Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Onderkin

Een onderkin, ook wel submentale vetophoping genoemd, ontstaat door een opeenhoping van vet onder de kin. Dit kan leiden tot een dubbele kin of een verzakking van de huid onder de kaaklijn, waardoor het gezicht minder strak oogt.

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een onderkin, zoals overgewicht, genetica, veroudering, een slechte houding en zwakke spieren in de kin en nek. Hoewel een onderkin meestal geen medisch probleem is, kan het voor sommigen een cosmetisch issue zijn.

Plan een consult

Oorzaken van een onderkin

Een onderkin kan door verschillende factoren ontstaan:

  • Overgewicht: Overtollig gewicht kan leiden tot vetophoping in het lichaam, ook onder de kin.
  • Genetica: Sommige mensen hebben een genetische aanleg om vet op te slaan onder de kin.
  • Veroudering: Huid en spieren verliezen elasticiteit met de leeftijd, waardoor de huid onder de kin kan gaan hangen.
  • Slechte houding: Een verkeerde houding kan de spieren in de kin en nek verzwakken, wat bijdraagt aan een onderkin.
  • Hormonale veranderingen: Schommelingen in hormoonspiegels kunnen de vetverdeling in het lichaam beïnvloeden.

Door de oorzaak van uw onderkin te begrijpen, kunt u de beste behandeling kiezen. Dit kan variëren van aanpassingen in uw leefstijl tot medische ingrepen.

Het begrijpen van de specifieke oorzaak van een onderkin kan helpen bij het bepalen van de meest geschikte behandelingsaanpak, variërend van dieet- en bewegingsregimes tot medische procedures, afhankelijk van de individuele behoeften en omstandigheden.

Klachten bij een onderkin

Een onderkin kan verschillende klachten veroorzaken:

  • Cosmetische zorgen: Een onderkin kan leiden tot ontevredenheid over het uiterlijk en een lager zelfvertrouwen.
  • Minder comfort: Kleding met strakke kragen of dassen kan oncomfortabel aanvoelen.
  • Huidirritatie: Wrijving tussen de onderkin en de huid kan irritatie of roodheid veroorzaken.
  • Mogelijke gezondheidsrisico’s: Een onderkin kan soms samengaan met overgewicht, wat het risico op hoge bloeddruk, diabetes en hartziekten verhoogt.

Het verminderen van de onderkin, bijvoorbeeld door gewichtsverlies, kan deze klachten verlichten. Een arts kan u adviseren over de beste aanpak, afhankelijk van uw persoonlijke situatie en gezondheid.

Behandeling van een onderkin

Het verwijderen van een onderkin door middel van een halslift in combinatie met liposuctie is een veelvoorkomende cosmetische chirurgische procedure die tot doel heeft de contour van de kin en de nek te verbeteren door overtollig vet te verwijderen en de huid strakker te trekken. Hier is een algemene uitleg van het proces:

De eerste stap is een consultatie met een gekwalificeerde plastisch chirurg. Tijdens dit consult zal de chirurg uw gezondheid evalueren, uw esthetische doelen bespreken en de beste behandelingsaanpak voor uw specifieke situatie bepalen.

De procedure begint meestal met liposuctie, waarbij de chirurg kleine incisies maakt onder de kin of achter de oren en een dunne buis (canule) inbrengt om het overtollige vet weg te zuigen. Dit proces vermindert de hoeveelheid vet onder de kin en verbetert de algehele contour van de kaaklijn. Na de liposuctie kan de chirurg een halslift uitvoeren om de huid van de nek strakker te trekken en te liften. Tijdens deze procedure wordt overtollige huid verwijderd en worden de overgebleven weefsels strakker getrokken om een jeugdiger en strakker uiterlijk te creëren.

Na de operatie zult u enige tijd nodig hebben om te herstellen. De duur van het herstel kan variëren, afhankelijk van de omvang van de ingreep en de individuele genezingscapaciteit. Het is belangrijk om de instructies van uw chirurg op te volgen voor een optimaal herstelproces. Zoals bij elke chirurgische ingreep zijn er risico’s en complicaties verbonden aan een halslift met liposuctie, waaronder infectie, bloeding, littekenvorming en ongewenste reacties op anesthesie. Het is essentieel om met uw chirurg te praten over de mogelijke risico’s en verwachtingen van de operatie voordat u besluit de ingreep te ondergaan.

Veelgestelde vragen over halslift en liposuctie

Een halslift richt zich specifiek op het verstrakken en herstellen van de huid en spieren in de nek en onderkaak, terwijl een facelift gericht is op het verjongen van de wangen, kaaklijn en de huid rond de mond en de neus. De twee procedures zijn complementair maar richten zich op verschillende gebieden van het gezicht en de hals.

De gemiddelde hersteltijd na een halslift varieert meestal van één tot twee weken, afhankelijk van de individuele genezingscapaciteit en de specifieke instructies van de chirurg. In de meeste gevallen kunnen patiënten na ongeveer een week hun normale activiteiten hervatten, maar het wordt aangeraden om gedurende enkele weken na de operatie voorzichtig te zijn met activiteiten die de hals kunnen belasten.

Ja, er zijn enkele risico’s verbonden aan een halslift, waaronder mogelijke complicaties zoals bloeding, infectie, zenuwbeschadiging, asymmetrie en ongewenste littekenvorming. Het is belangrijk om deze risico’s te bespreken met een ervaren plastisch chirurg en voor de operatie volledig op de hoogte te zijn van de mogelijke gevolgen.

De resultaten van een halslift kunnen langdurig zijn, hoewel ze niet permanent zijn. De duurzaamheid van de resultaten kan variëren afhankelijk van de individuele huidconditie, leeftijd, levensstijl en genetica, maar de meeste patiënten ervaren langdurige verbeteringen die jaren kunnen aanhouden na de ingreep. Ouder worden en natuurlijke verouderingsprocessen kunnen echter na verloop van tijd weer veranderingen in de hals veroorzaken.

Het herstel na liposuctie duurt meestal enkele weken. Patiënten kunnen meestal na enkele dagen tot een week terugkeren naar lichte activiteiten, maar het duurt vaak enkele weken voordat ze volledig kunnen terugkeren naar normale fysieke activiteiten. Het uiteindelijke resultaat van de liposuctie kan enkele maanden duren voordat het volledig zichtbaar is, afhankelijk van de specifieke behandelde gebieden en de individuele genezingscapaciteit.

Mogelijke risico’s en complicaties van liposuctie zijn onder meer bloeding, infectie, asymmetrie, tijdelijke hobbels of deuken in de huid, veranderingen in de huidgevoeligheid, en ongewenste littekenvorming. Het is belangrijk om deze risico’s te bespreken met een gekwalificeerde plastisch chirurg voordat u de ingreep ondergaat.

De resultaten van liposuctie zijn over het algemeen langdurig, maar niet permanent. Het behouden van de resultaten vereist een gezonde levensstijl met regelmatige lichaamsbeweging en evenwichtige voeding. Ongeacht de liposuctie kan gewichtstoename leiden tot veranderingen in de lichaamsvorm.

Het behandelde gebied kan enkele dagen tot enkele weken blauw blijven na liposuctie. De duur van de blauwe plekken kan variëren afhankelijk van de individuele genezingscapaciteit, de omvang van de ingreep en de specifieke techniek die is gebruikt tijdens de liposuctie. Het wordt over het algemeen aanbevolen om de instructies van de chirurg op te volgen om het genezingsproces te bevorderen.