Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Facelift

Bij een facelift worden rimpels en plooien in de wangen, hals en kaaklijn gecorrigeerd. Tijdens de behandeling worden huid en onderliggend spier- en bindweefsel strakker getrokken en overtollig weefsel verwijderd. Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke behandelopties het best bij u passen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een facelift?

Verdoving

Algehele anesthesie

Operatieduur

120 – 240 minuten

Hersteltijd

10 – 14 dagen

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de plastische chirurg uw wensen en verwachtingen. De chirurg vertelt u welke opties er zijn en welk resultaat u kunt verwachten. De behandelend plastisch chirurg zal uitleggen hoe een facelift in zijn werk gaat. Het gehele behandeltraject wordt besproken en u wordt uitgebreid geïnformeerd over de verschillende opties, de voor- en nadelen van de facelift, de nazorg, risico’s van en eventuele complicaties na de operatie. Daarnaast wordt besproken of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie.

In dit gesprek kunt u ook u al uw vragen over een facelift stellen.

Het doel van een facelift is om de (verslapte)huid en het onderliggende weefsel van uw gezicht en hals weer glad te krijgen. De rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn door uw specifieke gezichtsexpressie  worden verminderd, maar blijven bestaan om een natuurlijk resultaat te verkrijgen.

Wij vinden het belangrijk u tijdens het consult goed te informeren over het te bereiken resultaat, de risico’s en eventuele complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Uiteindelijk staan uw wensen en de tevredenheid met het resultaat van de behandeling bij ons voorop.

Aan een consult zijn € 100,– consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de  uiteindelijke prijs van de behandeling.

Over het algemeen vindt een facelift plaats onder algehele verdoving. De duur van de operatie hangt af van de omvang van de ingreep. Voor de operatie tekent de plastisch chirurg nauwkeurig het gebied af dat behandeld wordt. Tijdens de operatie wordt er een incisie gemaakt en via deze incisie worden  de huid van de hals, wangen en de weefsellaag onder de huid losgemaakt. Vervolgens wordt dit teruggebracht in de oorspronkelijke positie en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel overtollig vetweefsel in het halsgebied kan worden weggehaald via een incisie onder de kin. Aan het eind van de operatie kunnen in de wond een of meer drains (dunne slangetjes) worden geplaatst om wondvocht en bloed uit de wond af te voeren. Deze drains worden na een dag verwijderd. Na een facelift moet u een nacht bij ons verblijven.

Na afloop van de facelift wordt uw gezicht met een drukverband omzwachteld. Dit verbond moet  enkele dagen blijven zitten. Over het algemeen mag u de volgende ochtend onder begeleiding naar  huis. Na de operatie zullen uw gezicht en hals gezwollen en verkleurd zijn, gemiddeld duurt dit twee weken. Een tot twee weken na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De littekens zijn bij nauwkeurige inspectie altijd zichtbaar, maar vallen nauwelijks op. Ze lopen in de behaarde hoofdhuid en van daaruit naar beneden langs uw oor. Daar maakt het litteken een bochtje om de oorlel heen om via de achterkant van het oor weer onder het haar te verdwijnen. Afhankelijk van de indicatie kan er ook een littekentje onder uw kin zitten. Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken. Bij een donkere huid zijn de littekens soms meer zichtbaar. Het volledige genezingsproces van littekens duurt één tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u  aan een goede littekencrème te gebruiken en uw littekens zo weinig mogelijk aan UV-straling bloot te  stellen. Om het wondgenezingsproces te bevorderen adviseren wij u zes weken voor en zes weken na  de operatie niet te roken. U verkleint hiermee de kans op nabloedingen en andere complicaties. Daarnaast adviseren we 1 week voor tot 1 week na de ingreep geen alcohol te nuttigen.

Net als bij iedere andere operatie bestaat er een kleine kans op een complicatie. Algemene risico’s  zijn: 

 • nabloedingen 
 • infecties 
 • zwelling 
 • vertraagde wondgenezing 
 • allergische reacties 

Specifieke complicaties die in een uitzonderlijk geval bij een facelift zijn: 

 • vochtophopingen 
 • stijfheid van het gezicht 
 • beschadiging gezichtszenuw 

Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg alle risico’s en mogelijke complicaties met u. 

Wat kost een facelift?

We begrijpen bij Blooming Plastische Chirurgie dat de kosten van een facelift van invloed zijn op uw beslissing om een facelift te ondergaan. Daarom bieden wij een facelift aan tegen een redelijke prijs en zijn we gefocust op kwaliteit en zorg.

Bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen de kosten van een facelift bij €2.500,-. Dit prijskaartje dekt alles wat nodig is voor uw behandeling; dit omvat de consulten, anesthesie, evenals de nazorgprocedures. Afhankelijk van hoe ingewikkeld de behandeling is en wat u nodig heeft, kan het totaalbedrag hoger of lager uitvallen dan verwacht.

Ervaringsverhalen

De strijd tegen de zwaartekracht was ik aan het verliezen

Ik voel me echt weer tien jaar jonger

Veelgestelde vragen

Onze plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van een facelift en plaatsen de littekens daardoor op plekken waar ze het minst zichtbaar zijn. In de huidplooi voor de oren, in de haargrens of direct achter het oor zijn ze het minst goed te zien. In de eerste maanden zijn de littekens opvallend, maar naarmate de tijd vordert, zullen ze steeds lichter van kleur worden. Wij adviseren u om de littekens te verzorgen met een littekencrème.

Een facelift is gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar zichtbaar, maar dit is wel verschillend per persoon. Besef u goed dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat, wat zichtbaar kan worden in uw gezicht. Door gezond te leven en uw huid de juiste verzorging te geven, haalt u het maximale uit de cosmetische ingreep.

Wanneer u uw werk weer kunt oppakken na de facelift, is afhankelijk van het soort ingreep en de juiste nazorg die daarbij hoort. Welk soort facelift we ook uitvoeren, de eerste dagen draagt u altijd verband om uw hoofd. U mag in de eerste week geen lichamelijk zware inspanningen verrichten of bukken. Fysiek zware inspanningen mogen weer na een maand. Afhankelijk van het type werk dat u verricht, kunt u dit na twee weken weer oppakken.