Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Slappe huid onder de ogen

Een uitgezakte huid onder de ogen is een veel voorkomende klacht bij mensen van alle leeftijden. Het kan worden veroorzaakt door veroudering, genetica, levensstijlfactoren zoals roken en blootstelling aan de zon, slechte hydratatie, overmatig alcoholgebruik of voedingstekorten.

Plan een consult

Hoe kan ik een slappe huid onder de ogen voorkomen?

De beste manier om huidverslapping onder de ogen te voorkomen is een gezonde levensstijl. Dit omvat een evenwichtige voeding, veel water drinken, regelmatig sporten, niet roken en overmatige blootstelling aan de zon. Daarnaast kan het gebruik van hoogwaardige huidverzorgingsproducten helpen om uw huid te beschermen en te voeden en tegelijkertijd de huidverslapping te verminderen.

Hoe kan ik een slappe huid onder de ogen verminderen?

De klachten hangen af van de mate waarin uw oogleden over de ogen hangen. Vaak nemen na verloop van tijd de klachten toe, omdat de bovenste oogleden verder over uw ogen gaan hangen of omdat het onderste ooglid verder uitzakt. We zetten veel voorkomende klachten voor u op een rijtje:

De behandeling van een slappe huid onder de ogen

Als hoogwaardige huidverzorgingsproducten niet hebben geholpen dan kunnen wij u verder helpen door middel van een behandeling.

Eén manier is met een operatie, waarbij we de overtollige huid verwijderen en u een jeugdiger uiterlijk kunnen geven. Een andere mogelijkheid is het gebruik van injectables zoals Botox, dat kan helpen om de spierverslapping te verminderen.

Bij ontsierende plaatselijke vet- of vochtophopingen onder uw ogen, is een chirurgische ooglidcorrectie een ideale oplossing. Door een onderooglidcorrectie kan uw plastisch chirurg de verslapte huid in dit gebied corrigeren door een eenvoudige incisie onder de wimperlijn te maken en vervolgens al het extra vetweefsel en de overtollige huid te verwijderen – waardoor dit gezichtsdeel weer in zijn oude glorie wordt hersteld! Daarna trekt en spant de plastisch chirurg uw huid voorzichtig aan voor een optimaal resultaat. De gemaakte kleine incisies zijn na genezing vrijwel onzichtbaar, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele littekens. Bovendien duurt de behandeling meestal minder dan 90 minuten, zodat u dezelfde dag nog naar huis kunt! Als u verdere vragen heeft over chirurgie van het onderooglid of over het herstel, is het goed om meer van ons te horen, zodat u zeker weet dat alles in orde is met uw gezondheidstoestand voordat u naar huis gaat.

Wordt uw slappe huid veroorzaakt door volumeverlies rondom uw ogen, heeft u donkere kringen dan kunnen hyaluronzuur fillers ook een oplossing zijn. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die vocht aantrekt en vasthoudt.

De behandeling van een slappe huid duurt meestal niet langer dan 15 minuten. Met behulp van een dunne naald wordt de fillers op specifieke plekken in de huid ingebracht. Door het gebruiken van een dunne naald, houdt uw geen littekens over van de behandeling. Het eindresultaat is gelijk na de behandeling te zien.

Ooglidcorrectie

Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg van Blooming Plastische Chirurgie de vorm van verdoving. In principe wordt een onderooglidcorrectie altijd onder lokale verdoving uitgevoerd. Mocht u graag onder narcose willen, of de behandeling willen combineren met een andere behandeling, dan wordt er gekozen voor een algehele narcose. Hieronder bekijkt u de kosten voor een onderooglidcorrectie voor uw slappe huid.

Wat kost de behandeling

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Kosten slappe huid onder de ogen behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor een slappe huid? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Veelgestelde vragen over een slappe huid onder de ogen

Slappe huid onder de ogen wordt meestal veroorzaakt door natuurlijke veroudering, afname van collageen en elastine (de eiwitten die de huid stevig en elastisch houden), genetische factoren die van invloed zijn op huidkwaliteit en elasticiteit, en externe factoren zoals overmatige blootstelling aan de zon. Blootstelling aan UV-straling kan collageenafbraak versnellen en de huid beschadigen, wat bijdraagt aan het verslappen van de huid onder de ogen.

Slappe huid onder de ogen kan vanaf de leeftijd van 30 tot 40 jaar beginnen te verschijnen, maar dit kan variëren afhankelijk van genetica en levensstijl. Sommige mensen kunnen al op jongere leeftijd tekenen van verslapping ervaren, terwijl anderen op latere leeftijd hiermee geconfronteerd worden.

Om de slappe huid onder de ogen te behandelen, kan een ooglidcorrectie worden uitgevoerd. Tijdens een onderooglidcorrectie kan uw plastisch chirurg overtollige, verslapte huid in dit gebied verwijderen en zo de jeugdige uitstraling van uw ogen herstellen.