Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Fronsrimpel

Door middel van een botox behandeling kunt u uw fronsrimpel tegen gaan. Een botox behandeling zorgt ervoor dat uw fronsrimpel verdwijnd en zorgt voor een jong en fris uiterlijk. De botox behandeling zorgt ervoor dat de spierbewegingen, die voor uw fronsrimpel zorgen, worden geremd. Ook wordt de botox behandeling gebruikt voor medische doeleinden. De werkende stof in Botox, Botuline toxine, zorgt ook voor een effectieve vermindering van klachten als tandenknarsen, migraine of overmatig zweten. 

Plan een consult

Hoe ontstaat een fronsrimpel?

Fronsrimpels worden vooral veroorzaakt door herhaalde beweging van de spieren in het gebied tussen de wenkbrauwen. Deze spieren worden actief wanneer je fronst, schouderophaalt of emotionele uitdrukkingen maakt met je wenkbrauwen, zoals verwondering, boosheid of opgetrokken wenkbrauwen. Wanneer deze bewegingen regelmatig worden uitgevoerd, verzwakken de huidvezels die zich onder de huid bevinden en creëert zo een dieper lijntje in het gebied dat resulteert in een fronsrimpel. Veroudering speelt ook een belangrijke rol bij het vormen van fronsrimpels omdat naarmate we ouder worden, onze huid minder elastisch en minder sterk wordt.

Hoe kun je fronsrimpels voorkomen?

Fronsrimpels kunnen worden voorkomen door het verminderen van de herhaalde bewegingen van de spieren in het gebied tussen je wenkbrauwen. Als je fronst, schouderophaalt of emotionele uitdrukkingen maakt met je wenkbrauwen, probeer dan zo veel mogelijk om dit te vermijden of te proberen je gezichtsuitdrukking op andere manieren uit te drukken, zoals door glimlachen of knikken bijvoorbeeld. Ook is het belangrijk om je huid goed hydratering te geven door dagelijks een goede moisturizer te gebruiken en regelmatig facials en peels te nemen om de elasticiteit van de huid te behouden. Bovendien zorgt oogbescherming er ook voor dat UV-straling wordt geblokkeerd, waardoor premature veroudering en rimpels worden voorkomen.

Botox fronsrimpel behandeling

  • Duur behandeling: 15 minuten
  • Werking Botox: binnen 2 tot 3 dagen
  • Eerste effecten zichtbaar: na een week
  • Volledig resultaat: na 2 tot 3 weken
  • Duur werking: 3 tot 6 maanden 

Onze plastisch chirurgen zorgen dankzij hun jarenlange expertise en ervaring voor een mooi eindresultaat met de Botox behandeling van uw fronsrimpel. De plastisch chirurgen van Blooming bieden een professionele, maar ook persoonlijke aanpak aan tijdens de gehele behandeling. Welke plaats vindt van het intakegesprek tot de nazorg van de botox behandeling van uw fronsrimpel.

  • Altijd eerst een informatief consult
  • Een persoonlijk behandelplan op basis van uw verwachting en mogelijkheden
  • Cosmetisch specialisten die zijn aangesloten bij de NVPC en NVEPC
  • Tegengaan medische klachten: migraine, knarsetanden of overmatig zweten
  • Uitsluitend gebruik van veilige Botox voor het beste resultaat

Botox voor de fronsrimpel

Een fronsrimpel is een bekende kwaal die door het aanspannen van spieren tussen de wenkbrauwen ontstaat. De meeste mensen storen zich aan hun fronsrimpel. Door middel van botox wordt de spier die deze fronsrimpel veroorzaakt ontspannen en niet meer opgetrokken. hierdoor verdwijnt de fronsrimpel. Kiest u voor een fronsrimpel behandeling? De prijs hiervoor is gelijk aan een behandeling voor één zone.

Het gesprek voorafgaand aan de botox behandeling

Een behandeling met Botox voor uw fronsrimpel is niet ingrijpend, maar deze behandeling verandert zeker uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u voor 100% achter uw beslissing staat. Vooraf aan de behandeling heeft u daarom altijd een intakegesprek met een plastisch chirurg. Zo maakt u altijd met behulp van de specialist een verstandige keuze. Mocht het nodig zijn, kan er een follow-up consult worden ingepland. Dit consult draait om het resultaat van de behandeling.

