Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag 09:00 - 17:00 uur
Dinsdag 09:00 - 17:00 uur
Woensdag 09:00 - 17:00 uur
Donderdag 09:00 - 17:00 uur
Vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Borstverkleining

Ervaart u ongemakken of onzekerheid door te grote borsten? Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat dit uw dagelijks leven en zelfvertrouwen kan beïnvloeden. Een borstverkleining kan uitkomst bieden, zowel om esthetische als medische redenen.

Onze ervaren plastisch chirurgen zijn gespecialiseerd in borstverkleiningen en bieden een persoonlijke aanpak, waarbij uw wensen en behoeften centraal staan. We streven naar een natuurlijk resultaat dat past bij uw lichaamsbouw en uw gevoel van welzijn verbetert.

Te grote borsten kunnen leiden tot verschillende fysieke klachten, zoals pijn in de nek, schouders en rug. Een borstverkleining kan deze klachten aanzienlijk verminderen en uw bewegingsvrijheid vergroten.

Naast fysieke klachten kunnen te grote borsten ook leiden tot onzekerheid en een negatief zelfbeeld. Een borstverkleining kan uw zelfvertrouwen een boost geven en u helpen om u weer prettig te voelen in uw lichaam.

In sommige gevallen kan eenborstverkleining medisch noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld als uw borsten zo zwaar zijn dat ze uw dagelijks leven belemmeren of pijnklachten veroorzaken die niet op een andere manier kunnen worden verholpen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een borstverkleining?

Verdoving

Bij Blooming Plastische Chirurgie wordt een borstverkleining uitgevoerd onder algehele anesthesie. Dit betekent dat u tijdens de ingreep volledig in slaap bent en geen pijn voelt. Onze ervaren anesthesisten zorgen voor een veilige en comfortabele verdoving, waarbij uw vitale functies nauwlettend worden gemonitord.

Operatieduur

De duur van een borstverkleining varieert afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele situatie. Gemiddeld duurt een borstverkleining 120 tot 180 minuten. Tijdens het consult zal de plastisch chirurg u een nauwkeurigere inschatting geven van de verwachte operatieduur.

Hersteltijd

Na de borstverkleining verblijft u meestal één nacht in de kliniek voor observatie en nazorg. De eerste dagen na de ingreep kunt u last hebben van pijn, zwelling en blauwe plekken. Dit is normaal en verdwijnt meestal binnen enkele weken.

De meeste vrouwen kunnen na ongeveer 2 tot 3 weken hun dagelijkse activiteiten hervatten. Het kan echter enkele weken tot maanden duren voordat de zwelling volledig is verdwenen en het eindresultaat zichtbaar is. Gedurende het herstelproces begeleiden wij u intensief en bieden we nazorg op maat om een optimaal resultaat te garanderen.

Uw persoonlijke gesprek met de plastisch chirurg
Tijdens dit eerste consult staat ú centraal. In een open en vertrouwelijk gesprek met de plastisch chirurg kunt u al uw vragen stellen en uw zorgen delen over uw borsten. We bespreken uw wensen en verwachtingen met betrekking tot de borstverkleining. De chirurg luistert aandachtig naar uw verhaal en onderzoekt uw borsten om uw uitgangssituatie te beoordelen.

Uw verwachtingen en de mogelijkheden
De plastisch chirurg zal u vragen naar uw verwachtingen over het resultaat en de behandeling. Op basis van uw wensen en de bevindingen van het onderzoek, geeft de chirurg u inzicht in de mogelijkheden en beoordeelt of de ingreep realistisch aan uw verwachtingen kan voldoen. We streven naar een natuurlijk resultaat dat past bij uw lichaamsbouw en uw gevoel van welzijn verbetert.

Uitgebreide voorlichting en professioneel advies
U krijgt uitgebreide voorlichting over de voorbereidingen op de borstverkleining, de ingreep zelf, de nazorg en het herstelproces. We bespreken ook de voor- en nadelen van de verschillende technieken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen. Bij Blooming Plastische Chirurgie hechten we waarde aan transparantie en eerlijkheid. U krijgt altijd een professioneel advies, zodat u goed geïnformeerd bent over wat u te wachten staat.

