Openingstijden
Maak een afspraak
Corona maatregelen
Mijn Portaal
Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Neuscorrectie

Overweegt u een neuscorrectie, omdat u het gevoel heeft dat uw neus niet goed bij uw gezicht past? Onze plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in neuscorrecties, kunnen het formaat en de vorm van uw neus zo veranderen dat deze beter bij uw gezicht past. Hebt u een scheve neus, een bobbel op uw neus, een brede neus of grote neusgaten? Onze plastisch chirurgen staan u graag te woord in een persoonlijk consult waarbij zij al uw vragen beantwoorden en samen met u kijken welke behandelopties het best bij u passen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een neuscorrectie?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

60 – 180 minuten

Hersteltijd

7 – 14 dagen

Tijdens het eerste consult bespreekt u met de plastische chirurg uw wensen en verwachtingen. De  chirurg vertelt u welke opties er zijn en welk resultaat u kunt verwachten. Het gehele behandeltraject  wordt besproken en u wordt uitgebreid geïnformeerd over de verschillende opties, de voor- en nadelen  van de neuscorrectie, de nazorg, risico’s van en eventuele complicaties na de operatie. Daarnaast wordt  besproken of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie. Dit wordt gebaseerd op uw  medische achtergrond en de vorm van uw gezicht.  

In dit gesprek kunt u ook al uw vragen over een neuscorrectie stellen. Er worden foto’s van uw gezicht  gemaakt en op grond daarvan een profielanalyse. De verhoudingen in het gezicht zijn namelijk belangrijk  voor het bepalen van de juiste behandelmethode en het eindresultaat. Er bestaan verschillende  technieken voor een neuscorrectie. Soms volstaat een neustipcorrectie, maar vaak dient de correctie  uitgebreider te zijn om het beoogde resultaat te behalen. Een neustipcorrectie is alleen mogelijk als de  rest van de neus in balans met het gezicht is. Een uitgebreidere correctie is nodig, als de neus scheef  staat, er een bult op de neusbrug zit of de neus te breed of te lang is.  

Wij vinden het belangrijk u tijdens het consult goed te informeren over het te bereiken resultaat, de  risico’s en eventuele complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Uiteindelijk staan uw wensen en de tevredenheid met het resultaat van de behandeling bij ons voorop. 

Aan een consult zijn € 100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de  uiteindelijke prijs van de behandeling. 

Een neuscorrectie wordt altijd onder algehele verdoving uitgevoerd. Meestal duurt de operatie één tot tweeënhalf uur, afhankelijk van de uitgebreidheid van de behandeling. Bij een neustipcorrectie wordt  een kleine incisie gemaakt aan de binnenkant van de neus. De punt van de neus bestaat uit kraakbeen, bindweefsel en huid en is daarom eenvoudig aan te passen. Vervolgens wordt de neus in de door u gewenste vorm gebracht en wordt de incisie gehecht. Om uw neus steun te geven brengen we pleisters  aan die tot de controleafspraak moeten blijven zitten. 

De uitgebreidere neuscorrectie kan via een gesloten of open techniek plaatsvinden. Bij de gesloten techniek wordt er een kleine incisie gemaakt aan de binnenkant van de neus en bij de open techniek komt deze incisie aan de onderkant tussen de neusgaten. Wanneer de stand van de neus goed is en de  correctie helemaal is uitgevoerd, wordt de incisie gehecht. Om de neus goed op zijn plek te houden wordt deze eventueel verstevigd met een spalkje en, indien nodig, neustampons.

Na een neuscorrectie mag u dezelfde dag onder begeleiding weer naar huis. Dit is meestal een paar uur na de ingreep, wanneer u zich weer goed voelt en de plastisch chirurg het verantwoord vindt. Houd er  rekening mee dat u niet zelf mag autorijden. 