De behandeling van uw fronsrimpel met Botox

De Botox behandeling van uw fronsrimpel duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Met behulp van een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is niet gelijk na de behandeling te zien. 

Na de behandeling van uw fronsrimpel met Botox

U mag niet sporten, liggen of in uw gezicht wrijven tot drie uur na de behandeling van uw fronsrimpel. Om het eindresultaat positief te beïnvloeden kunt u op advies van uw plastisch chirurg uw gezichtspieren regelmatig samentrekken en weer ontspannen. 

Het effect van de botox behandeling is van minimaal drie tot maximaal zes maanden zichtbaar. Wilt u hierna graag nog een keer uw fronsrimpel behandelen met behulp van botox? De vervolgbehandeling zal korter zijn en zorgen voor een nog beter resultaat als de eerste behandeling. Dit komt omdat uw gezicht al ‘bekend’ is bij kliniek Blooming in Haarlem. 

Hieronder vindt u een tijdsindicatie van de verschillende fases van de werkingsduur van de botox behandeling voor uw fronsrimpel. Let op: Botox reageert in elk lichaam anders en daarom kan de tijd voor iedereen anders zijn.

Verschillende ervaringen met Botox

Na een bovenooglid correctie vanwege hoofdpijnklachten suggereerde Drs Ahmed dat een Botoxbehandeling misschien wat verlichting zou kunnen bieden. Het ging om een inspuiting van 2 zones Bocuture Ik heb de gok genomen en maanden geen hoofdpijn gehad! Vanwege dit opmerkelijke resultaat en het feit dat de klachten na 7 maanden in alle hevigheid terugkwamen heb ik een 2e behandeling genomen. Zo zie je maar dat je niet alleen maar voor schoonheidsbehandelingen naar de Plastisch Chirurg gaat maar waar het in oorsprong voor bedoeld was.

Ik ga al een jaar of drie twee keer per jaar naar de Blooming Plastische Chirurgie voor een botoxbehandeling van de frons, voorhoofd en kraaienpootjes en naar volle tevredenheid. Dkt. Staudt brengt eerst je gezicht (letterlijk) in kaart zodat hij kan bijhouden hoe het resultaat van de behandeling is geweest en zo nodig kan corrigeren. Ik ben blij met het resultaat en corrigeren is nog nooit nodig geweest en dat voor € 400,- voor de hele bovenkant van je gezicht. Ik zie er jonger en fitter uit!

Tijdens de Botox behandeling wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de behandeling kan de huid gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Meestal trekt dit na een half uur weg.

Is de Botox voorhoofd behandeling wel veilig?

Wij verzekeren u dat Botox een veilig geneesmiddel is dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft dus geen effect op omliggende spieren of andere delen van het lichaam. De Botuline toxine (de werkende stof in Botox) zorgt ervoor dat het samentrekken van de spier wordt belemmerd. Daardoor ontspannen de betreffende spieren en wordt de fronsrimpel minder.

Veelgestelde vragen over een fronsrimpel

Een fronsrimpel, ook wel bekend als een glabellaire rimpel, is een verticale rimpel die ontstaat tussen de wenkbrauwen. Dit komt vaak voor bij mensen als ze fronsen, vandaar de naam ‘fronsrimpel’. Deze rimpels kunnen na verloop van tijd meer permanent worden, vooral als gevolg van veroudering en herhaalde gezichtsuitdrukkingen.

Er zijn verschillende manieren om een fronsrimpel te verminderen, maar een van de meest populaire en effectieve behandelingen is het gebruik van botox. Botox wordt geïnjecteerd in de spieren en wordt gebruikt om tijdelijk de beweging van de spieren die de fronsrimpel veroorzaken te verminderen. Dit resulteert in een gladdere, meer ontspannen uitstraling van de huid tussen de wenkbrauwen.

Het effect van de Botox-behandeling voor een fronsrimpel houdt doorgaans 3 tot 6 maanden aan, afhankelijk van de individuele reactie op de behandeling. Na deze periode kunnen de rimpels weer terugkomen, maar ze kunnen opnieuw worden behandeld met botox.

Ja, een botox behandeling voor een fronsrimpel wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Het is goedgekeurd door gezondheidsautoriteiten zoals de FDA en wordt al vele jaren gebruikt in de esthetische geneeskunde. Echter, zoals bij elke medische procedure, zijn er potentiële risico’s en bijwerkingen, dus het is belangrijk om deze te bespreken met uw arts of zorgverlener.