Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Schaamlipcorrectie

Last van grote binnenste of buitenste schaamlippen? Er wordt weinig over gesproken en toch hebben veel vrouwen er last van. Met een schaamlipcorrectie of labiareductie corrigeren we uw te grote binnenste of buitenste schaamlippen. We brengen de verhouding weer terug en verhelpen het ongemak bij onder andere vrijen en sporten. Een schaamlipcorrectie is de ideale oplossing wanneer u last heeft van te lange of grotere schaamlippen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een schaamlipcorrectie?

Verdoving

Lokale verdoving

Operatieduur

30 minuten

Hersteltijd

7 -14 dagen

Onze professionele plastisch chirurgen kunnen u goed informeren wanneer u een schaamlipcorrectie overweegt. U bent dan ook altijd van harte welkom in onze kliniek voor een informatief gesprek. Tijdens dit eerste consult bespreekt u uw vragen, wensen en verwachtingen. De plastisch chirurg bekijkt samen met u uw uitgangssituatie. Zo krijgt u het beste beeld van wat de schaamlipcorrectie kan betekenen voor u en welk resultaat u mag verwachten.

Tijdens het consultgesprek met de behandelend chirurg zal worden bepaald of de schaamlipcorrectie plaatsvindt onder plaatselijke verdoving of onder gehele verdoving. Voorafgaand aan de operatie wordt nauwkeurig vastgesteld hoeveel van de binnenste schaamlippen we kunnen verwijderen. Een van de functies van schaamlippen is namelijk om uitdroging van de vagina te voorkomen. Hierdoor kunnen ze niet helemaal verwijderd worden. Als u het prettig vindt, wordt u behandeld door onze vrouwelijke plastisch chirurg, maar ook de mannelijke plastisch chirurgen voeren veelvuldig schaamlipcorrecties uit.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Het corrigeren van uw schaamlippen duurt ongeveer een uur en in de meeste gevallen kunt u diezelfde dag weer naar huis. Het deel dat verwijderd wordt, is vaak het deel dat naar buitenkomt wanneer u staat. Deze uithangende schaamlippen worden tijdens de ingreep zorgvuldig afgetekend met een steriele stift. Met een klein mesje verwijdert de plastisch chirurg het teveel aan huid. Vervolgens brandt de chirurg de bloedvaatjes dicht en wordt de wond gehecht met oplosbare hechtingen. Deze lossen na verloop van tijd vanzelf weer op. Na de ingreep dekken we de wond af met maandverband en een steriel gaasje.

Direct na de behandeling zijn uw schaamlippen rood en gezwollen. Dit kan de eerste week aanhouden en zal daarna afnemen. Zowel lopen als zitten kan door de zwelling na de behandeling onaangenaam zijn. Tegen de pijnklachten kunt u een paracetamol innemen. Ook het koelen van het behandelde gebied kan verlichting geven. Urineren na de behandeling kan in verband met de wond pijnlijk zijn. Wij adviseren om gelijktijdig lauwwarm water langs het behandelgebied te laten stromen. Wij raden geslachtsgemeenschap, fietsen, intensief sporten en het dragen van strakke broeken af tot zes weken na de behandeling.

Belangrijk is dat u zich ervan bewust bent bij een schaamlipcorrectie er risico’s en complicaties met zich kunnen voortdoen. Onze plastisch chirurgen voeren wekelijks een aantal schaamlipcorrecties uit en kunnen door hun specialismen de complicaties tot een minimum beperken. Toch zijn er altijd een aantal risico’s verbonden aan de ingreep:

Zeldzaam

 • Onderhuidse bloedophoping
 • Negatieve reactie op de verdoving
 • Zwelling
 • Infectie

Zeer zeldzaam

 • Gevoelsverandering
 • Zicht- en voelbare littekens
 • Beschadiging van onderliggende structuren
 • Ongewenst esthetisch resultaat

Littekens
De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met littekencrème.

Roken
Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij het genezen van de wond kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Wat kost een schaamlipcorrectie?

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Schaamlipcorrectievanaf € 1.940,-Lokale verdovingNee
Schaamlipcorrectievanaf € 3.675,-Algehele narcoseNee

Veelgestelde vragen

Wij adviseren om de eerste weken na de behandeling geen tampon in te brengen. De eerste zes weken moet het wondgebied extra schoon gehouden worden dus het is belangrijk dat u de tampons regelmatig wisselt.

Ja, dat kan zeker. Het lijkt misschien wat ongemakkelijk om een schaamlipcorrectie te ondergaan wanneer u ongesteld bent, maar het is absoluut niet nodig om de behandeling hierdoor uit te stellen.

In principe is de schaamlipcorrectie eenmalig en blijft het resultaat in de loop der jaren gelijk.

Wij adviseren om de eerste zes weken niet te sporten of activiteiten te ondernemen zoals fietsen en paardrijden. Na de vier weken kunt u dit weer voorzichtig oppakken.