Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Marionetlijnen

Marionetlijnen zijn rimpels die voorkomen rond de zijkanten van de mond en de neus en die doorlopen tot aan de kin. Marionetlijnen kunnen iemand er ouder doen uitzien en hem of haar verdrietig of boos doen lijken. Marionetlijnen kunnen worden veroorzaakt door veroudering, zonneschade, roken, slechte huidverzorging en zelfs genetische factoren.

Plan een consult

Kenmerken marionetlijnen

Het varieert van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben meer opvallende lijnen en rimpels dan anderen door factoren als leeftijd en levensstijl. Marionetlijnen verschijnen vaak in hetzelfde gebied, maar ze kunnen variëren in diepte en ernst. Marionetlijnen zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden en kunnen niet worden voorkomen of teruggedraaid.

Hoe ontstaan marionetlijnen?

De belangrijkste oorzaak van Marionetlijnen is de afbraak van gezichtsweefsel door veroudering of milieuschade. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner en minder elastisch, waardoor de productie van collageen en elastine moeilijker gelijke tred kan houden met de natuurlijke slijtage die het leven met zich meebrengt. Blootstelling aan de zon, roken en slechte voeding kunnen ook de oorzaak zijn.

Het voorkomen van marionetlijnen

De beste manier om marionetlijnen te voorkomen is proactief zijn met uw huidverzorging. U moet elke dag zonnebrandcrème gebruiken, zelfs als het buiten bewolkt of koud is. Roken kan ook het ontstaan van rimpels versnellen, dus vermijden of stoppen met roken kan helpen om marionetlijnen te verminderen. Gezond eten en veel water drinken zorgt ervoor dat uw huid.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers kunnen een oplossing bieden voor uw verslapte huid. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij met een kleine naald inspuiten. Deze gel trekt vervolgens vocht aan waardoor uw gezicht weer volume krijgt en uw huid er strakker en jonger uitziet. Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het formaat van het te behandelen gebied. Met behulp van een dunne naald worden de fillers ingebracht, hierdoor houdt u geen littekens over van de behandeling.

Kosten behandeling

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor marionetlijnen? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Veelgestelde vragen over marionetlijnen

Marionetlijnen zijn rimpels die van de mondhoeken naar beneden lopen langs de kaaklijn, waardoor het gezicht een treurige of verouderde uitdrukking kan krijgen. Ze worden “marionetlijnen” genoemd vanwege hun overeenkomst met de lijnen op het gezicht van een marionet.

Marionetlijnen worden vaak vergeleken met de lijnen op het gezicht van een marionet, omdat ze vanuit de mondhoeken naar beneden lopen, vergelijkbaar met de “draden” die worden gebruikt om een marionet te manipuleren.

Marionetlijnen ontstaan meestal door een combinatie van veroudering, afname van de huidelasticiteit, verlies van vetweefsel en zwaartekracht. Ze kunnen ook worden beïnvloed door roken, blootstelling aan de zon en genetica.

Ja, marionetlijnen worden vaak gezien als een normaal onderdeel van het verouderingsproces. Naarmate de huid ouder wordt, verliest deze enigszins aan elasticiteit en kan dit leiden tot de vorming van rimpels zoals marionetlijnen.

Preventieve maatregelen omvatten het vermijden van roken, beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon en het gebruik van huidverzorgingsproducten met retinol en zonbescherming om de huid gezond te houden.

De behandelingsopties voor marionetlijnen omvatten botox en fillers.

Fillers zijn injecteerbare stoffen die direct in de marionetlijnen worden geïnjecteerd om volume toe te voegen en de rimpels te verminderen. Injecties, zoals Botox, werken daarentegen door de spieren te ontspannen die bijdragen aan de vorming van marionetlijnen.