Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Borstlift

Met een borstlift verstevigen en liften we uw borsten die door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering zijn gaan hangen of verslapt zijn. Het bovenste gedeelte van de borsten heeft dan vaak geen vulling meer, er ontstaat een diepe borstplooi en de tepels zitten vaak lager dan de borstplooi. Een borstlift biedt een effectieve oplossing om de borsten weer een jeugdige en stevige vorm te geven.

Procedure van een Borstlift
Tijdens de borstlift wordt de tepel naar boven verplaatst naar een positie die beter in verhouding staat tot de rest van de borst. Indien u ook meer volume wenst, kan er tegelijkertijd een implantaat geplaatst worden. Dit zorgt niet alleen voor een liftend effect, maar geeft de borsten ook een vollere uitstraling.

Wat kunt u verwachten:

  • Versteviging van de borsten: De borstlift verstevigt en lift de borsten, waardoor ze weer een jeugdige en stevige vorm krijgen.
  • Verplaatsing van de tepel: De tepel wordt naar boven verplaatst om een natuurlijke positie te bereiken.
  • Optioneel implantaat: Indien gewenst, kan een implantaat geplaatst worden om extra volume toe te voegen.

Indicaties voor een Borstlift:

  • Verslapping door zwangerschap: Na zwangerschap kunnen de borsten verslappen en gaan hangen. Een borstlift helpt om de oorspronkelijke vorm te herstellen.
  • Gewichtsverlies: Significant gewichtsverlies kan leiden tot het verlies van volume en stevigheid in de borsten. Een borstlift kan deze effecten tegengaan.
  • Veroudering: Door het natuurlijke verouderingsproces kunnen de borsten hun jeugdige stevigheid verliezen. Een borstlift kan helpen om een jongere uitstraling te behouden.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

  • Veilige omgeving
  • Betrouwbare nazorg
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een borstlift?

Verdoving

Bij een borstlift wordt gebruik gemaakt van algehele anesthesie. Dit betekent dat u tijdens de ingreep volledig in slaap bent en geen pijn of ongemak zult ervaren. Onze ervaren anesthesisten zorgen ervoor dat de verdoving zorgvuldig wordt toegediend en dat u gedurende de hele procedure goed wordt begeleid en gemonitord.

Operatieduur

De duur van een borstliftoperatie varieert meestal tussen de 60 en 120 minuten, afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en eventuele aanvullende procedures zoals het plaatsen van implantaten. Onze gespecialiseerde plastisch chirurgen werken nauwkeurig en efficiënt om een optimaal resultaat te bereiken.

Hersteltijd

De hersteltijd na een borstlift is meestal ongeveer 2 tot 3 dagen. Tijdens deze periode kunt u wat zwelling en blauwe plekken verwachten, maar deze zullen geleidelijk verminderen. Het is belangrijk om gedurende de eerste paar dagen voldoende rust te nemen en de adviezen van uw plastisch chirurg op te volgen om een optimaal herstel te bevorderen. Na deze initiële herstelperiode kunt u uw normale activiteiten hervatten, hoewel het volledige herstelproces enkele weken kan duren.

Eerste consult voor een borstlift
Tijdens het eerste consult bespreekt u met uw behandelend plastisch chirurg alles wat met de borstlift te maken heeft. We bepalen welke methode voor u het beste is, wat het te verwachte resultaat is, welke complicaties er mogelijk zijn en wat de juiste nazorg is. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de borstlift en het herstel na de ingreep.

Beoordeling en geschiktheid
Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg ook of u een geschikte kandidaat bent voor een borstlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Als u geneesmiddelen gebruikt, meld dit dan bij de plastisch chirurg. U dient namelijk met een aantal medicijnsoorten te stoppen vlak voor de ingreep.

Voorbereiding op de operatie
Wij adviseren u het volgende:

  • Bloedverdunnende medicijnen: Slik vanaf twee weken voor de operatie geen bloedverdunnende medicijnen.
  • Roken: Stop minstens zes weken van tevoren met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan.

