Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Veelgestelde vragen

Ons team staat altijd voor u klaar. Met al uw vragen kunt u bij ons terecht. Om u bij deze stap verder te helpen, hebben wij de veelgestelde vragen en antwoorden voor u uiteengezet.

Algemeen

Bij het chirurgisch handelen kunnen er complicaties optreden. Het is belangrijk dat u goed op de hoogte bent van eventuele complicaties. Alleen dan kunt u de afweging maken of u de behandeling wil laten uitvoeren. Tijdens het eerste consult bij de plastisch chirurg ontvangt u, zowel mondeling als schriftelijk, alle informatie. Laat u goed informeren door een geregistreerd plastisch chirurg. Op deze manier gaat u het proces op de meest veilige manier in.

Wanneer een plastisch chirurg BIG-geregistreerd staat, is hij of zij door de wet bevoegd deze beschermde titel te voeren. Al onze plastisch chirurgen zijn BIG-geregistreerd. De registratienummers vindt u per specialist op de persoonlijke pagina van de plastisch chirurg.

De landelijk bepaalde minimum leeftijd voor cosmetische ingrepen is achttien jaar. Dit is vastgesteld door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Wij houden ons als kliniek aan deze wetgeving. Dit geldt voor al onze invasieve behandelingen en behandelingen met injectables (botox en fillers).

Tijdens het eerste consult bespreken wij naast uw wensen en verwachtingen ook uw algehele gezondheid. Hierdoor heeft de plastisch chirurg voldoende informatie om aan te geven of de wens passend is bij onder andere uw leeftijd. Indien de plastisch chirurg daar aan twijfelt zal hij of zij dat ook met u bespreken.

Over het algemeen zijn niet-rokers met een goede gezondheid en de juiste behandelindicatie geschikt. Wanneer u medische klachten heeft zoals diabetes, te hoge bloeddruk, hartkwalen of depressie dan kan het zijn dat de plastisch chirurg of anesthesioloog de behandeling afraadt. Het is daarom belangrijk dat u eerlijk bent over uw medische geschiedenis, uw wensen en verwachtingen. Vanzelfsprekend wordt dit allemaal uitgebreid besproken tijdens het eerste consult met de plastisch chirurg. Samen gaan wij op zoek naar de juiste behandeling voor het mooist mogelijke resultaat.

Er is vanuit de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie en de Inspectie Gezondheidzorg en Jeugd bepaald dat mensen met een BMI (Body Mass Index) boven de 32 niet in aanmerking komen voor een plastisch chirurgische behandeling in verband met de verhoogde risico’s op postoperatieve complicaties. Een vastgesteld BMI boven de 32 is een contra indicatie om te opereren.

Binnen ons team hebben wij zowel mannelijke als één vrouwelijke plastisch chirurg. Indien u een voorkeur heeft houden wij daar rekening mee.

Wij zijn met onze kliniek gevestigd in het Spaarne Gasthuis Noord 3e etage, aan de Vondelweg 999, 2026 BW Haarlem. Het Spaarne Gasthuis is met de auto gemakkelijk bereikbaar vanaf de ringweg N208 – afslag Spaarne Gasthuis. Met het openbaar vervoer kunt u vanaf station Haarlem 3 Connexxion bussen nemen: 3, 73 en 385. Met de bus bent u ongeveer een kwartier onderweg naar de halte ‘Delftplein/Spaarne Gasthuis Haarlem’. Vanaf de bushalte loopt u in 4 minuten de kliniek binnen.

Tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg is het belangrijk dat u uw wens goed en eerlijk overbrengt zodat de chirurg een concreet behandelplan voor u kan opstellen. Indien u informatie heeft over uw medische voorgeschiedenis is het raadzaam om dit mee te nemen, denk ook aan actuele medicatielijsten. U heeft geen verwijsbrief nodig.

Omdat wij uitsluitend niet verzekerde zorg verlenen, heeft u geen verwijzing nodig. Wanneer u meent voor vergoeding in aanmerking te komen, heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Hiermee kunt u een afspraak maken bij de Poli Plastische Chirurgie van het Rode Kruis Ziekenhuis of bij de Poli Plastische Chirurgie van het Spaarne Gasthuis, in dat geval kunnen wij u in de kliniek dan niet behandelen. Behandelingen in de kliniek zijn altijd voor eigen rekening.