Na de operatie wordt er een kunststof kapje op de neusrug geplaatst om de neus een week lang te  beschermen. Als het kapje er na die week afgaat, worden eventueel ook hechtingen verwijderd. Er kunnen neustampons gebruikt worden na de operatie, meestal omdat er kraakbeen uit het neustussenschot gehaald is om de neus te verstevigen of na correctie van een scheefstaand tussenschot. Deze neustampons worden meestal na één dag verwijderd. Het is normaal dat hierbij enig bloedverlies optreedt via de neusgaten. 

U krijgt 1 week antibiotica voorgeschreven als voorzorg tegen ontstekingen. Verder krijgt u een zalf mee die u dagelijks 2 tot 3 keer gedurende 2 tot 3 weken oppervlakkig in de neus inbrengt. Dit ter voorkoming van korstvorming. U mag de eerste week niet tillen, persen of bukken. Als u moet niezen,  probeer dan daarbij zo weinig mogelijk druk in de neus op te bouwen (niet dichtknijpen).

De hechtingen aan de buitenkant moeten na vijf tot zeven dagen verwijderd worden. De hechtingen in de neus lossen vanzelf op, meestal binnen 2 weken, maar het kan ook langer duren. Gedurende 6 weken moet u geen sporten beoefenen waarbij contact mogelijk is. Bovendien wordt het dragen van een zware bril gedurende die periode afgeraden. Na 6 weken gelden er geen beperkingen meer en kunt u alles weer doen.  

Het volledige genezingsproces van littekens duurt één tot anderhalf jaar. Om dit proces te bevorderen raden we u aan een goede littekencrème te gebruiken en uw littekens zo weinig mogelijk aan UV-straling  bloot te stellen. Om het wondgenezingsproces te bevorderen adviseren wij u zes weken voor en zes  weken na de operatie niet te roken en 1 week voor en 1 week na de operatie geen alcohol te nuttigen. U  verkleint hiermee de kans op nabloedingen en andere complicaties.

Net als bij iedere andere operatie bestaat er een kleine kans op een complicatie. Algemene risico’s zijn:

 • nabloedingen 
 • infecties 
 • zwelling 
 • vertraagde wondgenezing 
 • allergische reacties 

Specifieke complicaties die (in uitzonderlijke gevallen) bij een neuscorrectie kunnen optreden zijn:

 • gevoelsveranderingen 
 • asymmetrie 
 • gevoel alsof neus verstopt is

Ondanks de grote bekwaamheid en ervaring van de plastisch chirurgen van Blooming Plastische Chirurgie bestaat er altijd een zeer minimale kans dat er geen exact symmetrisch resultaat wordt behaald. Bij de meeste mensen is de neus niet helemaal symmetrisch, dit kan na de operatie ook zo zijn. Tijdens het consult bespreekt de plastisch chirurg alle risico’s en mogelijke complicaties met u.

Wat kost een neuscorrectie?

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Neuscorrectie€ 5.980,-Algehele narcoseNee
Neuscorrectie uitgebreidvanaf € 6.700,-Algehele narcoseNee
Revisie neuscorrectie€ 7.700,-Algehele narcoseNee
Neuscorrectie m.b.v. oor/ribkraakbeen€ 8.700,-Algehele narcoseNee

Ervaringsverhalen

Mooi resultaat, goed geholpen

Een fantastisch en natuurlijk resultaat

Veelgestelde vragen

De eerste weken is het verstandig om de druk op uw gezicht te verminderen door met uw hoofd wat hoger te gaan liggen. Leg daarvoor een extra kussen onder uw hoofd of zet het hoofdeinde wat omhoog. Daarnaast adviseren wij om zo veel mogelijk op uw rug te slapen. Hierdoor komt er zo min mogelijk druk op uw gezicht.

Voor het uiteindelijke resultaat zult u geduld moeten hebben: het herstelproces is langzaam en afhankelijk van de structuur en kwaliteit van uw bot, kraakbeen en huidweefsel. Meestal is het resultaat pas na een jaar volledig te beoordelen.

