Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Botox

Een Botox behandeling is een methode om rimpels tegen te gaan en daarmee een fris, jong en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen. Een voorbeeld is het gladder maken van kraaienpootjes of van een voorhoofdsrimpel/fronsrimpel, het verhelpen van een Gummy Smile of het verminderen van een droge huid. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan, het wordt ook gebruikt om medische klachten te verminderen. Botuline toxine, de werkende stof in Botox, zorgt er namelijk ook voor dat klachten als migraine, tandenknarsen of overmatig zweten effectief kunnen worden behandeld.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een botox behandeling?

Verdoving

Geen verdoving

Operatieduur

10 minuten

Hersteltijd

1 dag

Een behandeling met Botox is niet ingrijpend, maar Botox verandert wel degelijk uw uiterlijk. De specialisten van onze kliniek in Haarlem vinden het belangrijk dat u volledig achter uw beslissing staat. Daarom heeft u altijd een intakegesprek met de specialist die u behandelt. In dit consult leggen we u het verwachte resultaat van de behandeling en de risico’s voor. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken. Indien nodig wordt een follow-up consult ingepland, om zo het resultaat van de behandeling te zien.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

De Botox behandeling duurt over het algemeen niet langer dan 15 minuten. Met een dunne naald wordt de Botox in een spiertje gespoten, waardoor het spiertje stabiliseert en de harmonie in het gezicht wordt hersteld. De dunne naald zorgt ervoor dat u hier geen littekens aan overhoudt. Na de behandeling valt het eindresultaat niet direct te zien. Na een aantal dagen worden de eerste effecten zichtbaar en na twee tot drie weken is het volledige resultaat te zien. Een Botox behandeling is geschikt voor zowel cosmetische als medische doeleinden.

Tot drie uur na de Botox behandeling mag u niet op een zijde liggen, sporten of in uw gezicht wrijven. Gedurende drie dagen na de inspuiting kunt u op advies van de plastisch chirurg de gezichtsspieren regelmatig samentrekken om het resultaat positief te beïnvloeden. Het effect van de behandeling met Botox is minimaal drie maanden en maximaal zes maanden zichtbaar. Uiteraard kunt u na deze periode weer bij kliniek Blooming in Haarlem terecht. Omdat wij uw gezicht ‘kennen’, is een vervolgbehandeling korter en het resultaat nog beter. In veel gevallen blijft het effect voor tandenknarsen en overmatig zweten nog veel langer te merken: gemiddeld negen maanden.

Een behandeling met Botox is veilig, maar net zoals bij het gebruik van andere geneesmiddelen of ingrepen kunt u bijwerkingen ervaren. Deze klachten zijn echter vaak van korte duur. De bijwerkingen die kunnen optreden bij een Botox behandeling zijn onder te verdelen in 2 categorieën: zeldzaam en zeer zeldzaam.

Zeldzaam

 • Bloeduitstorting rond de gebieden van de injectie.
 • Zwelling rond de ogen. Dit kan een paar dagen na de injectie ontstaan en zal na vijf tot tien dagen spontaan verdwijnen.
 • Hoofdpijn: dit verdwijnt meestal na een paar dagen. Personen met migraine en spierspanningshoofdpijn kunnen juist baat hebben bij botuline toxine injecties.
 • Wenkbrauw ptosis: dit kan ontstaan door te dicht bij de wenkbrauw te injecteren om de lage rimpels op het voorhoofd te verwijderen. De wenkbrauw zal uiteindelijk weer de normale positie innemen.

Zeer zeldzaam

 • Ooglid ptosis: hangen van het ooglid na inspuiting.
 • Moeite met slikken: kan ontstaan bij injecties in of rond de hals regio. Dit effect is tijdelijk.
 • Allergische reactie.
 • Misselijkheid en duizeligheid, koorts en tekenen van griep.
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat.

Wij raden een Botox behandeling af tijdens de zwangerschap, tijdens een antibioticakuur, wanneer u net gevaccineerd bent en tijdens het geven van borstvoeding. Stel ons tevens op de hoogte wanneer u overgevoelig bent voor Botox of lijdt aan myasthenia gravis (spieraandoening) of het Lambert Eaton-syndroom.

Wat kost een botox behandeling?

Wij begrijpen dat de prijs een belangrijk aspect is in uw beslissing om een botox behandeling te ondergaan. Bij Blooming Plastische Chirurgie bieden wij daarom deze behandeling aan tegen een redelijke prijs, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze zorg en resultaten.

Een botox behandeling bij Blooming Plastisch Chirurgie start vanaf € 175,-, inclusief alle nodige consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en nazorg. De uiteindelijke prijs kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Veelgestelde vragen

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

We gebruiken vaak de verzamelnaam ‘injectables’ als het gaat om Botox en fillers. Beide behandelingen worden uitgevoerd om rimpels te verminderen of te bestrijden, maar er is wel degelijk verschil. Een behandeling met Botox duurt ongeveer 15 minuten en zorgt ervoor dat de spiertjes die rimpels veroorzaken, ontspannen. Botox wordt onder andere toegepast bij het verminderen van fronsrimpelskraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Botox werkt preventief tegen rimpels en wordt gebruikt wanneer de huid rust nodig heeft. Botox blijft ongeveer drie tot zeven maanden zichtbaar. Een fillerbehandeling daarentegen duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en wordt gebruikt om de rimpels op te vullen. Hierbij kunt u vooral denken aan lijntjes rondom de neus-lippenplooi of volumeverlies bij de slapen of wangen. Ook voor het opvullen van lippen worden fillers gebruikt. Fillers blijven ongeveer negen maanden tot twee jaar zichtbaar en worden afgebroken door het lichaam. Dit komt omdat fillers gemaakt worden van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Een filler wordt gebruikt wanneer de rimpel al duidelijk zichtbaar is.