Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Borstlift

Met een borstlift verstevigen en liften we uw borsten die door zwangerschap, gewichtsverlies of veroudering zijn gaan hangen of zijn verslapt. Het bovenste gedeelte van de borsten heeft dan vaak geen vulling meer, er ontstaat een diepe borstplooi en de tepels zitten vaak lager dan de borstplooi. Met een borstlift verplaatsen we de tepel naar boven en plaatsen we eventueel een implantaat indien u ook meer volume wenst.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een borstlift?

Verdoving

Algehele anesthesie

Operatieduur

60 – 120 minuten

Hersteltijd

2 – 3 dagen

Tijdens het eerste consult bespreekt u met uw behandelend plastisch chirurg alles wat met de borstlift te maken heeft. We bepalen welke methode voor u het beste is, wat het te verwachte resultaat is, welke complicaties er mogelijk zijn en wat de juiste nazorg is. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de borstlift en het herstel  na de ingreep.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg ook of u een geschikte kandidaat bent voor een borstlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en uw medicijngebruik. Als u geneesmiddelen gebruikt, meld dit dan bij de plastisch chirurg. U dient namelijk met een aantal medicijnsoorten te stoppen vlak voor de ingreep.

Wij adviseren u het volgende:

 • Slik vanaf twee weken voor de operatie geen bloedverdunnende medicijnen.
 • Stop minstens zes weken van tevoren met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Voordat we starten met de borstlift, tekent de plastisch chirurg op uw borsten waar de incisies komen en waar we vervolgens de tepel plaatsen. De borstlift kan op drie manieren worden uitgevoerd:

 • Via een incisie rond de tepelhof bij een kleine lift van maximaal twee centimeter.
 • Via een incisie rond de tepelhof en recht naar beneden tot in de borstplooi bij een matige uitzakking of slapte.
 • Via een ankervormige incisie wanneer uw borsten sterk uitgezakt of verslapt zijn.

Vervolgens wordt de overtollige huid weggehaald en de tepel naar boven verplaatst. Als dat nodig is, corrigeren we ook de vorm van de tepel. Zodra de borst gelift is, hechten we de incisies dicht en plakken we deze dicht met pleisters. De ingreep duurt ongeveer anderhalf tot twee uur en vindt plaats onder volledige narcose. Na een borstlift blijft u een nachtje in het ziekenhuis ter observatie.

Direct na de ingreep krijgt u een sportbeha van de verpleging. Deze dient u gedurende zes weken dag en nacht te dragen tenzij anders vermeld. U kunt zelf een extra sportbeha aanschaffen zonder beugel. De eerste twee weken na de operatie dient u zoveel mogelijk rust te nemen. U mag niet sporten en zwaar lichamelijk werk uitvoeren.

De wondgenezing duurt ongeveer twee weken. Uw borsten kunnen in deze periode gezwollen en vurig rood van kleur zijn. Na ongeveer twee weken mag u beginnen met het uitvoeren van licht werk. Sporten en zwaar werk uitvoeren is pas weer toegestaan na ongeveer zes weken.

Een ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. Een borstlift vormt hierop geen uitzondering, maar de complicaties zijn wel zeer zeldzaam. De complicaties die kunnen optreden zijn:

Zeldzaam

 • Wondinfectie
 • Nabloeding
 • Wijken van de huidranden bij het litteken
 • Rimpeling van de huid rond het litteken
 • Allergische reactie

Zeer zeldzaam

 • Gevoelloosheid van de tepels
 • De vorming van sterk verdikte littekens
 • Ontevredenheid over het esthetisch resultaat

Borstvoeding geven

Indien er klierweefsel onder de tepel is verwijderd of de tepel is verplaats, dan is het geven van borstvoeding vaak niet meer mogelijk. Informeer altijd bij de plastisch chirurg of dit bij u het geval is.

Littekens

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Wat kost een borstlift?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een borstlift een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij een borstlift aan tegen een betaalbare prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

De kosten voor een borstlift bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf € 7.790,- . Dit is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Veelgestelde vragen

Er bestaat een mogelijkheid dat u na een borstlift geen borstvoeding meer kunt geven. Bij een borstlift verplaatsen we de tepel, waardoor melkklieren beschadigd kunnen raken.

Een borstlift is voor iedereen mogelijk, mits uw borsten zijn uitgegroeid. Uw borsten zijn meestal rond de leeftijd van 21 jaar volgroeid.

Of u hetzelfde gevoel behoudt in uw borst en tepel, wordt bepaald door de verplaatsing van de tepel en tepelhof. Als de tepel niet te veel is verplaatst, is de kans dat het gevoel in uw borst hetzelfde blijft redelijk groot. In een enkel geval kan het zijn dat het gevoel in de borsten minder wordt, dit wordt vooraf met u besproken. Het gevoel rondom de littekens is wel anders of minder.

Na de operatie verblijft u een nacht in het ziekenhuis. Tijdens de operatie plaatsen we drains in uw borst om vocht en eventueel bloed goed af te kunnen voeren. De volgende ochtend verwijderen wij deze in de meeste gevallen weer. Wij adviseren u om de eerste week na de operatie rustig aan te doen en thuis te blijven. Doe hooguit administratief werk. Na ongeveer zes weken kunt u het lichaam weer belasten met zwaarder werk en mag u weer intensief gaan sporten.