Borstverkleining

Verdoving

Algehele narcose
spuit
Operatieduur
120 – 180
clock
Hersteltijd
2 – 3 weken
pleister
Veel vrouwen die te grote borsten hebben voelen zich hier onprettig bij. Het vinden van bovenkleding is vaak een behoorlijke uitdaging en maakt dit een vervelende bezigheid. Daarnaast kunnen te grote borsten ook zorgen voor vervelende klachten in nek, schouders en rug. Wanneer uw borsten niet in verhouding zijn met de rest van uw lichaam, kan dit gepaard gaan met onzekere gevoelens en ongemakken. Heeft u last van bovenstaande problemen, dan is een borstverkleining wellicht de oplossing. Het verkleinen van uw borsten kan ook medisch noodzakelijk zijn. Dit is het geval wanneer uw te zware of te grote borsten pijnklachten veroorzaken, welke u belemmeren in het dagelijkse leven en tijdens het beoefenen van verschillende sporten.
voor en na foto's Borstverkleining

Resultaten Borstverkleining

voor en na foto's Borstverkleining

"Zeer tevreden over de arts, de verpleging en het resultaat van mijn borstverkleining."

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een Borstverkleining?

Wat kost een Borstverkleining?

BEHANDELING PRIJS VERDOVING OVERNACHTING
Borstverkleining € 6.790,- Algehele narcose Ja
Borstlift met auto-augmentatie € 7.790,- Algehele narcose Ja
Borstlift full natural (auto-augmentatie en lipofilling) € 10.950,- Algehele narcose Ja
Borstlift met protheses € 8.540,- Algehele narcose Ja
Borstlift hybrid (protheses en lipofilling) € 11.700,- Algehele narcose Ja
Toevoeging Inwendige BH vanaf € 1.000,-

Relevante artikelen

Veelgestelde vragen

De kans dat uw gevoel van en rondom de tepels verandert, is aanwezig. Dit risico wordt vooraf aan de ingreep door de plastisch chirurg met u besproken. Gevoelsveranderingen hebben vaak te maken met de tepel die verplaatst moet worden. Hoe groter de afstand, hoe eerder er gevoelsveranderingen of complicaties optreden. Ook het gevoel in de huid rondom littekens zal verminderen of veranderen.

Of het na de borstverkleining nog mogelijk is om borstvoeding te geven, is afhankelijk van de melkklieren. Als er namelijk veel melkklierweefsel is verwijderd of melkklieren zijn beschadigd, wordt het geven van borstvergoeding bemoeilijkt.

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet. Ook uw hormoonhuishouding heeft invloed op de grootte van uw borsten. Bij jonge vrouwen is de kans op het groeien van de borsten na een borstverkleining groter.

Na de borstverkleining worden de wondjes bedekt met pleisters en krijgt u in sommige gevallen een strak verband om de borst. De volgende dag wordt dit verband vervangen door een sportbeha. De eerste twee weken moet u deze beha dag en nacht dragen. De daaropvolgende twee weken draagt u deze beha alleen nog overdag. Lees meer over de nazorg na een borstverkleining.

Het is mogelijk om elke cupmaat te bereiken met een borstverkleinende operatie. Tijdens het eerste consultgesprek kijkt de plastisch chirurg samen met u welke grootte en vorm het mooiste bij uw lichaam passen. Houd er wel rekening mee dat de plastisch chirurg geen garantie kan geven van de uiteindelijke cupmaat. De maat is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de basisbreedte van de borst.

Na een borstverkleining blijven er altijd littekens zichtbaar. In de meeste gevallen lopen de littekens rondom de tepelhof en vanaf de tepel naar beneden en vervolgens in de borstplooi Dit is de zogenoemde ankervorm. Het is afhankelijk van het genezingsproces hoelang de littekens zichtbaar blijven. In het begin zijn de littekens  rood en vurig van kleur, maar dit verdwijnt na verloop van tijd weer, waarna ze meer de kleur van je huid aannemen. Na ongeveer een jaar vallen de littekens nauwelijks meer op.

Na de operatie blijft u een nacht overnachten in het ziekenhuis om bij te komen van de ingreep. Na 24 uur mag u weer naar huis. Tijdens de operatie plaatst de plastisch chirurg drains om het wondvocht en het eventuele bloed af te voeren. Voordat u naar huis gaat, verwijderen wij deze drains. Soms komt het voor dat de drains langer moeten blijven zitten. In dat geval komt u na de operatie terug om ze alsnog te laten verwijderen.

Doe het de eerste twee weken na de operatie rustig aan. Zorg er ook voor dat er de eerste week iemand is die u kan ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden. Vanaf de tweede week na de borstverkleining kunt u weer lichte werkzaamheden uitvoeren, maar buk of til hierbij nog niet. Vanaf de zesde week na de ingreep kunt u weer fysiek zwaarder werk doen en intensiever gaan sporten.