Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Kincorrectie

Een kincorrectie uitgevoerd door een ervaren en BIG-geregistreerde plastisch chirurg Met een kincorrectie geven we uw kin een gewenste vorm en grootte. Heeft u een korte kin of loopt uw kin over in uw hals? Dan is een kincorrectie een goede oplossing. Op basis van uw klachten en wensen beoordeelt de plastisch chirurg of u in aanmerking komt voor een kinvergroting of een kinverkleining. Na een kincorrectie geniet u van een kin die geheel past bij de rest van uw gezicht. Op deze pagina leest u meer over de behandeling, nazorg, risico’s en kosten van de behandeling.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een kincorrectie?

Verdoving

Algehele narcose

Operatieduur

45 – 60 minuten

Hersteltijd

10 – 14 dagen

Voordat we starten met de behandeling, komt u bij ons langs voor een eerste consult. Tijdens dit consult ontmoet u de plastisch chirurg en bespreekt u samen het gehele traject. Zo komen onderstaande vragen aan bod:

Welke kincorrectie is voor u geschikt?

 • Wat zijn de voor- en nadelen van een kincorrectie?
 • Welk resultaat is er na de behandeling?
 • Wat zijn eventuele risico’s en complicaties van een kincorrectie?
 • Wat is de beste nazorg voor een spoedig herstel?

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Een kinvergroting vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg maakt een klein sneetje onder uw kin of aan de binnenkant via de mond. Via de incisie brengen we het implantaat in. Zodra het implantaat op de goede plek zit, hecht de chirurg de wond en bedekt hij de wond met een pleisterverband. Er ontstaat minimale littekenvorming bij een insnede onder uw kin. Bij een insnede via de binnenkant van de mond blijven er geen zichtbare littekens over. Wel is de kans op infecties groter via deze behandelwijze.

Na de kincorrectie is het gebied dat behandeld is blauw en gezwollen. Dit is een normale reactie. De bloeduitstorting verdwijnt vaak na een aantal dagen weer. De zwelling zal ongeveer vier weken aanhouden. Na gemiddeld vijf tot zeven dagen komt u bij ons langs in de kliniek voor een controleafspraak. Ook verwijderen we dan de pleisters en hechtingen. We raden u aan om het litteken met een littekencrème te verzorgen. De plastisch chirurg informeert u hier graag over.

Onze plastisch chirurgen hebben veel ervaring in het uitvoeren van kincorrecties. Ondanks onze ruime ervaring en expertise vinden we het toch belangrijk u te informeren over eventuele risico’s en complicaties. Neem voor vragen hierover ook gerust contact met ons op. We staan u graag te woord!

In de meeste gevallen zijn complicaties na een kincorrectie zeer zeldzaam. Hierbij kunt u denken aan een nabloeding of een wondinfectie. Deze complicaties zijn niet ernstig, maar vertragen wel het genezingsproces. Enkele complicaties na een kincorrectie kunnen zijn:

 • Verschuiven van het implantaat
 • Kapselvorming rondom het implantaat
 • Aanhoudend verdoofd gevoel in uw lip
 • Verslapte spier rondom de mond
 • Pijn
 • Nabloeding
 • Infectie
 • Allergische reactie op pleisters of hechtdraad

Littekens

Na een kincorrectie moet u rekening houden met littekens. In het begin zijn deze rood en gezwollen, maar dit neemt geleidelijk af. Voor de volledige genezing hebben littekens één tot anderhalf jaar nodig. We adviseren u om uw littekens te verzorgen met een littekencrème.

Roken

Voor een goede wondgenezing is het van belang dat u voorafgaand aan de behandeling stopt met roken. We adviseren u minimaal zes weken voor tot zes weken na de kincorrectie niet te roken. Zo verkleint u de kans op nabloedingen aanzienlijk.

Wat kost een kincorrectie?

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Kincorrectie d.m.v. implantaatvanaf € 4.720,-Algehele narcoseNee

Resultaat kincorrectie

“Ik stoorde mij heel erg aan de vorm van mijn kin. Altijd als ik in de spiegel keek was dat het eerste wat opviel. Na de kincorrectie voel ik mij veel zelfverzekerder.”

Veelgestelde vragen

Stoort u zich aan de grootte of vorm van uw kin? Dan komt u in aanmerking voor een kincorrectie.

Bij Blooming Plastische Chirurgie gebruiken we kinprotheses die gemaakt zijn van siliconen. Dit type materiaal veroorzaakt namelijk geen afstotingsverschijnselen.

Het is belangrijk om de eerste twee weken na de operatie rustig aan te doen. Na één tot twee weken kunt u weer langzaam uw werkzaamheden oppakken. Wanneer u zwaar lichamelijk werk verricht, adviseren we vier weken lang rust te nemen.

Na een kincorrectie moet u een week lang rust nemen, zodat de wond voldoende tijd heeft om te genezen. Contactsporten waarbij de mogelijkheid bestaat dat uw kin beschadigt, kunt u beter een maand niet uitoefenen.

Roken heeft een ongunstige invloed op uw doorbloeding. En laat dit nu juist heel belangrijk zijn bij een goed herstel. We raden u dan ook aan om enkele weken voor de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het verstandig om niet te roken. Dit vergroot namelijk de kans op infecties.