Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Borstverkleining

Veel vrouwen die te grote borsten hebben voelen zich hier onprettig bij. Het vinden van bovenkleding is vaak een behoorlijke uitdaging en maakt dit een vervelende bezigheid. Daarnaast kunnen te grote borsten ook zorgen voor vervelende klachten in nek, schouders en rug. Wanneer uw borsten niet in verhouding zijn met de rest van uw lichaam, kan dit gepaard gaan met onzekere gevoelens en ongemakken. Heeft u last van bovenstaande problemen, dan is een borstverkleining wellicht de oplossing. Het verkleinen van uw borsten kan ook medisch noodzakelijk zijn. Dit is het geval wanneer uw te zware of te grote borsten pijnklachten veroorzaken, welke u belemmeren in het dagelijkse leven en tijdens het beoefenen van verschillende sporten.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

  • Veilige omgeving
  • Betrouwbare nazorg
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een borstverkleining?

Verdoving

Algehele anesthesie

Operatieduur

120 – 180 minuten

Hersteltijd

2 -3 weken

Tijdens een voorbereidende gesprek met de behandelend plastisch chirurg kunt u uw klachten, vragen en wensen over een borstverkleining bespreken. De plastisch chirurg zal u vragen naar uw verwachtingen over het resultaat en de behandeling. Naar aanleiding van uw verwachtingen geeft uw plastisch chirurg u inzicht in de mogelijkheden en bekijkt hij of de ingreep aan uw verwachtingen kan voldoen.

De plastisch chirurg zal daarnaast uitgebreide voorlichting geven over de voorbereidingen, ingreep, nazorg en de voor- en nadelen. Bij Blooming Plastische Chirurgie krijgt u altijd een eerlijk en professioneel advies, zodat u weet wat u te wachten staat. Daarnaast bepalen we tijdens het voorbereidende gesprek of u een geschikte kandidaat bent voor de ingreep en voor de operatie. Onder meer uw medische achtergrond, medicijngebruik en huidige gezondheid komen ter sprake.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Al onze ingrepen worden uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen. De ingreep vindt plaats onder algehele narcose en duurt gemiddeld anderhalf uur.

Tijdens de borstverkleinende operatie maakt de plastisch chirurg een ankervormige incisie rondom de tepelhof en naar de borstplooi toe. Vervolgens wordt de tepel verplaatst naar de gewenste hoogte. Om tot een natuurlijk en gebalanceerd resultaat te komen, kan indien nodig ook de tepelhof verkleind worden.

Na de operatie worden uw borsten stevig verbonden met drukverband of krijgt u een sportbeha ter ondersteuning. Als laatste worden er twee dunne drains (slangetjes) ingebracht om het wondvocht af te voeren. Deze worden de volgende ochtend weer verwijderd.

Na de borstverkleining ontwaakt u meteen uit de narcose. Het kan zijn dat u zich moe en futloos voelt wanneer u bijkomt. Uw plastisch chirurg zal na de behandeling bepalen welke nazorg u nodig heeft. U blijft ter observatie een nacht in de kliniek, zodat we uw herstel goed kunnen bewaken. Direct na de ingreep kunnen uw borsten gezwollen en beurs zijn. Dit zal vanaf de derde dag na de ingreep geleidelijk wegtrekken. Voor een goede ondersteuning van de borsten adviseren wij u om de eerste zes weken na de ingreep een sportbeha te dragen. Deze krijgt u na de behandeling mee naar huis.

Voor optimaal herstel dient u de eerste week rust te houden en geen zwaar lichamelijk werk te verrichten. Na deze week verwijdert uw plastisch chirurg de hechtingen. Na zes weken is lichamelijke inspanning weer toegestaan en kunt u zwaarder werk verrichten of sporten. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u om uw litteken goed te verzorgen met onze littekencrème en de borsten het eerste jaar zo min mogelijk aan de zon bloot te stellen.

Na de ingreep is direct zichtbaar dat de borsten kleiner van omvang zijn. Het eindresultaat is echter pas een jaar na de operatie te beoordelen. Het resultaat van de borstverkleining is kleinere en stevigere borsten. Ook de vorm van de borsten zal veranderen, passend bij de nieuwe grootte. Het merendeel van de vrouwen is erg tevreden over het resultaat: klachten aan de rug, nek en schouders verdwijnen vaak helemaal en hun onzekerheid vermindert aanzienlijk.

Het is belangrijk dat u zich bewust bent van het feit dat bij een verkleining van de borsten altijd kleine littekens zichtbaar zullen blijven. Na verloop van tijd verminderen de littekens wel, maar helemaal onzichtbaar worden ze niet. In het begin kan het gevoel in uw tepel wat minder zijn, maar dit komt bijna altijd weer terug. Tijdens de eindcontrole bij ons in de kliniek maken we foto’s om aan het medische dossier toe te voegen.

Een chirurgische ingreep brengt altijd risico’s met zich mee. Een borstverkleining vormt hierop geen uitzondering, echter is de kans op complicaties klein. Zeldzame complicaties die kunnen optreden zijn:

  • Nabloedingen of een hematoom in uw borst;
  • Zwellingen of infecties rondom het operatiegebied;
  • Asymmetrie van de borsten;
  • Allergische reactie;
  • Onbevredigend esthetisch resultaat;
  • Een minder fraai litteken.

Wanneer u een borst verkleining overweegt, is het belangrijk om te bedenken of u in de toekomst nog borstvoeding wilt geven. Door het verplaatsen van de tepels en het verwijderen van klierweefsel bestaat er een kans waarbij u minder of zelfs helemaal geen borstvoeding meer kunt geven. Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat bovendien het risico op een allergische reactie, een infectie, een nabloeding en een slechte genezing. Door jarenlange ervaring, een goede voorbereiding en professionele zorg minimaliseren we deze risico’s bij Blooming Plastische Chirurgie.

Wat kost een borstverkleining?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een borstverkleining een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij borstverkleiningen aan tegen een redelijke prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

De kosten voor een borstverkleining bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf € 6.790,-. Dit is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Ervaringsverhalen

van cup F naar een grote cup C

Ik voel me een heel ander mens

Het sprookje komt uit

Voor en na foto’s borstverkleining

Veelgestelde vragen

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet. Ook uw hormoonhuishouding heeft invloed op de grootte van uw borsten. Bij jonge vrouwen is de kans op het groeien van de borsten na een borstverkleining groter.

Het is mogelijk om elke cupmaat te bereiken met een borstverkleinende operatie. Tijdens het eerste consultgesprek kijkt de plastisch chirurg samen met u welke grootte en vorm het mooiste bij uw lichaam passen. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven van de uiteindelijke cupmaat. De maat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de basisbreedte van de borst.

Doe het de eerste twee weken na de operatie rustig aan. Zorg er ook voor dat er de eerste week iemand is die u kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf de tweede week na de borstverkleining kunt u weer lichte werkzaamheden uitvoeren, maar buk of til hierbij nog niet. Vanaf de zesde week na de ingreep kunt u weer fysiek zwaarder werk doen en intensiever gaan sporten.