Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Ingevallen wangen

Ingevallen wangen is een veelvoorkomend probleem bij mensen die veel stress ervaren, vermoeid zijn, en/of veel zijn afgevallen. Maar ook wanneer u ouder wordt, neemt de kans op ingevallen wangen toe. Gelukkig kunnen we de vermoeide en verouderde uitstraling verhelpen met een mini facelift. Zo geniet u weer van een frisse look!

Plan een consult

Wat zijn ingevallen wangen?

Krijgt u regelmatig de vraag of alles wel goed gaat? Of u wel voldoende eet en slaapt? Of dat u last heeft van veel stress? Ingevallen wangen veroorzaken vaak een vermoeide en/of vermagerde uitstraling. Doordat de huid op uw wangen dunner en slapper wordt, ontstaan er niet alleen ingevallen wangen, maar ook schaduwen die zorgen voor een extra effect.

De oorzaak van ingevallen wangen

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen bijdragen aan ingevallen wangen. Hierbij kunt u denken aan veel stress, vermoeidheid of veel gewichtsverlies. Maar ook ouder worden speelt een belangrijke rol bij ingevallen wangen.

De behandeling van ingevallen wangen

Voor de behandeling van ingevallen wangen is een mini facelift een goede oplossing. Het is de minst uitgebreide variant van een facelift en is zeer geschikt voor het verstrakken van de wangen. De plastisch chirurg werkt dan ook met minimale insnedes. De behandeling kan worden uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving, afhankelijk van uw wensen.

Bij een mini facelift liften we de bovenste huidlaag. De chirurg start de behandeling door het te behandelen gebied te injecteren met een verdovingsvloeistof. Deze vloeistof zorgt ervoor dat er tijdens de ingreep nauwelijks bloed vrijkomt. Vervolgens is het tijd voor de insnede. Deze wordt gemaakt in de plooi langs uw oor en heeft de vorm van een S. Dit is dan ook de reden dat een mini facelift ook wel S-lift genoemd wordt. Nadat de insnede is gemaakt, maakt de chirurg uw huid los van het onderliggende bind- en spierweefsel en trekt de huid strak. Na de behandeling kunt u dezelfde dag weer naar huis. Ter ondersteuning van het herstel krijgt u een strak drukverband om uw hoofd, dat u na 24 uur weer mag verwijderen. We adviseren u de eerste weken na de ingreep geen fysieke inspanningen te verrichten. Na gemiddeld twee weken kunt u weer aan het werk, mits u uw lichaam niet te veel belast.

Veelgestelde vragen over ingevallen wangen

Ingevallen wangen verwijzen naar een toestand waarin het volume in de wangen is verminderd, waardoor de huid op deze gebieden hol en ingevallen lijkt. Dit kan een teken zijn van veroudering omdat het vetweefsel onder de huid met de tijd afneemt.

Ingevallen wangen zijn vaak het gevolg van veroudering, waarbij het verlies van collageen en onderhuids vetweefsel leidt tot volumeverlies. Andere factoren kunnen ook genetische aanleg, zwaartekracht en levensstijlfactoren zoals roken en overmatige blootstelling aan de zon omvatten.

Het voorkomen van ingevallen wangen is niet altijd mogelijk, maar een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd dieet, zonbescherming en niet roken kan helpen het proces te vertragen.

Een facelift is een chirurgische ingreep die vaak wordt overwogen om ingevallen wangen te corrigeren en het gezicht een jeugdigere uitstraling te geven. Tijdens een facelift verwijdert een plastisch chirurg overtollige huid en weefsel en trekt hij of zij de overgebleven huid strakker, waardoor de wangen en het gehele gezicht er opnieuw strakker en jeugdiger uitzien.

Een facelift kan verschillende componenten van veroudering aanpakken, waaronder ingevallen wangen, verzakte huid, rimpels en plooien. Tijdens de procedure wordt de huid losgemaakt van de onderliggende spierlaag, het teveel aan huid en weefsel wordt verwijderd, en de huid wordt vervolgens strakgetrokken en geherpositioneerd om een gladdere en strakkere uitstraling te creëren.