Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Halslift

De halslift wordt uitgevoerd door een vast team gespecialiseerde plastisch chirurgen met jarenlange ervaring op het gebied van gelaatschirurgie. Het kan zijn dat de halslift wordt uitgevoerd in combinatie met een S-lift of facelift. Als u ouder wordt of als u veel gewicht bent verloren, kan het voorkomen dat de huid in de hals losser komt te zitten. Hierdoor ontstaat er een overschot aan huid. Een halslift biedt uitkomst voor deze zogenoemde ‘kalkoennek’. Door middel van een sneetje in de hals wordt de huid richting het oor aangespannen: het eindresultaat is een strakkere hals.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

  • Veilige omgeving
  • Betrouwbare nazorg
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een halslift?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

45 – 60 minuten

Hersteltijd

7 dagen

Als voorbereiding op een halslift vindt er een gesprek plaats bij de behandelend plastisch chirurg, waarin wordt uitgelegd hoe een halslift in zijn werk gaat. Hierbij bespreken we het gehele behandeltraject en wordt u uitgebreid geïnformeerd over de voor en nadelen van een halslift, de nazorg en worden de risico’s en mogelijke complicaties die aan de operatie verbonden zijn, besproken. Tevens wordt tijdens het gesprek vastgesteld of uw persoonlijke wensen passen bij uw uitgangssituatie. Het gaat er uiteindelijk om dat u tevreden bent en daarom willen we dat u goed nadenkt over het resultaat, de risico’s en de complicaties. Daarnaast is er ruimte om uw vragen over een halslift te stellen.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel. Dit gebeurt via een incisie (snee in de huid) boven en voor het oor. In sommige gevallen zal deze snede doorlopen tot achter het oor. De onderliggende spieren, ligamenten en vetkussentjes tegen de zwaartekracht in gelift worden, waarna de overtollige huid wordt verwijderd en spanningsloos gesloten. Het is belangrijk om de huid zonder spanning te hechten, zodat het litteken uiteindelijk zo min mogelijk zichtbaar is. De ingreep zelf duurt ongeveer een tot twee uur, afhankelijk van de uitgebreidheid. Meestal dient u na de operatie enkele dagen een hoofdverband te dragen. In sommige gevallen krijgt u drains in het wondgebied geplaatst, die bedoeld zijn om het wondvocht af te zuigen of weg te laten vloeien.

Meestal dient u na de operatie enkele dagen een hoofdverband te dragen. In sommige gevallen krijgt u drains in het wondgebied geplaatst, die bedoeld zijn om het wondvocht af te zuigen of weg te laten vloeien. Na het weghalen van het verband kan uw gezicht gezwollen zijn. Ook kan de huid blauw verkleurd zijn door bloeduitstortingen, en kunt u een gespannen gevoel ervaren, vooral achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen die in de loop van de tijd vanzelf verdwijnen. Het kan enkele weken duren voor de zwelling volledig verdwenen is. Een gespannen gevoel en/of gevoelsstoornissen verdwijnen in de loop van enkele maanden.

Aan elke chirurgische procedure, en dus ook aan een halslift, zijn risico’s verbonden. Ondanks de best
mogelijke zorg kunnen er in uitzonderingsgevallen complicaties optreden die om een spoedige behandeling
vragen en die in zeer zeldzame gevallen ook levensbedreigend kunnen zijn. Voordat u beslist of u een operatie
wenst te ondergaan, is het van belang dat u zich goed laat informeren over de daaraan verbonden risico’s. Niet
alle risico’s zijn altijd van tevoren te voorspellen. De onderstaande lijst is dan ook niet compleet.

Zenuwletsel
Bij een halslift of lagere facelift kan de gezichtszenuw op een andere locatie beschadigd raken, wat leidt tot een (meestal tijdelijke) verlamming van het betreffende deel van uw gezicht, bijvoorbeeld bij de mondhoek. Blijvende verlammingen of verzwakkingen van gezichtsspieren zijn zeldzaam.

Allergische reacties
In zeldzame gevallen treden lokale allergieën op voor pleisters, hechtmateriaal (lijmen), of geïnjecteerde middelen. Ook ernstige allergische reacties, waaronder anafylactische shock, kunnen optreden als reactie op medicijnen die gebruikt worden tijdens de operatie en medicijnen op voorschrift. Bij al deze reacties kan extra behandeling nodig zijn. Als u bekend bent met een allergie wordt u verzocht dit tijdens het bezoek aan uw behandelend arts te vermelden.