Behandeling

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op een chirurgische behandeling, zullen wij ervoor zorgdragen dat u alle benodigde informatie ontvangt, waaronder de chirurgische bijsluiter en de pre- en post operatieve informatie. Op de dag van de behandeling ondertekent u het toestemmingsformulier waarin onder andere staat dat u uitgebreid bent voorgelicht en toestemming verleent aan de behandelend plastisch chirurg om de chirurgische behandeling te verrichten.

Indien uw gewicht een rol speelt bij uw behandeling, zal de plastisch chirurg met u bespreken wanneer u contact met de kliniek dient op te nemen om eventuele gewichtsafname of toename door te geven. Indien nodig kan de plastisch chirurg daar op anticiperen. Wanneer er sprake is van gewichtstoename of – afname na de behandeling en u heeft daar vragen of zorgen over kunt u altijd contact opnemen met de kliniek.

Indien u zwanger bent geworden tussen het eerste consult en uw behandeling neem dan direct contact met ons op. Indien u een behandeling gepland heeft staan of op de wachtlijst staat voor een behandeling zijn wij genoodzaakt om de behandeling uit te stellen. Wij opereren u niet als u zwanger bent. Tijdens een zwangerschap verrichten wij ook geen injectables behandelingen. Indien u zwanger bent na de behandeling, u ziet dat uw lichaam veranderd en u heeft daar vragen over, dan adviseren wij u contact met ons op te nemen. Verder zullen onze plastisch chirurgen u, voorafgaand aan de behandeling, informatie geven of een eventuele toekomstige zwangerschap gevolgen heeft op de uitgevoerde behandeling. Dit is vooral het geval bij buik- en borstoperaties. In sommige gevallen is het raadzaam om een behandeling uit te stellen bij een kinderwens op korte termijn.

In de afgelopen jaren is er veel onderzoek geweest naar een verband tussen het ontstaan van borstkanker en een borstvergroting met prothesen. Het is op dit moment niet wetenschappelijk aangetoond dat de aanwezigheid van prothesen bijdragen aan het ontstaan van borstkanker. Indien u een borstvergroting met prothesen overweegt, zal de plastisch chirurg de mogelijk aanwezige complicaties met u bespreken. Na uw consult krijgt u de chirurgische bijsluiter mee. Cliënten met prothesen kunnen ook deelnemen aan de landelijke borstkankerscreening doormiddel van een mammografie. Het is raadzaam om bij aanvang van het onderzoek de aanwezigheid van de prothesen te benoemen.

Vanzelfsprekend nemen wij voor zover mogelijk uw wens als uitgangspunt om tot het uiteindelijk volume te komen. Bij het bepalen van de prothese spelen (los van het volume) ook een aantal andere factoren een rol. Het uitgangspunt is de eigen anatomie. De plastisch chirurg zal de verschillende mogelijkheden met u bespreken of juist uitsluitsel van een bepaald type prothese toelichten. Om het gewenste volume te bepalen, zal er ook een pas sessie plaatsvinden tijdens het eerste consult. Het later willen veranderen van het volume zal altijd in overleg gaan met de behandelend plastisch chirurg, zodat het gewenste resultaat bereikt kan worden.

Veel vrouwen met borstimplantaten hebben met succes hun baby’s met de borst gevoed. Het is echter niet bekend of er risico’s zijn aan borstvoeding van een vrouw met borstimplantaten. Een studie naar het element silicium (een onderdeel van siliconen) in de moedermelk liet geen verhoogde waarden zien in de melk van vrouwen met siliconenimplantaten in vergelijking met vrouwen zonder implantaten. Koemelk bevat hogere niveaus van silicium in vergelijking met humane moedermelk. Technieken met incisies bij de tepel en de tepelhof kan het succes van borstvoeding wel verminderen, hierover zal de plastisch chirurg u altijd informeren.

Circa zes tot twaalf maanden na het laatste moment dat u borstvoeding gegeven heeft, zijn uw borsten hersteld en kunt u een borstoperatie ondergaan.

Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw behandeling. In sommige gevallen is het nodig om tijdens het herstel hulp in te schakelen van uw naasten. Hierover wordt u voorafgaand geïnformeerd. De mate waarin pijn verwacht wordt, verschilt per behandeling en wordt tijdens het consult besproken. Eén of twee dagen na uw behandeling zullen wij telefonisch contact met u op nemen om te informeren hoe het met u gaat. Tevens zullen wij altijd vragen hoe u eventuele pijn ervaart en een inschatting maken of dit binnen het te verwachten kader valt bij uw behandeling. Indien nodig zal de plastisch chirurg extra pijnmedicatie voorschrijven.

Wij voeren twee typen injectables behandelingen uit: filler en botox behandelingen. Wij maken uitsluitend gebruik van tijdelijke fillers. Deze fillers worden na een bepaalde periode door het lichaam zelf opgelost en afgevoerd. Hoe lang de fillers blijven zitten kan per locatie verschillen, doorgaans verdwijnen de fillers na zes tot negen maanden uit uw lichaam. Indien gewenst kan de behandeling herhaald worden. Een behandeling met botox geeft tot drie maanden maximaal resultaat, daarom adviseren wij voor een optimaal resultaat de behandeling drie keer per jaar te herhalen.

Nazorg

In de meeste gevallen bieden wij een overnachting aan bij behandelingen onder algehele anesthesie (onder narcose). Tijdens het eerste consult krijgt u te horen of dit bij uw behandeling het geval is, of dat u dezelfde dag naar huis kan. Bij behandelingen onder lokale anesthesie (alleen het te behandelen gebied wordt dan verdoofd) gaat u altijd na de behandeling naar huis. Neem in dat geval iemand mee die u naar huis kan begeleiden.

Het is belangrijk dat u de adviezen van de plastisch chirurg opvolgt en de post operatieve informatie goed bestudeerd voor uw behandeling, zo weet u zeker dat u er zelf ook alles aan gedaan heeft om het herstel te bevorderen. Ook na de behandeling zullen wij het herstel volgen met controle afspraken.

Wanneer de plastisch chirurg een snede in de huid maakt, wordt er altijd een litteken gecreëerd. Het litteken proberen wij zo beperkt mogelijk te houden en op de meest logische plek te maken. Onze plastisch chirurgen kijken heel kritisch naar deze factoren. Na de behandeling zal uw lichaam zelf het litteken gaan vormen. In sommige gevallen adviseren wij om te starten met de Staudt littekencrème. Het littekenproces start ongeveer vier tot zes weken na de behandeling en rijpt uit tot een jaar na de behandeling. Dat betekent dat op de eerste controle bij de plastisch chirurg na 3 maanden, wij altijd op tijd zijn met het eventueel starten van de behandeling van met de Staudt littekencrème.

Wij doen er alles aan doen om u goed voor te bereiden op uw behandeling. Wij begrijpen goed dat u in sommige gevallen ook hulp wilt inschakelen en dat het dan fijn is om voorafgaand te weten wat u kunt verwachten. De periode die wenselijk is om vrij te nemen en wanneer u weer verantwoord mag werken en sporten, verschilt per behandeling. U wordt hierover geïnformeerd tijdens het consultgesprek.

Betaling

Het consultgesprek vindt plaats bij een van onze plastisch chirurgen. Wij reserveren tijd voor u om al uw vragen te beantwoorden. Daarom brengen wij bij het eerste consultgesprek consultkosten EUR 100,- in rekening. Dit bedrag dient u na uw consult bij de consulente contant of per pin (m.u.v. creditcards) te voldoen. Wanneer u overgaat tot een behandeling, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de offerte en factuur.

Tijdens het consultgesprek wordt een behandelplan gemaakt en ontvangt u een offerte. Deze offerte heeft een geldigheidsduur van een half jaar. Pas op het moment dat uw behandeling ingepland wordt, ontvangt u van ons de factuur. De factuur is bij een onveranderd behandelplan nooit anders dan de offerte. Het bedrag dient 3 weken voor de afgesproken datum van uw behandeling op onze rekening te zijn bijgeschreven. Betalen in termijnen is helaas niet mogelijk. Indien u nog vragen heeft of contact wenst met een van onze medewerkers kunt u ons bereiken op telefoonnummer 023 544 4974, via email info@bloomingpc.nl of u kunt direct een afspraak maken via onderstaand contactformulier.