals. Met een MACS-lift worden de wangen, kaaklijn en het bovenste gedeelte van de hals gelift. Deze behandeling is geschikt voor mensen waarbij de kaaklijn niet meer strak loopt waardoor hamsterwangen ontstaan. Een mini facelift (ook wel S-lift genoemd) is geschikt in het geval van matige huidveroudering. Er wordt enkel wat huid weggehaald, waarna de chirurg de wond weer hecht. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg alle mogelijke behandelingen uitgebreid met u en beoordeelt welke behandeling in uw situatie het beste is.

In het verleden werden facelifts uitgevoerd met een horizontale trekrichting. Het gevolg hiervan was een onnatuurlijk strak getrokken gezicht. Ook werd de huid vaak zo strak mogelijk aangetrokken om langer te kunnen genieten van het resultaat. Tegenwoordig weten we dat onze huid als eigenschap heeft om op te gaan rekken wanneer het onder spanning staat. We liften tegenwoordig bij sterke huidveroudering dan ook zowel het onderhuids bindweefsel als het huidweefsel. Door ook het onderhuidse bindweefsel te liften herstellen we de steun en is de spanning veel genuanceerder. Het resultaat is hierdoor veel natuurlijker.

Bij een kleinere ingreep zoals een S-lift is een plaatselijke verdoving vaak voldoende. Maar ook deze behandeling kunnen wij onder algehele narcose uitvoeren. Bij de plaatselijke verdoving krijgt u een rustgevend middeltje toegediend, waardoor u niet alles meekrijgt van de ingreep. De grotere facelifts worden standaard onder algehele narcose uitgevoerd vanwege de lange duur.

Tijdens de facelift bent u gedeeltelijk of volledig verdoofd en daarom zult u tijdens de ingreep bijna geen pijn ervaren. Bij een plaatselijke verdoving kunnen de injecties gevoelig zijn, maar tijdens de operatie ervaart u hierdoor geen pijn. Wel kunt u voelen dat de plastisch chirurgen met uw gezicht bezig zijn.

Zodra de verdoving uitwerkt, zult u de pijn van de ingreep wel voelen. Een facelift is in feite een operatie aan uw gezicht en hals. Daarom zal de eerste tijd het praten en eten wat moeizamer gaan. U krijgt van ons een recept voor pijnstillers die u kunt ophalen bij de apotheek. Om de pijn te verlichten kunt u koelen met een coldpack. De pijn zal na ongeveer twee weken verdwenen zijn. Goede nazorg is belangrijk voor het voorspoedige herstel na de ingreep.

We adviseren u minimaal drie weken voor de operatie niet te roken totdat u huid volledig hersteld is. Roken heeft namelijk een negatieve invloed op de doorbloeding van uw huid wat het herstel niet ten goede komt. Daarnaast is de kans op complicaties groter wanneer u rookt.

De eerste dagen na de ingreep kunt u pijn ervaren bij het openen van de mond. Voornamelijk kauwen kan als gevoelig ervaren worden. Het is verstandig om uw voeding aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nuttigen van vloeibaar voedsel.

De eerste dag mogen uw gezicht en haren niet nat worden. De dag na de behandeling mag u weer douchen. Wees wel voorzichtig met uw haren wassen.

Het is belangrijk om de eerste zes weken geen fysiek zware inspanningen te leveren. Na zes weken mag u weer intensief sporten.

Net zoals sporten raden we zwemmen, een bezoek aan de sauna en zonnen de eerste zes weken af. Doordat warmte zwelling veroorzaakt is dit niet gunstig voor het genezingsproces. Water maakt de wondranden week, waardoor er sneller wondjes kunnen ontstaan. Na zes weken mag u deze activiteiten weer gerust uitvoeren.

Door een facelift zullen de rimpels in het onderste gedeelte van uw gezicht minder diep worden of zelfs verdwijnen. Met een facelift zullen rimpels in het voorhoofd en de hals niet worden verwijderd. Hiervoor moet een aparte behandeling worden ondergaan zoals fillers, een voorhoofdslift of een halslift. Het is natuurlijk wel van belang dat de rimpels die ontstaan tijdens het lachen of praten, zichtbaar blijven. Dit hoort bij uw gezicht en geeft het een eigen karakter.