Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Alles over een verslapte huid

Naarmate uw leeftijd vordert, nemen bepaalde vermogens van het lichaam langzaamaan af. Dit is ook het geval bij de huid. Deze verliest zijn stevigheid, waardoor het gaat hangen. Er wordt dan gesproken over een verslapte huid. Een onschuldig fenomeen dat voornamelijk gepaard gaat met het natuurlijke proces van het ouder worden. De contouren van het gezicht worden minder zichtbaar en rimpels ontstaan. Het is een typisch kwaaltje waar niemand blij mee is en dat is begrijpelijk. Het geeft doorgaans een oudere, minder frisse aanblik en het kan onterecht lijken of u boos of vermoeid bent. 

Plan een consult

Wat is de oorzaak van een verslapte huid

Aan de oorzaak van een verslapte huid liggen diverse oorzaken ten grondslag. Voor een groot deel heeft het te maken met het ouder worden. Het gezicht verliest dan namelijk collageen. Dit is een eiwit dan belangrijk is voor het bindweefsel in de huid. Van nature is het aanwezig in het lichaam, maar dit neemt af naarmate u ouder wordt. Hetzelfde geldt voor de aanmaak van elastine. Wanneer van beide onvoldoende aanwezig is, verslapt de huid. Vaak gebeurt dit als eerst rond de ogen en bij de kaaklijn. Voor een ander deel is dit gevolg van het verouderingsproces een genetische kwestie. Daarnaast spelen stress en levensstijl een rol. Het gebruik van tabak en overmatige blootstelling aan zonlicht zijn beide van invloed op de stevigheid van de huid.

De behandeling van een verslapte huid

De ernst van een verslapte huid verschilt van persoon tot persoon en ook is het verschillend hoe iemand er zelf tegenaan kijkt. Het is goed mogelijk zijn dat u zich eraan stoort. U kunt dan kiezen voor een behandeling die u helpt een strakkere en frisse uitstraling terug te krijgen. Het is goed te beseffen dat het verouderingsproces uiteraard niet tegen is te houden. Wel kan de huid ondersteund worden en de elasticiteit worden verbeterd. Ook een chirurgische ingreep kan verbetering brengen. Het varieert welke oplossing het best geschikt is, maar te denken valt aan:

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers kunnen een oplossing bieden voor uw verslapte huid. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij met een kleine naald inspuiten. Deze gel trekt vervolgens vocht aan waardoor uw gezicht weer volume krijgt en uw huid er strakker en jonger uitziet. Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het formaat van het te behandelen gebied. Met behulp van een dunne naald worden de fillers ingebracht, hierdoor houdt u geen littekens over van de behandeling.

Facelift

Wanneer de huid in ruime mate verslapt is en er sprake is van diepe rimpels dan valt een correctie van hals of kaak te overwegen. Hiermee wordt uw huid en onderliggende weefsel weer strak zodat u er jonger uitziet. 

Bij een facelift maken wij een incisie waarmee we de huid van de hals, wangen en de weefsellaag onder de huid losmaken. Dit brengen we vervolgens weer terug in de oorspronkelijke positie waarbij de huid wordt aangespannen richting het oor. Na afloop van de operatie krijgt u drukverband om uw gezicht wat enkele dagen moet blijven zitten. Uw gezicht en hals zullen nog een week of twee wat gezwollen en verkleurd blijven. Één tot twee weken na de facelift worden uw hechtingen verwijderd en is de zwelling afgenomen. Het eindresultaat is enkele weken na de operatie volledig zichtbaar. Het effect van een facelift is ongeveer tien jaar zichtbaar.

Is de behandeling eenmalig?

Huidveroudering kunnen we niet tegenhouden. Na een behandeling zal uw huid verder verouderen, en op termijn kan er weer een behandeling nodig zijn. Wanneer u weer een behandeling nodig heeft is afhankelijk van de gekozen behandeling. Ook uw levensstijl is hierop mede van invloed. 

Veelgestelde vragen over een verslapte huid

Een verslapte huid wordt meestal veroorzaakt door het natuurlijke verouderingsproces, blootstelling aan de zon en andere omgevingsfactoren. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen en elastine, de eiwitten die onze huid stevig en elastisch houden, af, wat leidt tot verslapping.

Ja, er zijn verschillende soorten plastische chirurgie die kunnen helpen bij het verstevigen van een verslapte huid, zoals facelifts, ooglidcorrecties en buikwandcorrecties.

Het herstel varieert afhankelijk van de specifieke procedure, maar patiënten moeten over het algemeen rekening houden met een herstelperiode van enkele weken.

Huidveroudering kunnen we niet tegenhouden. Na een behandeling zal uw huid verder verouderen en op termijn kan er weer een behandeling nodig zijn. Wanneer u weer een behandeling nodig heeft is afhankelijk van de gekozen behandeling. Ook uw levensstijl is hierop mede van invloed.