Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Voordelen en nadelen neuscorrectie

Met een neuscorrectie brengt de plastisch chirurg de neus in evenwicht met de rest van uw gezicht. Om uw verwachtingen zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij het daadwerkelijke resultaat, vindt u op deze pagina informatie over de voor- en nadelen van neuscorrecties. De voordelen van een neuscorrectie bij Blooming zijn:

  • Meer balans in het gezicht
  • Behoud van natuurlijke uitstraling
  • Geen zichtbare littekens
  • Uitgebreide begeleiding tijdens herstel

Aan een medische ingreep kleven altijd risico’s. Zo kan het resultaat niet in lijn zijn met uw verwachtingen en bestaat er een kans op allergische reacties. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende risico’s die u met een neuscorrectie loopt.

Opstellen van een behandelplan voor de neuscorrectie

Tijdens het voorbereidende consult bespreekt u uw wensen met de plastisch chirurg en krijgt u advies over welke neuscorrectie het mooiste resultaat oplevert. Ook stelt de arts u vragen over uw algehele gezondheid en ontvangt u informatie over risico’s, complicaties en het verloop van het herstel. Op basis van uw medische gegevens, wensen en de vorm van uw neus stelt de arts een persoonlijk behandelplan op.

“Bij Blooming voel je je gezien en gehoord. Tijdens het voorbereidende gesprek neemt de plastisch chirurg uitgebreid de tijd om je zorgen te bespreken en ontvang je een duidelijk advies. Wanneer je een neuscorrectie overweegt, kan ik Blooming Plastische Chirurgie echt aanraden!”

Een neus die bij u past

In uw gezicht is de neus erg bepalend. Wanneer u niet tevreden bent over de neuspunt of lengte, de grootte van de neusgaten, vorm of breedte van de neus kunt u dit met een neuscorrectie laten aanpassen. Na de ingreep is uw gezicht meer in balans, waardoor vaak het zelfvertrouwen toeneemt. Een neuscorrectie zou ook de oplossing kunnen zijn als u vindt dat u een scheve neus hebt.

Herstel na een neuscorrectie

Bij Blooming kunt u terecht voor een neuspuntcorrectie of uitgebreide neuscorrectie. Na beide ingrepen is uw neus gezwollen en ontstaan er rode of blauwe plekken. Door de zwelling gaat ademen lastiger. Na een uitgebreide neuscorrectie draagt u een spalkje en na een neuspuntcorrectie beschermen we de hechtingen met pleisters. Het is belangrijk dat u veel rust na de ingreep. Houd in ieder geval een week rust en wacht zes weken met sporten en zware lichamelijke inspanningen.

Risico’s en complicaties

De neuspuntcorrectie vindt meestal onder plaatselijke verdoving plaats, terwijl we u voor de uitgebreide neuscorrectie altijd onder narcose brengen. Tijdens het herstel is uw neus erg gevoelig, hiervoor kunt u pijnstillers slikken. Aan de neuspuntcorrectie en uitgebreide neuscorrectie kleven een aantal risico’s. Zo kunt u:

  • Ontevreden zijn over het resultaat;
  • Last hebben van zwellingen;
  • Allergisch reageren op materialen of verdovingsmiddelen;
  • Last krijgen van ontstoken wondjes;
  • Nabloedingen krijgen (zeldzaam);
  • Littekens vormen (zeldzaam).

Wanneer u voor de ingreep stopt met roken en drinken, herstelt u sneller. De rook kan infectie van de wondjes veroorzaken, terwijl alcohol uw bloedvaten vernauwt. Hierdoor neemt de doorbloeding van de neus af en komen essentiële stoffen minder goed bij de wond.

Herstellen van een neuscorrectie

Een neuspuntcorrectie vindt onder plaatselijke verdoving plaats, waardoor u na de ingreep vrijwel direct weer naar huis mag. Voor de uitgebreide neuscorrectie brengen we u onder narcose; u blijft een aantal uren ter observatie bij ons. Wacht na een narcose minimaal een dag met autorijden en zorg ervoor dat iemand u naar huis kan brengen.

Na een week komt u langs voor een controleafspraak. De arts verwijdert de hechtingen en controleert of de wonden goed genezen. Meestal kunt u in de tweede week weer langzaam beginnen met werken. Wacht minimaal nog anderhalve maand met intensief sporten en zware lichamelijke inspanningen.

Afspraak maken voor een neuscorrectie

Stoort u zich aan uw neus en wilt u weten wat de plastisch chirurgen van Blooming voor u kunnen betekenen? Plan een consult in met een van onze plastisch chirurgen via 023 544 4974 of stuur ons een bericht via het contactformulier. We voorzien u graag van advies!