Botox behandeling

Verdoving

Geen verdoving
spuit
Operatieduur
10 minuten
clock
Hersteltijd
1 dag
pleister
Een Botox behandeling is een methode om rimpels tegen te gaan en daarmee een fris, jong en natuurlijk uitziend uiterlijk te krijgen. Een voorbeeld is het gladder maken van kraaienpootjes, het verhelpen van een Gummy Smile of het verminderen van een droge huid. Botox remt niet alleen de spierbewegingen die ervoor zorgen dat rimpels ontstaan, het wordt ook gebruikt om medische klachten te verminderen. Botuline toxine, de werkende stof in Botox, zorgt er namelijk ook voor dat klachten als migraine, tandenknarsen of overmatig zweten effectief kunnen worden behandeld.
Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Botox behandeling?

Wat kost een Botox behandeling?

BEHANDELING REGIO/ HOEVEELHEID PRIJS
Bocouture (botox) 1 zone € 175,-
Bocouture (botox) 2 zones € 300,-
Bocouture (botox) 3 zones € 400,-
Bocouture (Botox) abonnement 1 zone, 3 behandelingen € 472,50
Bocouture (Botox) abonnement 2 zones, 3 behandelingen € 810,-
Bocouture (Botox) abonnement 3 zones, 3 behandelingen € 1.080,-
Bocouture (botox) hyperhydrose oksels € 550,-
Bocouture (botox) knarsetanden € 400,-
Bocouture (botox) gummy smile € 175,-

Relevante artikelen

Botox abonnement
Botox abonnement

Vanaf heden kunt u bij Blooming van ons exclusieve botox abonnementen profiteren. Het nieuwe botox abo geeft u de volgende voordelen: Meerdere behandelingen, verschillende zones en tegen een gereduceerde prijs

Lees verder »

Veelgestelde vragen

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

Bij Botox wordt er gebruikgemaakt van een hele kleine injectienaald. De meeste cliënten omschrijven dit als kleine prikjes met een speld en vinden het absoluut niet pijnlijk. Na de Botox behandeling kan de huid wel wat gevoelig, rood en opgezwollen zijn. Dit trekt meestal na een half uur weg.

We gebruiken vaak de verzamelnaam ‘injectables’ als het gaat om Botox en fillers. Beide behandelingen worden uitgevoerd om rimpels te verminderen of te bestrijden, maar er is wel degelijk verschil. Een behandeling met Botox duurt ongeveer 15 minuten en zorgt ervoor dat de spiertjes die rimpels veroorzaken, ontspannen. Botox wordt onder andere toegepast bij het verminderen van fronsrimpelskraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Botox werkt preventief tegen rimpels en wordt gebruikt wanneer de huid rust nodig heeft. Botox blijft ongeveer drie tot zeven maanden zichtbaar. Een fillerbehandeling daarentegen duurt ongeveer 15 tot 30 minuten en wordt gebruikt om de rimpels op te vullen. Hierbij kunt u vooral denken aan lijntjes rondom de neus-lippenplooi of volumeverlies bij de slapen of wangen. Ook voor het opvullen van lippen worden fillers gebruikt. Fillers blijven ongeveer negen maanden tot twee jaar zichtbaar en worden afgebroken door het lichaam. Dit komt omdat fillers gemaakt worden van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Een filler wordt gebruikt wanneer de rimpel al duidelijk zichtbaar is.

Over het algemeen duurt een behandeling met Botox 15 minuten. Het kan de ene keer langer duren dan de andere keer. Dit is afhankelijk van het aantal te behandelen zones en de moeilijkheidsgraad. Tijdens de Botox behandeling wordt er met een dunne naald een kleine hoeveelheid Botox in de spiertjes gespoten, die hierdoor stabiliseren. Door het gebruik van de dunne naald houdt u hier geen littekens aan over. De effecten van Botox zijn na ongeveer een week zichtbaar. Het volledige resultaat is na ongeveer drie weken te zien.

Het effect van de Botox behandeling is ongeveer zeven maanden volledig zichtbaar. Vanaf drie maanden na de behandeling kan de werking van Botox in uw huid al verminderen. U kunt ervoor kiezen om tijdens deze afnameperiode een vervolgbehandeling te ondergaan. Deze behandeling is korter en het resultaat is beter omdat wij uw gezicht kennen. Wanneer u een Botox behandeling ondergaat om migraine, tandenknarsen of overmatig zweten te verminderen, zullen de effecten gemiddeld tien tot twaalf maanden zichtbaar zijn. In onderstaande tabel geven wij u een indicatie van de werking van Botox.
15 minutenDe behandeling
5 minutenGezwollen prikpunten en lichte roodheid
30 minutenDe zwelling en roodheid zijn weggetrokken
1 weekWerking Botox zichtbaar
2 tot 3 wekenVolledige werking van de Botox
3 maandenDe werking van Botox neemt langzaam af
7 maandenDe Botox werking is nog voor 30%
9 maandenDe Botox is uitgewerkt
Botox wordt gebruikt om rimpels te voorkomen. Met een Botox behandeling worden de spiertjes ontspannen waardoor de bovenliggende huid ook minder last krijgt van plooien in de huid. Deze plooien kunnen juist de rimpels veroorzaken dus door deze plooien geen kans te geven, zult u geen rimpels ontwikkelen.

Een Botox behandeling wordt meestal uitgevoerd om de dynamische rimpels zoals fronsrimpels, voorhoofdsrimpel en kraaienpootjes te verminderen. Daarnaast kunnen rimpels rondom de neus, bovenlip en kin ook worden verminderd met Botox. De laatste jaren wordt Botox steeds vaker gebruikt voor medische doeleinden zoals het verminderen van klachten door overmatig zweten, tandenknarsen en migraine.