Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Bovenarmlift

Door extreme vermagering, zwangerschappen, veroudering of operaties kan de huid en het vet van de bovenarm erg slap en rimpelig worden. Dit kan met behulp van plastische chirurgie worden gecorrigeerd: de bovenarmlift. Met een medische term heet deze operatie dermolipectomie van de bovenarmen.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

 • Veilige omgeving
 • Betrouwbare nazorg
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een bovenarmlift?

Verdoving

Algehele anesthesie

Operatieduur

120 – 240 minuten

Hersteltijd

2 – 4 weken

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode daarna. Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een bovenarmlift. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt.

Als u geneesmiddelen gebruikt, moet u dit melden aan de plastisch chirurg. Bloedverdunnende medicijnen mag u, afhankelijk van het middel, tot twee weken voor de operatie niet meer slikken. Daarnaast moet u minstens zes weken van tevoren stoppen met roken. Roken vernauwt de bloedvaten waardoor problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. Wanneer u te zwaar bent, is het noodzakelijk om voor de operatie eerst te vermageren. Het resultaat van de operatie is dan beter en het risico op infecties vermindert aanzienlijk.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Een bovenarmlift vindt plaats onder algehele narcose. Bij een geringe laxiteit van de bovenarm kan operatieve correctie worden uitgevoerd door de huid op te spannen en te hechten in de oksel. In de meeste gevallen zal de huid echter in twee richtingen opgespannen dienen te worden. Hierdoor ontstaat er een lang S-vormig litteken van elleboog naar oksel. Het litteken wordt in de binnenkant van de bovenarm gemaakt, zodat dit later minder opvalt. Indien nodig wordt in dezelfde correctie de overmatige hoeveelheid vet verwijderd. De huid wordt met onderhuidse hechtingen gehecht en dichtgeplakt met hechtpleisters. Door verbeterde technieken zijn drains vaak niet nodig. De operatie is een dagopname en zo nodig met overnachting.

Na de operatie adviseren wij om een strakke elastische maillot met bovenarmen te dragen. Deze dient u gedurende 4 weken dag en nacht te dragen en daarna nog 2 weken overdag. De eerste 2 weken na de operatie dient u uw armen zo weinig mogelijk te bewegen. De wondgenezing duurt ongeveer 2 weken. Daarna mag u beginnen met licht werk. Zwaar werk en sport kunt u uitvoeren na 4 à 6 weken.

Een bovenarmlift heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan gaan infecteren, wat overigens weinig voorkomt. De meeste kans op infectie bestaat bij mensen die te veel onderhuids vetweefsel hebben. Het is daarom van belang om voor de operatie een zo normaal mogelijk gewicht te hebben. Een enkele keer kan een nabloeding voorkomen. U moet dan nog een keer geopereerd worden waarbij de arts het nabloedende bloedvaatje dicht maakt.

Zeldzaam

 • Bloedophoping onder de huid
 • Nabloeding
 • Allergische reacties
 • Infectie van het behandelgebied

Zeldzaam

 • Verandering van het gevoel
 • Onvrede over het esthetisch resultaat
 • Beschadigde onderliggende structuren

Littekens
De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème.

Roken
Stop minstens zes weken voor en tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.​

Wat kost een bovenarmlift?

Bij Blooming Plastische Chirurgie begrijpen we dat de kosten van een bovenarmlift een belangrijk onderdeel zijn van uw beslissing om deze behandeling te ondergaan. Daarom bieden wij een bovenarmlift aan tegen een redelijke prijs, met een focus op het leveren van hoogwaardige resultaten en een uitstekende patiëntenzorg.

De kosten voor een bovenarmlift bij Blooming Plastische Chirurgie beginnen vanaf € 5.000,-. Dit is inclusief alle kosten die gepaard gaan met de behandeling, zoals de consulten, het chirurgisch team, de anesthesie en de nazorg. Het exacte bedrag kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de ingreep en uw individuele behoeften.

Resultaat bovenarmlift

“De verslapte huid van mijn bovenarmen is met de bovenarmlift door Kliniek Blooming perfect verstrakt. Ik ben erg blij met het resultaat!”

Ik ben erg blij dat Blooming mij geholpen heeft.

Voor en na foto’s bovenarmlift

Veelgestelde vragen

In de loop der jaren verliest de huid van uw bovenarmen elasticiteit. Hierdoor wordt de huid slap en gaat deze hangen. Ook wanneer u veel gewicht verliest, is het hangen van uw bovenarmen mogelijk. Zodra u hier zich hieraan stoort, kunt u een bovenarmlift overwegen.

Het resultaat is in principe blijvend: uw huid rekt niet vanzelf op wanneer uw gewicht hetzelfde blijft. Neemt uw gewicht toe, dan bestaat de kans dat ook uw armen groeien.

Nee, de bovenarmlift verandert niet de kwaliteit van uw huid. Wanneer u voor de ingreep last heeft van striae op uw bovenarmen, dan zal dit na de lift nog steeds aanwezig zijn. Tijdens de ingreep verstrakken onze specialisten uw bovenarmen, waardoor deze er wel fraaier uitzien.