Geschiktheid voor de ingreep
Tijdens het consult wordt ook bepaald of een borstverkleining voor u geschikt is. We bespreken uw medische achtergrond, medicijngebruik en huidige gezondheid om te zorgen dat de ingreep veilig en verantwoord kan worden uitgevoerd.

Consultkosten
Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze kosten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling, mocht u besluiten om de borstverkleining bij Blooming Plastische Chirurgie te laten uitvoeren.

De borstverkleining operatie bij Blooming Plastische Chirurgie

BIG-geregistreerde plastisch chirurgen en algehele narcose
Bij Blooming Plastische Chirurgie worden alle borstverkleiningen uitgevoerd door BIG-geregistreerde plastisch chirurgen met ruime ervaring in deze ingreep. De operatie vindt plaats onder algehele narcose, zodat u tijdens de ingreep geen pijn voelt en comfortabel bent. De gemiddelde operatieduur bedraagt anderhalf uur, maar kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele situatie.

Ankervormige incisie en verplaatsing van de tepel
Tijdens de borstverkleining maakt de plastisch chirurg een ankervormige incisie rondom de tepelhof en naar de borstplooi toe. Via deze incisie wordt overtollig borstweefsel, vet en huid verwijderd. Vervolgens wordt de tepel naar de gewenste hoogte verplaatst om een natuurlijke uitstraling te behouden. Indien nodig kan ook de tepelhof verkleind worden om de borsten in proportie te brengen.

Drukverband, sportbeha en drains
Na de operatie worden uw borsten stevig verbonden met drukverband of krijgt u een sportbeha ter ondersteuning van de genezing en om zwelling te verminderen. Om het wondvocht af te voeren, worden er twee dunne slangetjes (drains) ingebracht. Deze drains worden meestal de volgende ochtend verwijderd.

Herstel en nazorg na een borstverkleining bij Blooming Plastische Chirurgie:

Ontwaken en nazorg
Na de borstverkleining ontwaakt u vrijwel direct uit de narcose. Het is normaal dat u zich in eerste instantie moe en futloos voelt. Uw plastisch chirurg bepaalt welke nazorg u nodig heeft en u blijft ter observatie een nacht in de kliniek, zodat we uw herstel goed kunnen bewaken.

Zwelling en ondersteuning
Direct na de ingreep kunnen uw borsten gezwollen en beurs zijn. Deze zwelling neemt vanaf de derde dag na de ingreep geleidelijk af. Voor een goede ondersteuning en om het genezingsproces te bevorderen, adviseren wij u om de eerste zes weken na de ingreep dag en nacht een sportbeha te dragen. Deze beha krijgt u van ons mee na de behandeling.

Rust en herstel
Voor een optimaal herstel is het belangrijk om de eerste week rust te houden en geen zwaar lichamelijk werk te verrichten. Na een week worden de hechtingen verwijderd door uw plastisch chirurg. Na zes weken kunt u uw lichamelijke activiteiten weer geleidelijk opbouwen en zwaarder werk of sporten hervatten.

Littekens en wondgenezing
Om het genezingsproces van de littekens te bevorderen, adviseren wij u om uw litteken goed te verzorgen met onze littekencrème en de borsten het eerste jaar zo min mogelijk bloot te stellen aan de zon.

Eindresultaat en tevredenheid
Direct na de ingreep is al zichtbaar dat uw borsten kleiner zijn. Het definitieve resultaat is echter pas na ongeveer een jaar zichtbaar. De meeste vrouwen zijn erg tevreden over het resultaat van een borstverkleining: klachten aan de rug, nek en schouders verdwijnen vaak en het zelfvertrouwen neemt toe.

Littekens en gevoel in de tepels
Het is belangrijk om te weten dat bij een borstverkleining altijd kleine littekens zichtbaar zullen blijven. Na verloop van tijd zullen deze littekens vervagen, maar ze worden niet volledig onzichtbaar. In het begin kan het gevoel in uw tepels wat minder zijn, maar dit komt bijna altijd weer terug.