Nabloedingen en bloeduitstortingen
Tot enkele dagen na de operatie kunnen nabloedingen en bloeduitstortingen optreden. Soms is een tweede ingreep nodig om de bloeding te stelpen of de bloeduitstorting te verwijderen. In zeldzame gevallen blijft de huid door bloeduitstortingen maandenlang verkleurd.

Wondinfectie en vertraagde wondheling
Zeer zelden ontstaan wondinfecties die tot een vertraagde wondheling leiden. Abcessen en de vorming van fistels – gangen onder de huid – zijn uiterst zeldzaam.

Verminderd gevoel
Op de plaatsen waar de huid los is gemaakt van de onderliggende laag, kan het gevoel verminderd zijn. Meestal verdwijnen deze gevoelsstoornissen binnen enkele maanden vanzelf.

Haaruitval en veranderde haargrens
In het behandelde gebied en bij littekens kan haaruitval optreden. Eventuele ingrepen om dit te behandelen zullen de schade niet volledig kunnen terugdraaien. Achter het oor of bij de slapen kan de loop van de haargrens door de ingreep wijzigen. Dit is niet altijd te vermijden.

Afsterven van delen van de huid
Zeer zelden sterven delen van de huid af (necrose) na een facelift. Dit komt vrijwel alleen voor bij mensen die roken. Door de necrose ontstaan littekens die eventueel met vervolgingrepen verminderd kunnen worden.

Gevoelsstoornissen, ongemak en pijn
Vooral rondom de oren kunnen gevoelsstoornissen, ongemak en pijn optreden. Deze klachten kunnen maanden en in extreme gevallen zelfs jaren aanhouden. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten echter vanzelf. In zeldzame gevallen kunnen gevoelsstoornissen van een gedeelte van het oor of van het gehele oor blijvend zijn.

Littekens
Het ontstaan van littekens bij een face- of halslift is onvermijdelijk. De arts zal zo snijden dat de littekens zich zo onopvallend mogelijk en op een goed te verbergen plaats zullen bevinden. Bij opgestoken haar kunnen de littekens wel zichtbaar zijn.

Littekenwoekering
Door aanleg of door een verstoorde wondgenezing kan in zeldzame gevallen littekenwoekering ontstaan (keloïde littekenvorming). Als gevolg daarvan kunnen de littekens rood kleuren en zich uitbreiden, er kan pijn optreden en u kunt beperkt worden in uw mimiek. Soms kan operatief worden ingegrepen.

Wat kost een halslift?

Bij Blooming Plastic Surgery begrijpen we het belang van de kosten bij het nemen van beslissingen over het ondergaan van de halslift behandeling. Om ervoor te zorgen dat u het best mogelijke resultaat krijgt voor een redelijke prijs, biedt ons team resultaten van hoge kwaliteit en uitstekende patiëntenzorg tegen een toegankelijke prijs.

Blooming Plastische Chirurgie biedt halslift aan vanaf €5.740,-. Dit bedrag dekt het volledige proces van uw behandeling zoals de consulten, anesthesiekosten en zorg na de behandeling. De exacte kosten kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en individuele voorkeuren.

Ervaringsverhalen

Ik kreeg veel vertrouwen in zijn deskundigheid

Boven verwachting

Veelgestelde vragen

Iedere man of vrouw met een kalkoenhals komt in aanmerking voor een halslift. Om een mooi resultaat te bereiken, is het wel belangrijk dat de huid nog een beetje elastisch is. Ook moet uw algehele gezondheid goed zijn. De plastisch chirurg kan tijdens het consult aangeven dat de halslift voor u een onbevredigend resultaat oplevert. Soms is een hals-facelift nodig om aan uw verwachtingen te voldoen.

Een halslift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Het kan voorkomen dat de wondjes gaan nabloeden. Infecties komen maar zelden voor. Soms ontstaan er wat plekjes met vochtophopingen of wat stuggere plekjes op het gezicht. Deze gaan echter vanzelf weer weg. Eventueel kunt u deze laten behandelen door een schoonheidsspecialiste of een huidtherapeut.

Het resultaat van de halslift is 5 tot 15 jaar zichtbaar.