Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bovenbeenlift

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de huid en het vet van de bovenbenen erg slap en rimpelig worden. Met behulp van een bovenbeenlift of dijbeenlift verstrakken we uw verslapte bovenbeenhuid. Met een medische term heet deze operatie dermolipectomie van de bovenbenen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een bovenbeenlift?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

120 – 180 minuten

Hersteltijd

2 – 3 weken

Tijdens het eerste consult bespreekt uw plastisch chirurg alles omtrent de plastische chirurgie ingreep:

 • Welke methode voor u het beste is;
 • Welk resultaat u mag verwachten;
 • De mogelijke risico’s en complicaties;
 • De juiste nazorg;
 • U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en het herstel na dijbeenlift.

Tijdens het consult bekijkt de plastisch chirurg ook of u een geschikte kandidaat bent voor een dijbeenlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Als u geneesmiddelen gebruikt, moet u dit melden aan de plastisch chirurg. Zo kan hij of zij u het beste adviseren over de het gebruik hiervan. Bloedverdunnende medicijnen mag u, afhankelijk van het middel, tot twee weken voor de operatie bijvoorbeeld niet meer slikken.

Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken, want roken vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. Wanneer u te zwaar bent, is het noodzakelijk om voor de operatie eerst af te vallen. Hierdoor wordt het operatieresultaat beter en vermindert het risico op infecties.

De plastisch chirurgen van Blooming Plastische Chirurgie zien u graag op een eerste consult om uw ogen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Daaruit volgt een voorstel voor de operatie.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

De bovenbeenlift vindt altijd plaats onder narcose in dagopname en wordt indien nodig uitgebreid met een overnachting. Bij een geringe verslapping van het bovenbeen kan een operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid te verstrakken en te hechten in de lies. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen opgespannen worden, waardoor er een lang S-vormig litteken ontstaat van uw lies naar uw knie. De plastisch chirurg maakt het litteken in de binnenkant van uw bovenbeen. Zo valt het litteken minder op. Indien nodig wordt in dezelfde operatie het teveel aan vet verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters. Soms worden er drains geplaatst om vocht af te voeren.

Ons advies is om na de operatie een strakke elastische maillot over u bovenbenen te dragen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 2 weken na de operatie is het belangrijk dat u zich zo rustig mogelijk gedraagt. U mag niet sporten en zwaar lichamelijk werk uitvoeren. De wondgenezing duurt ongeveer 2 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na 4 à 6 weken.

Een bovenbeenlift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens weinig voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. U moet dan nog een keer geopereerd worden waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dichtmaakt.

Zeldzaam

 • Bloedingen
 • Slechte wondgenezing
 • Allergische reacties
 • Infectie van het behandelgebied

Zeer zeldzaam

 • Asymmetrie van de dijbenen
 • Onvrede over het esthetisch resultaat
 • Beschadigde onderliggende structuren

Littekens

De eerste periode na een operatie zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor en tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Wat kost een bovenbeenlift?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een bovenbeenlift een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij een bovenbeenlift aan tegen een redelijke prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

De kosten voor een bovenbeenlift bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf € 6.500,-. Dit is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Resultaten bovenbeenlift

Fantastisch! Heeft mijn leven veranderd

Het is heel mooi geworden en ik ben heel blij.

Voor en na foto’s bovenbeenlift

Veelgestelde vragen

Met een bovenbeenlift verbeteren we niet de kwaliteit van uw huid. Uiteraard verstrakken we wel uw bovenbenen. Zo ziet het geheel er wel strakker uit.

Als u zich stoort aan de verslapte huid van uw bovenbenen die is ontstaan door vermagering en huidveroudering, is een bovenbeenlift geschikt voor u.