Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Rimpels bovenlip

Over het algemeen worden rimpels in de bovenlip zichtbaar als iemand dertig of veertig wordt. Dan worden de gevolgen van het ouder worden duidelijker en ontstaan er rimpels in de bovenlip omdat de huid haar elasticiteit verliest. De bovenlip is bijzonder gevoelig voor rimpels omdat hij voortdurend wordt blootgesteld aan gezichtsuitdrukkingen zoals glimlachen en fronsen.

Plan een consult

Hoe kan je rimpels op je bovenlip voorkomen?

Er zijn vele manieren waarop je rimpels boven je lip kunt voorkomen. Om te beginnen, is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen en een goede gezondheid te behouden. Eet voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen die goed zijn voor je huid, zoals groenten, fruit, visolie en noten. Drink ook voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Investeer vervolgens in een goede dagelijkse verzorgingsroutine die gericht is op het voorkomen van rimpels boven de lip. Was twee keer per dag met een milde cleanser en gebruik daarna een serum of crème met hyaluronzuur om de hydratatie te behouden. Breng ’s nachts een moisturizer aan die retinol bevat om de elasticiteit van je huid te verbeteren en antioxiderende ingrediënten zoals vitamine C of E helpen bij het bestrijden van schade door vrije radicalen. Als laatste, bescherm je lippengebied altijd als er blootstelling aan de zon of andere milieufactoren gaande is door middel van kleding of een SPF-product. Door deze stappen stap-voor-stap uit te voeren, kun je de kans op het ontwikkelen van rimpels boven je lip significant verminderen.

Behandeling voor rimpels boven je bovenlip

Er zijn verschillende cosmetische ingrepen beschikbaar voor het verminderen of het voorkomen van rimpels boven de lip. Botox is een populair siliconenvrij injecteerbare product dat direct werkt op de spieren om hen te laten ontspannen en zo rimpels te verminderen of te voorkomen. Fillers, zoals hyaluronzuur, kunnen ook worden gebruikt om het gebied gladder te maken- door de huid met weinig tot geen pijnvolume toe te voegen. Hoewel dit soort behandelingen tijdelijk resultaat kan bieden, moet u deskundig advies krijgen over elk product of behandeling die u overweegt alvorens een procedure uit te voeren.

Kosten rimpels bovenlip behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.