Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Ask the doctor over neuscorrecties

In deze rubriek komt maandelijks één van onze plastisch chirurgen aan het woord. In deze rubriek geeft de arts antwoord op de 5 meest gestelde vragen over een specifieke behandeling.

Deze maand geeft drs. Joost Staudt antwoord op de meest gestelde vragen over een neuscorrectie.
Hoe lang duurt de ingreep?
Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep duurt een operatie tussen de 1 en 2 uur. Een neustip correctie of een humpcorrectie (verwijderen van bobbel op de neus) duurt een uur en een correctie van de gehele neus duurt langer. 

Krijg ik tampons in mijn neus?
Nee, dat is niet nodig. Het is een uitwendige neuscorrectie en dan zijn tampons niet nodig. Op het moment dat er kraakbeen uit het neustussenschot nodig is om de neus te verstevigen dan komen er wel tampons in de neus die de volgende dag worden verwijderd. Dit gebeurt zelden.

Wanneer ben ik weer toonbaar?
Na 1 week gaat het kuststof spalkte van de neus en worden de hechtingen verwijderd. Een week later is de meeste zwelling er uit. Dus na 2 weken ben je weer toonbaar. Let wel; zelfs na een jaar kunnen de laatste beetjes zwelling uit de neuspunt verdwijnen. 

Zijn er zichtbare littekens na de behandeling?
Als het gaat om een gesloten procedure vallen de littekens binnen de neus en bij een open procedure komt het litteken aan de onderzijde van de neus. dit is een v-vormig littekentje wat nauwelijks opvalt. 

Wilt u meer informatie over de behandeling dan nodigen wij u graag uit voor een consult. Het maken van een afspraak kan hier.