Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Diepe Traangoot

Een traangoot is een diepe groef die begint in de binnenhoek van je ogen en zich dan geleidelijk uitbreidt naar je wang. Het ontstaat wanneer de vetkussentjes in dat gebied dunner worden en volume verliezen, waardoor een negatieve vorm ontstaat. Dit kan leiden tot donkere kringen onder het oog en een verouderd uiterlijk. De traangoot kan ook dieper worden door veroudering of genetica, waardoor meer van het onderoog bloot komt te liggen.

Plan een consult

Hoe ontstaat een diepe traangoot?

De belangrijkste oorzaken van een diepe traangoot zijn veroudering, genetica of overmatig vetverlies. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en volume in de wangen, waardoor de omliggende spieren meer uitgesproken worden. Als dit gebeurt, lijken onze gelaatstrekken zoals de ogen ingevallen en vermoeid. Bovendien worden sommige mensen gewoon geboren met een diepe traangoot.

Klachten

De klachten van een diepe traanbuis zijn onder meer donkere kringen onder het oog, waardoor je een verouderd uiterlijk en blik krijgt. Bovendien kunnen mensen met een diepe traanbuis ook last hebben van zwelling of wallen rond de ogen.

Diepe traangoten voorkomen

De beste manier om een diepe traanbuis te voorkomen is maatregelen te nemen om de huid te beschermen en gezond te houden. Dit omvat het gebruik van een zonnebrandcrème met zinkoxide ter bescherming tegen UV-schade, het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon, het eten van voedsel dat rijk is aan antioxidanten, het regelmatig aanbrengen van vochtinbrengende crèmes of lotions en het vermijden van roken. Bovendien kunnen collageen supplementen helpen de huid te verbeteren.

Behandeling

Diepe traangoten kan vermindert worden met een filler behandeling. Voor deze behandeling is er geen extra verdoving nodig, het is vrijwel pijnloos. De vloeistof wordt door ervaren specialisten onder uw huid geïnjecteerd met een naald of canule.

Na afloop van de behandeling kunt u meteen naar huis. Uw huid kan wat roodheid en een lichte zwelling of blauwe plek vertonen rond de injectieplaatsen, maar dit verdwijnt vanzelf. Na 24 uur mag u het behandelde gebied voorzichtig reinigen en make-up aanbrengen. Vermijd gedurende twee weken na de behandeling blootstelling aan intense hitte, zoals sauna’s, zonnebanken of direct zonlicht, en onthoud in deze periode ook andere intensieve gezichtsbehandelingen.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur fillers kunnen een oplossing bieden voor uw verslapte huid. Een hyaluronzuur filler is een gel die wij met een kleine naald inspuiten. Deze gel trekt vervolgens vocht aan waardoor uw gezicht weer volume krijgt en uw huid er strakker en jonger uitziet. Hyaluronzuur is een lichaamseigen bouwstof.

Een filler behandeling duurt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het formaat van het te behandelen gebied. Met behulp van een dunne naald worden de fillers ingebracht, hierdoor houdt u geen littekens over van de behandeling.

Wat kost de behandeling?

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor diepe traangoten? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Veelgestelde vragen over een diepe traangoot

Een diepe traangoot is een groef die begint in de binnenhoek van de ogen en zich uitstrekt naar de wang. Het kan leiden tot donkere kringen onder het oog en een verouderd uiterlijk.

De oorzaken van een diepe traangoot kunnen variëren, maar omvatten meestal veroudering, genetica, of overmatig vetverlies. Daarnaast kunnen factoren zoals chronisch slaapgebrek, roken en blootstelling aan schadelijke UV-straling van de zon de vorming van diepe traangoten verergeren.