Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Verslapte kaaklijn

Een verslapte kaaklijn is iets waar veel mensen mee te maken krijgen naarmate ze ouder worden. Het kan ervoor zorgen dat het gezicht er vermoeid en minder jeugdig uitziet. Gelukkig zijn er tegenwoordig behandelingen beschikbaar om de kaaklijn weer te verstevigen en een jeugdige uitstraling terug te krijgen. In deze pagina zullen we meer informatie geven over wat een verslapte kaaklijn precies is, wat de oorzaken ervan kunnen zijn en hoe het behandeld kan worden.

Plan een consult

Wat is een verslapte kaaklijn?

De kaaklijn is de lijn die loopt vanaf de oorlel tot aan de punt van de kin. Bij een verslapte kaaklijn wordt deze lijn minder strak en duidelijk zichtbaar, waardoor het gezicht er minder gedefinieerd uitziet. Dit kan ervoor zorgen dat het gezicht er ouder en vermoeider uitziet.
Een verslapte kaaklijn kan op verschillende manieren ontstaan, maar meestal is dit het gevolg van huidveroudering. Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn elasticiteit en stevigheid, waardoor de kaaklijn minder strak wordt. Ook het verlies van vetweefsel in het gezicht kan bijdragen aan een verslapte kaaklijn.

Oorzaken van een verslapte kaaklijn

Naast huidveroudering zijn er nog andere factoren die kunnen bijdragen aan een verslapte kaaklijn. Enkele belangrijke punten om op te merken zijn:

  • Overmatige blootstelling aan de zon: langdurige blootstelling aan de zon kan de stevigheid van de huid verminderen en zo de kaaklijn beïnvloeden.
  • Roken: roken kan de elasticiteit van de huid verminderen, wat kan leiden tot een verslapte kaaklijn.
  • Gewichtsverlies: aanzienlijk gewichtsverlies kan leiden tot een verminderde stevigheid van de huid, waardoor de kaaklijn verslapt.
  • Genetische factoren: sommige mensen hebben van nature meer aanleg voor een verslapte kaaklijn dan anderen.

Het is belangrijk om deze factoren in gedachten te houden bij het aanpakken van een verslapte kaaklijn.

Klachten bij een verslapte kaaklijn

Een verslapte kaaklijn kan verschillende klachten met zich meebrengen, zoals:

  • Vermoeide en minder jeugdige uitstraling: Een verslapte kaaklijn kan ervoor zorgen dat het gezicht er vermoeid en minder jeugdig uitziet. Dit kan leiden tot een minder zelfverzekerd gevoel en ontevredenheid over het uiterlijk.
  • Minder gedefinieerde kaaklijn: Wanneer de kaaklijn verslapt, kan de definitie en scherpte van de kaaklijn verloren gaan.
  • Afhangende mondhoeken: Een verslapte kaaklijn kan ook invloed hebben op de mondhoeken, waardoor ze gaan hangen.

Dit zijn slechts enkele van de mogelijke gevolgen van een verslapte kaaklijn. Het is duidelijk dat dit aanzienlijke invloed kan hebben op hoe we ons voelen over ons uiterlijk en onze zelfverzekerdheid. Het is daarom belangrijk om oplossingen te overwegen die de kaaklijn verstevigen en de jeugdige uitstraling herstellen. Door het nemen van de juiste stappen en het raadplegen van een professional, kan men werken aan het verbeteren van het uiterlijk en het herwinnen van het vertrouwen.

Behandeling van een verslapte kaaklijn

Het behandelen van een verslapte kaaklijn kan op een effectieve manier worden aangepakt door het injecteren van fillers. Deze fillers bevatten hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die verantwoordelijk is voor het behouden van vocht en elasticiteit. Door zorgvuldig en precies fillers met hyaluronzuur te injecteren, wordt er meer volume en stevigheid toegevoegd aan het behandelde gebied, waardoor de kaaklijn weer strakker en meer gedefinieerd wordt. Dit zorgt voor een jeugdiger en verjongend effect. Met deze behandeling worden de gezichtscontouren versterkt, wat resulteert in een frisse en jeugdige uitstraling.

Kosten van een filler behandeling door Blooming

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen graag uw wensen en de verschillende mogelijkheden. Op basis daarvan stellen zij een persoonlijk behandelplan voor u op, inclusief een gedetailleerd kostenoverzicht. Natuurlijk hebben we ook een standaard kostenindicatie beschikbaar. De prijs van een fillerbehandeling voor de kaaklijn kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de hoeveelheid en het type filler dat gebruikt wordt. Onze experts staan klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

Veelgestelde vragen over het behandelen van een verslapte kaaklijn

Iedereen die last heeft van een verslapte kaaklijn kan baat hebben bij een fillerbehandeling. Ook mensen die nog geen ernstige verslapping hebben, maar wel preventief willen werken aan een strakkere kaaklijn kunnen gebruik maken van deze behandeling.

Het resultaat van een fillerbehandeling voor de kaaklijn kan tot ongeveer anderhalf jaar zichtbaar blijven. Dit kan per persoon verschillen en is ook afhankelijk van factoren zoals leeftijd, levensstijl en het type filler dat gebruikt wordt.

Net zoals bij elke medische behandeling kan er een kleine kans op complicaties bestaan, maar deze zijn zeldzaam en meestal van voorbijgaande aard. Het is belangrijk om je te laten behandelen door een ervaren arts en eventuele allergieën of medicijngebruik te bespreken voorafgaand aan de behandeling. Op deze manier kunnen eventuele risico’s geminimaliseerd worden.

Naarmate de fillers op natuurlijke wijze door het lichaam worden afgebroken, zullen de resultaten geleidelijk verminderen. Zodra dit gebeurt, kunnen opvolgende behandelingen worden overwogen om de resultaten te behouden. Onze specialisten kunnen u adviseren over een optimaal behandelplan.