Consultkosten
Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling als u besluit de borstlift bij ons te ondergaan. Dit betekent dat u geen extra kosten hoeft te betalen voor het consult als u de ingreep bij ons laat uitvoeren.

Voorbereiding en uitvoering van een borstlift
Voordat we starten met de borstlift, tekent de plastisch chirurg op uw borsten waar de incisies komen en waar de tepel geplaatst zal worden. De borstlift kan op drie manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de mate van verslapping van de borsten.

Methoden van borstlift:

  1. Kleine lift: Via een incisie rond de tepelhof bij een kleine lift van maximaal twee centimeter.
  2. Matige uitzakking: Via een incisie rond de tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi bij een matige uitzakking of slapte.
  3. Sterke verslapping: Via een ankervormige incisie wanneer uw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn.

Procedure van de borstlift
Vervolgens wordt de overtollige huid weggehaald en de tepel naar boven verplaatst. Als dat nodig is, corrigeren we ook de vorm van de tepel. Zodra de borst gelift is, hechten we de incisies dicht en plakken we deze met pleisters. De ingreep duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en vindt plaats onder volledige narcose. Na de borstlift blijft u een nachtje in het ziekenhuis ter observatie.

Nazorg en herstel na een borstlift
Direct na de ingreep krijgt u een sportbeha van de verpleging. Deze dient u gedurende zes weken dag en nacht te dragen, tenzij anders vermeld. U kunt zelf een extra sportbeha aanschaffen zonder beugel voor extra comfort en ondersteuning.

Herstelperiode
De eerste twee weken na de operatie dient u zoveel mogelijk rust te nemen. Gedurende deze periode is het belangrijk dat u niet sport of zwaar lichamelijk werk uitvoert. De wondgenezing duurt ongeveer twee weken, en in deze periode kunnen uw borsten gezwollen en vurig rood van kleur zijn.

Activiteiten na de operatie

  • Na twee weken: Na ongeveer twee weken mag u beginnen met het uitvoeren van licht werk. Het is belangrijk om het herstelproces niet te overhaasten en uw lichaam de tijd te geven om goed te genezen.
  • Na zes weken: Sporten en zwaar werk uitvoeren is pas weer toegestaan na ongeveer zes weken. Dit zorgt ervoor dat uw borsten voldoende tijd hebben om te herstellen en het uiteindelijke resultaat te stabiliseren.

Risico’s en complicaties bij een borstlift
Een ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. Een borstlift vormt hierop geen uitzondering, maar de complicaties zijn wel zeer zeldzaam. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de mogelijke risico’s voordat u een beslissing neemt.

Zeldzame complicaties:

  • Wondinfectie: Infecties komen zelden voor, maar kunnen optreden.
  • Nabloeding: Soms kunnen er nabloedingen optreden na de ingreep.
  • Wijken van de huidranden bij het litteken: Dit kan leiden tot bredere littekens.
  • Rimpeling van de huid rond het litteken: Kan optreden maar herstelt meestal vanzelf.
  • Allergische reactie: Op bijvoorbeeld hechtmateriaal of pleisters.

Zeer zeldzame complicaties:

  • Gevoelloosheid van de tepels: Kan tijdelijk of blijvend zijn.
  • Vorming van sterk verdikte littekens: Dit kan leiden tot cosmetische zorgen.
  • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat: Soms komt het voor dat het resultaat niet aan de verwachtingen voldoet.

Borstvoeding geven
Indien er klierweefsel onder de tepel is verwijderd of de tepel is verplaatst, dan is het geven van borstvoeding vaak niet meer mogelijk. Informeer altijd bij de plastisch chirurg of dit bij u het geval is.