Eindcontrole en foto’s
Tijdens de eindcontrole in onze kliniek maken we foto’s om aan uw medische dossier toe te voegen. Dit helpt ons om uw herstel te monitoren en de resultaten van de behandeling te evalueren.

Risico’s en complicaties bij een borstverkleining:

Algemene en specifieke risico’s
Een chirurgische ingreep, zoals een borstverkleining, brengt altijd risico’s met zich mee. Hoewel de kans op complicaties klein is, is het belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke bijwerkingen.

Zeldzame complicaties die kunnen optreden zijn:

 • Nabloedingen of een hematoom (bloeduitstorting) in uw borst
 • Zwellingen of infecties rondom het operatiegebied
 • Asymmetrie van de borsten
 • Allergische reactie op materialen of medicatie
 • Onbevredigend esthetisch resultaat
 • Een minder fraai litteken

Borstvoeding en andere risico’s
Als u een borstverkleining overweegt, is het belangrijk om te bedenken of u in de toekomst nog borstvoeding wilt geven. Door het verplaatsen van de tepels en het verwijderen van klierweefsel kan het moeilijker of zelfs onmogelijk worden om borstvoeding te geven.

Daarnaast bestaat er, net als bij de meeste chirurgische ingrepen, een risico op een allergische reactie, een infectie, een nabloeding en een slechte wondgenezing.

Minimaliseren van risico’s bij Blooming Plastische Chirurgie
Bij Blooming Plastische Chirurgie doen we er alles aan om de risico’s te minimaliseren. Onze plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring en werken volgens de hoogste medische normen. We zorgen voor een goede voorbereiding, professionele zorg en uitgebreide nazorg om uw veiligheid en welzijn te waarborgen.

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg de mogelijke risico’s en complicaties uitgebreid met u bespreken, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de ingreep.

Wat kost een borstverkleining bij Blooming Plastische Chirurgie?

Transparantie en betaalbaarheid

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten een belangrijke factor zijn in uw beslissing om een borstverkleining te ondergaan. Daarom streven we naar transparantie en bieden we borstverkleiningen aan tegen een redelijke prijs, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de zorg en de resultaten.

Begintarief en factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten voor een borstverkleining bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf €6.790,-. Dit bedrag is een richtlijn en is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten met de plastisch chirurg, het operatieteam, de anesthesie en de nazorg.

De uiteindelijke prijs van uw borstverkleining kan echter variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • De complexiteit van de ingreep: Een uitgebreide borstverkleining waarbij veel weefsel wordt verwijderd, kan duurder zijn dan een kleinere verkleining.
 • Uw individuele wensen en behoeften: Afhankelijk van uw specifieke wensen en de conditie van uw borsten kunnen aanvullende procedures nodig zijn, zoals een borstlift, die de totale kosten kunnen beïnvloeden.
 • De gebruikte technieken: De keuze voor een bepaalde operatietechniek kan ook van invloed zijn op de prijs van de borstverkleining.

Persoonlijke prijsopgave

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg uw wensen en verwachtingen bespreken en een persoonlijk behandelplan opstellen. Op basis van dit behandelplan ontvangt u een gedetailleerde prijsopgave, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Ervaringsverhalen

van cup F naar een grote cup C

Ik voel me een heel ander mens

Het sprookje komt uit

Voor en na foto’s borstverkleining

Veelgestelde vragen

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet. Ook uw hormoonhuishouding heeft invloed op de grootte van uw borsten. Bij jonge vrouwen is de kans op het groeien van de borsten na een borstverkleining groter.

Het is mogelijk om elke cupmaat te bereiken met een borstverkleinende operatie. Tijdens het eerste consultgesprek kijkt de plastisch chirurg samen met u welke grootte en vorm het mooiste bij uw lichaam passen. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven van de uiteindelijke cupmaat. De maat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de basisbreedte van de borst.

Doe het de eerste twee weken na de operatie rustig aan. Zorg er ook voor dat er de eerste week iemand is die u kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf de tweede week na de borstverkleining kunt u weer lichte werkzaamheden uitvoeren, maar buk of til hierbij nog niet. Vanaf de zesde week na de ingreep kunt u weer fysiek zwaarder werk doen en intensiever gaan sporten.