Voor het uiteindelijke resultaat zult u geduld moeten hebben: het herstelproces is langzaam en afhankelijk van de structuur en kwaliteit van uw bot, kraakbeen en huidweefsel. Meestal is het resultaat pas na een jaar volledig te beoordelen.

Wanneer we uw neusbrug hebben gecorrigeerd kunt u de eerste zes weken geen (zonne)bril dragen die op de neusbrug steunt. Is een bril voor u noodzakelijk? Dan zoeken we samen naar een geschikte oplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pleister op uw voorhoofd waar de bril op kan steunen.

De incisies maakt de plastisch chirurg in de meeste gevallen aan de binnenkant van de neus in het neusslijmvlies. Op deze manier zijn er geen littekens zichtbaar. In sommige gevallen is er een incisie onder de neus nodig. Dit litteken geneest onopvallend.

Het is verstandig om de eerste weken na de operatie drukke omgevingen en contactsporten te vermijden. Zo voorkomt u dat uw neus beschadigd wordt.

Bij Blooming Plastische Chirurgie voeren we een neuscorrectie uit onder narcose. U ervaart zo geen pijn tijdens de operatie. Na de operatie kan uw neus gevoelig aanvoelen. Indien gewenst mag u een pijnstiller slikken om de pijn te onderdrukken.

Na de operatie treedt er zwelling en blauwe plekken op. In de loop van de week neemt dit weer af. Een week na de operatie komt u terug bij ons in de kliniek om de hechtingen te verwijderen. Na het verwijderen van de hechtingen mag u weer rustig lichte werkzaamheden hervatten. Na zes weken bent u weer in staat om zwaardere lichamelijke werkzaamheden op te pakken.

Dit is volledig afhankelijk van uw wensen. Stoort u zich alleen aan een grote of bolle punt van uw neus? Dan is de neuspuntoperatie meestal voldoende. Wanneer u de lengte, breedte, stand of vorm van uw neus niet mooi vindt, raden we meestal een uitgebreide neuscorrectie aan.

Wanneer de plastisch chirurg alleen de neuspunt corrigeert, is een volledige narcose niet nodig. Met een paar kleine injecties verdooft de chirurg vooraf het gebied dat wordt behandeld. Bij een uitgebreide neuscorrectie brengen we u onder algehele narcose.

We raden u aan om na een uitgebreide neuscorrectie minimaal een week rust te nemen. Na zeven dagen komt u bij ons langs voor een controleafspraak waarbij de plastisch chirurg het spalkje en de hechtingen verwijdert. Een neuspuntcorrectie is over het algemeen minder invasief, waardoor u sneller weer mag werken. Toch dient u ook bij deze ingreep rekening te houden met zwellingen en blauwe en/of rode plekken.

U herstelt sneller wanneer u:

 • voldoende rust neemt;
 • sporten en zware lichamelijke inspanningen de eerste zes weken vermijdt;
 • geen make-up gebruikt die de wondjes kan irriteren;
 • de eerste week na de ingreep geen alcohol drinkt;
 • de spalk laat zitten tot de controleafspraak bij de arts;
 • de eerste dagen met een extra kussen slaapt, waardoor de druk op de wondjes afneemt;
 • de wondjes niet nat laat worden bij het douchen.

Na een uitgebreide neuscorrectie plaatst de chirurg een spalk ter bescherming van de neus. Deze draagt u minimaal tot de controleafspraak.

Het eerste resultaat van een neuscorrectie is al goed te zien wanneer u na een week terugkomt voor het verwijderen van de hechtingen, de pleisters en/of het kapje op de neus. U ziet gelijk in grote lijnen de vormveranderingen waar u het voor deed! Na twee weken is de kans groot dat niemand meer kan ziet dat u geopereerd bent. Natuurlijk is de neus dan nog wel licht gezwollen van de operatie. Na drie maanden verwachten we dat 95% van die zwelling weg is. Officieel gezien heeft littekenweefsel een jaar nodig om volledig uit te rijpen.