Openingstijden
Maak een afspraak
Corona maatregelen
Mijn Portaal
Bel ons E-Mail Afspraak

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Gummy Smile

U kent ongetwijfeld de uitdrukking dat lachen gezond is, maar wist u ook dat lachen niet voor iedereen vanzelfsprekend is? Lachen gaat soms namelijk gepaard met onzekerheid, over het gebit of bij een ‘gummy smile’. Bij mensen met een zogenoemde gummy smile is er een overmatig deel van het tandvlees van de bovenkaak zichtbaar. Om deze reden wordt het ook wel de tandvleeslach genoemd. Over het algemeen geeft het geen fysieke problemen, maar wordt vanuit esthetisch oogpunt niet mooi bevonden.

Plan een consult

Wat is de oorzaak van een Gummy Smile?

Zowel de boven- als de onderlip zit vast aan een spier. In geval van een gummy smile is het spiertje aan de bovenlip te sterk ontwikkeld. Dit zorgt er voor dat de lip als het ware iets te hard wordt opgetrokken bij een glimlach. Het tandvlees komt dan bloot te liggen. De grootte van uw kaak en tanden zijn mede van invloed op het ontstaan van de tandvleeslach. Het is dus niet iets dat in de loop der tijd ontstaat, maar doorgaans aangeboren is.

De behandeling van een gummy smile

Een gummy smile kan cosmetisch behandeld worden. Dit gebeurt door het injecteren van Botox. Middels een heel dun naaldje wordt dit aan de zijkanten van de neusvleugels ingebracht. Botox werkt als een spierontspanner. Dit zorgt er zodoende voor dat de bovenlip niet meer zo ver omhoog getrokken wordt. Het is een zeer kleine ingreep die nagenoeg pijnloos is. De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten. U staat dus vlot weer buiten. 

Intakegesprek

Een behandeling met Botox is niet ingrijpend, maar we willen wel dat u een weloverwogen beslissing maakt. Tijdens het intakegesprek bij Blooming stellen we samen het behandelplan op, waarin we ook de voor- en nadelen van Botox bespreken. Op basis hiervan kunt u beslissen of u wel of niet voor Botox kiest. 

Na de Botox behandeling

Na een Botox behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer oppakken. Masseren van – of wrijven over – het behandelde gebied wordt afgeraden voor de eerste 2 dagen, evenals sporten of een saunabezoek voor de eerste dag. Een lichte verdikking of blauwe kleur kan ontstaan op de aangedane plek, maar dit trekt snel weg.

Resultaten behandeling gummy smile

Al snel na de behandeling zult u resultaat kunnen zien. Na ongeveer een week tot maximaal twee weken is het resultaat optimaal: u straalt als nooit tevoren met een lagere lachlijn.

Bijwerkingen van de Botox behandeling

Hoewel een Botox behandeling niet ingrijpend is, kunnen er wel complicaties optreden. Hierbij kunt u denken aan zwelling rondom het het geïnjecteerde gebied, hoofdpijn of een bloeduitstorting. Deze bijwerkingen zijn erg zeldzaam en van korte duur. In erg zeldzame gevallen kunt u een allergische reactie krijgen op de botox. 

Is de behandeling eenmalig?

Na de behandeling is lachen met de hand voor de mond verleden tijd. Het spierontspannende middel heeft echter slechts een tijdelijke werking en zal dus, indien gewenst, herhaald moeten worden na een periode van zo’n 4 á 6 maanden. Gezien de zeer geringe mate, waarin deze behandeling intensief is, is een herhaling eenvoudig.

Wat kost de behandeling van een gummy smile?

Het is vooraf niet mogelijk om een exacte prijs te noemen voor de behandeling. Het bedrag is namelijk afhankelijk van meerdere factoren die per persoon verschillend kunnen zijn. Bekijk  onze Botox en filler behandelingen voor uw gummy smile.