Littekens
De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken
Stop minstens zes weken voor en zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Wat kost een borstlift?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een borstlift een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij een borstlift aan tegen een betaalbare prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

Kosten van een borstlift
De kosten voor een borstlift bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf €7.790,-. Dit bedrag omvat alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Wat is inbegrepen in de kosten:

  • Consulten met de plastisch chirurg.
  • Het chirurgisch team.
  • Anesthesiekosten.
  • Nazorg en follow-up na de behandeling.

Transparante prijzen en hoogwaardige zorg
Bij Blooming Plastische Chirurgie streven we naar transparantie en eerlijkheid in onze prijsstelling. Wij willen ervoor zorgen dat u volledig geïnformeerd bent over de kosten en wat u kunt verwachten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Veelgestelde vragen

Er bestaat een mogelijkheid dat u na een borstlift geen borstvoeding meer kunt geven. Bij een borstlift verplaatsen we de tepel, waardoor melkklieren beschadigd kunnen raken.

Risico’s voor borstvoeding
Tijdens een borstlift wordt de tepel en het omliggende weefsel verplaatst om een jeugdiger en stevigere borstvorm te creëren. Deze verplaatsing kan leiden tot beschadiging van de melkklieren en de kanalen die nodig zijn voor borstvoeding. Hoewel niet iedereen deze complicatie zal ervaren, is het een belangrijk risico om in overweging te nemen als u in de toekomst borstvoeding wilt geven.

Wat u moet weten:

  • Melkklieren: De verplaatsing van de tepel kan de melkklieren en melkkanalen beschadigen.
  • Borstvoeding: Dit kan resulteren in een verminderde mogelijkheid of onmogelijkheid om borstvoeding te geven na de ingreep.
  • Consult: Bespreek uw wens om borstvoeding te geven met uw plastisch chirurg tijdens het consult, zodat u goed geïnformeerd bent over de mogelijke gevolgen.

Een borstlift is voor iedereen mogelijk, mits uw borsten zijn uitgegroeid. Uw borsten zijn meestal rond de leeftijd van 21 jaar volgroeid.

Of u hetzelfde gevoel behoudt in uw borst en tepel, wordt bepaald door de verplaatsing van de tepel en tepelhof. Als de tepel niet te veel is verplaatst, is de kans dat het gevoel in uw borst hetzelfde blijft redelijk groot. In een enkel geval kan het zijn dat het gevoel in de borsten minder wordt, dit wordt vooraf met u besproken.

Invloed van tepelverplaatsing op gevoel
De mate van verplaatsing van de tepel en tepelhof speelt een cruciale rol in het behoud van het gevoel in uw borst en tepels. Bij een minimale verplaatsing is de kans groot dat het gevoel behouden blijft. Echter, bij grotere verplaatsingen kan er een verminderd gevoel optreden, dit risico wordt tijdens het consult uitvoerig met u besproken.

Wat u moet weten:

  • Minimale verplaatsing: Bij een minimale verplaatsing van de tepel en tepelhof blijft het gevoel meestal behouden.
  • Grotere verplaatsing: Bij grotere verplaatsingen kan het gevoel in de borst en tepels afnemen.
  • Littekens: Het gevoel rondom de littekens kan anders of minder zijn dan voorheen.

Na de operatie verblijft u een nacht in het ziekenhuis. Tijdens de operatie plaatsen we drains in uw borst om vocht en eventueel bloed goed af te kunnen voeren. De volgende ochtend verwijderen wij deze in de meeste gevallen weer.

Herstel en werken
Wij adviseren u om de eerste week na de operatie rustig aan te doen en thuis te blijven. Doe hooguit administratief werk dat geen fysieke inspanning vereist. Het is belangrijk om uw lichaam de tijd te geven om te herstellen en complicaties te voorkomen.

Hersteltijd en Activiteiten:

  • Eerste week: Rustig aan doen en thuis blijven. U kunt licht administratief werk doen.
  • Na zes weken: U kunt het lichaam weer belasten met zwaarder werk en mag weer intensief gaan sporten.