Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Brede neus

Een brede neus komt vaak voor. In tegenstelling tot een scheve neus wordt een brede neus veroorzaakt door grote neusgaten en een grote neusholte. Als u last heeft van uw brede neus, kunnen wij deze met een neuscorrectie verkleinen. Samen met u gaan we voor het beste resultaat. Sommige mensen geven de voorkeur aan een smallere neus, maar voor anderen is een bredere neus gewoon hun natuurlijke verschijning en leren ze ervan te houden. Hoe dan ook, als u ontevreden bent met uw neus, er zijn mogelijkheden om het uiterlijk ervan te veranderen. Samen met u gaan gaan wij voor het beste resultaat.

Plan een consult

Wat is een brede neus?

Bij een brede neus zijn de neusgaten en de neusbrug breder dan gemiddeld. Ook staan de neusvleugels meer uit elkaar dan bij een smalle neus. Een brede neus hoeft niet per definitie verstoppingen of andere neus gerelateerde problemen te geven. Vaak voeren we een neuscorrectie voor een brede neus dan ook vanuit cosmetisch oogpunt uit.

Oorzaak brede neus

Een brede neus is doorgaans aangeboren. Bij een scheve neus kan de oorzaak een fysiek trauma zijn, bij een brede neus is dit doorgaans niet het geval. Merkt u dat uw neus zonder aanleiding groter wordt en heeft u daar last van? Neem dan contact met ons op.

De behandeling van een brede neus

Voor de behandeling van een brede neus zijn verschillende mogelijkheden. Als u last heeft van een brede neus door grote neusgaten, dan voeren we een neusvleugelcorrectie uit. Een neusvleugelcorrectie wordt onder algehele narcose uitgevoerd en duurt een tot tweeënhalf uur. Bij een brede neus is vaak de basis breed. Via kleine sneetjes kunnen de neusvleugels wat kleiner worden gemaakt waardoor uw neus smaller wordt. 

Heeft u naast een brede neus ook een verbrede neusbrug? Dan kunnen we met een volledige neusverkleining maken uw neus passend bij uw gezicht maken. Een volledige neuscorrectie wordt ook onder volledige narcose uitgevoerd en duurt een tot tweeënhalf uur. De volledige neuscorrectie wordt via een open of gesloten techniek gedaan.

Bij de gesloten techniek maakt de plastisch chirurg een kleine insnede aan de binnenzijde van de neus. Bij de open techniek komt deze incisie aan de onderzijde tussen de neusgaten. Zodra de breedte en de stand van uw neus goed is, hecht de chirurg de huid zorgvuldig aan elkaar. Om uw neus goed op zijn plek te houden, wordt deze eventueel verstevigd met een spalkje en indien nodig neustampons. Vervolgens zult u na enkele weken het resultaat van de neuscorrectie zien.

Intakegesprek neuscorrectie

Tijdens uw eerste consult voor een neuscorrectie bespreekt u alles met betrekking tot de behandeling met de plastisch chirurg. Dit omvat het bespreken van uw medische achtergrond en het bepalen welke methode voor u geschikt is, alsook het bespreken van uw verwachtingen en gewenste resultaten. De chirurg zal u vertellen over de mogelijke risico’s en de juiste nazorg. Tijdens het intakegesprek worden foto’s van uw gezicht genomen om een profielanalyse te maken. De verhoudingen van uw gezicht zijn belangrijk voor het bepalen van de juiste behandelmethode en uiteindelijk het eindresultaat.

Kosten voor het verhelpen van een brede neus

De daadwerkelijke kosten van de behandeling voor een brede neus hangen van enkele factoren af. Tijdens een consult bekijken we uw neus en maken we een behandelplan op maat. Daaruit komt de daadwerkelijke prijs voort.

Veelgestelde vragen over brede neus

Een brede neus verwijst naar een neus die breder is dan gemiddeld of niet in verhouding staat tot de rest van het gezicht. Het kan betrekking hebben op zowel de neusbrug als de neusvleugels.

Een brede neus wordt vaak veroorzaakt door genetische factoren en is een gemeenschappelijk kenmerk bij bepaalde etnische groepen. Het kan ook het gevolg zijn van een verwonding of trauma aan de neus.

Er zijn verschillende chirurgische opties om een brede neus te behandelen. Dit kunnen een neusvleugelcorrectie (voor brede neusgaten) of een volledige neuscorrectie (voor een brede neusbrug) zijn.

Een neusvleugelcorrectie is een procedure waarbij de plastisch chirurg de grootte van de neusgaten verkleint om ze meer in verhouding te brengen met de rest van de neus.

Een volledige neuscorrectie is een uitgebreidere procedure waarbij de plastisch chirurg de breedte van de neusbrug vermindert, evenals eventuele andere problemen met de neus, om een meer evenwichtige gezichtsverhouding te bereiken.

Een brede neus heeft meestal geen invloed op uw ademhalingsvermogen, tenzij er ook sprake is van een structureel probleem zoals een scheef neustussenschot.