Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Rimpels bovenlip

Over het algemeen worden rimpels in de bovenlip zichtbaar als iemand dertig of veertig wordt. Dan worden de gevolgen van het ouder worden duidelijker en ontstaan er rimpels in de bovenlip omdat de huid haar elasticiteit verliest. De bovenlip is bijzonder gevoelig voor rimpels omdat hij voortdurend wordt blootgesteld aan gezichtsuitdrukkingen zoals glimlachen en fronsen.

Plan een consult

Hoe kan je rimpels op je bovenlip voorkomen?

Er zijn vele manieren waarop je rimpels boven je lip kunt voorkomen. Om te beginnen, is het belangrijk om goed voor je huid te zorgen en een goede gezondheid te behouden. Eet voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen die goed zijn voor je huid, zoals groenten, fruit, visolie en noten. Drink ook voldoende water om je huid gehydrateerd te houden. Investeer vervolgens in een goede dagelijkse verzorgingsroutine die gericht is op het voorkomen van rimpels boven de lip. Was twee keer per dag met een milde cleanser en gebruik daarna een serum of crème met hyaluronzuur om de hydratatie te behouden. Breng ’s nachts een moisturizer aan die retinol bevat om de elasticiteit van je huid te verbeteren en antioxiderende ingrediënten zoals vitamine C of E helpen bij het bestrijden van schade door vrije radicalen. Als laatste, bescherm je lippengebied altijd als er blootstelling aan de zon of andere milieufactoren gaande is door middel van kleding of een SPF-product. Door deze stappen stap-voor-stap uit te voeren, kun je de kans op het ontwikkelen van rimpels boven je lip significant verminderen.

Behandeling voor rimpels boven je bovenlip

Er zijn verschillende cosmetische ingrepen beschikbaar voor het verminderen of het voorkomen van rimpels boven de lip. Botox is een populair siliconenvrij injecteerbare product dat direct werkt op de spieren om hen te laten ontspannen en zo rimpels te verminderen of te voorkomen. Fillers, zoals hyaluronzuur, kunnen ook worden gebruikt om het gebied gladder te maken- door de huid met weinig tot geen pijnvolume toe te voegen. Hoewel dit soort behandelingen tijdelijk resultaat kan bieden, moet u deskundig advies krijgen over elk product of behandeling die u overweegt alvorens een procedure uit te voeren.

Kosten rimpels bovenlip behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Veelgestelde vragen over rimpels boven je lip

Rimpels boven de bovenlip, ook wel “rokerslijntjes” of “liprimpels” genoemd, worden voornamelijk veroorzaakt door veroudering, herhaalde lipbewegingen (zoals glimlachen, fronsen en kussen) en blootstelling aan de zon. De huid in dit gebied is dunner en gevoeliger voor de effecten van deze factoren, wat leidt tot de vorming van rimpels en fijne lijntjes.

Rimpels boven de bovenlip kunnen beginnen te verschijnen vanaf het midden tot laat in de jaren 20, maar dit kan variëren afhankelijk van genetica, levensstijl, huidverzorgingsgewoonten en de mate van blootstelling aan factoren zoals zonlicht en luchtvervuiling. Sommige individuen kunnen eerder tekenen van veroudering ervaren, terwijl anderen op latere leeftijd rimpels boven de bovenlip ontwikkelen.

Roken en blootstelling aan de zon zijn twee belangrijke factoren die rimpelvorming boven de bovenlip kunnen versnellen. Roken kan de bloedtoevoer naar de huid verminderen en de afbraak van collageen bevorderen, wat bijdraagt aan de vorming van rimpels. Blootstelling aan de zon kan schade aan de huid veroorzaken door de schadelijke effecten van UV-straling, wat resulteert in vroegtijdige veroudering en de ontwikkeling van fijne lijntjes en rimpels.

Behandelingsopties omvatten botox en fillers. Botox kan spieractiviteit verminderen en helpt bij het verminderen van expressierimpels boven de bovenlip. Fillers kunnen worden gebruikt om de huid boven de bovenlip te verzachten en rimpels op te vullen. Tijdens een consult met de plastisch chirurg wordt besproken welke behandeling het meest geschikt is voor uw specifieke behoeften.

Om rimpels op de bovenlip te voorkomen is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, gehydrateerd zijn en niet roken.