Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Q&A: Dokter Gilean Nolst Trenité over de neuscorrectie

Geen lichaamsdeel dat zo bepalend is voor je uiterlijk als je neus. Geen enkele neus is hetzelfde, groot, klein, dik of dun. Een wipneus of een haakneus… het belangrijkste is dat jouw neus past bij je gezicht. Wanneer jij het idee hebt dat je neus ‘uit proportie’ is, kan een neuscorrectie de oplossing zijn. Er is niemand die deze stap van de een op de andere dag neemt en tijdens het beslissingsproces ontstaan er vaak veel vragen. Plastisch chirurg Gilean Nols Trenité beantwoordt een paar veel gestelde vragen over de neuscorrectie.
1. Hoe lang kunnen anderen aan mij zien dat ik geopereerd ben aan mijn neus?
“Als er hechtinkjes aan de onderkant van de neus zitten, worden deze na ongeveer een week verwijderd. Soms zie je dan nog kleine blauwe plekken onder de ogen. Na 10 dagen kan men over het algemeen niet meer zien dat je geopereerd bent.”
2. Krijg ik tampons in mijn neus, en hoe lang moeten deze blijven zitten?
“In sommige gevallen is het nodig een gaasje met zalf (neustampon) in de neusgaten achter te laten. Deze blijven maximaal een dag zitten en kun je er zelf thuis uithalen. Vaak is het ook niet nodig om een tampon te plaatsen, dit kunnen we je voor de operatie al vertellen.”
3. Is een neuscorrectie een pijnlijke operatie?
“Nee, dat valt erg mee! Zelfs als de neusbotjes smaller gemaakt moeten worden is de operatie niet erg pijnlijk. Het is verstandig om de eerste dagen paracetamol te gebruiken tegen de pijn.”
4. Moet je blijven slapen na een neuscorrectie?
“Na een neuscorrectie mag je dezelfde dag weer naar huis, slaap thuis met extra kussens in je rug zodat je wat hoger ligt.”