Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Onderooglidcorrectie

Een vermoeide, verouderde of boze gezichtsuitdrukking kan als erg vervelend ervaren worden. Door verslapping van uw onderoogleden of plaatselijke vocht- of vetophoping kunnen wallen ontstaan die zelfs wanneer u uitgerust bent, niet verdwijnen. Met een onderooglidcorrectie corrigeren onze plastisch chirurgen uw wallen of zware oogleden waardoor u weer een jongere en frissere uitstraling krijgt. De incisie maken we onder de wimperrand, waardoor er een nauwelijks zichtbaar litteken achterblijft.

Plan een consult

Vertrouwen in Blooming

  • Veilige omgeving
  • Betrouwbare nazorg
  • Kwaliteit boven kwantiteit
  • Ervaren specialisten

Het behandeltraject

Hoe verloopt het behandeltraject van een onderooglidcorrectie?

Verdoving

Lokale verdoving

Operatieduur

60 – 90 minuten

Hersteltijd

7 – 10 dagen

Voordat u een onderooglidcorrectie ondergaat, komt u bij ons in de kliniek voor een eerste consult. Tijdens dit gesprek met uw behandelend plastisch chirurg, kunt u uw klachten, wensen en verwachtingen kenbaar maken. Naar aanleiding hiervan zal uw plastisch chirurg u inzicht geven in de mogelijkheden. Tijdens het consult bepaalt de chirurg ook welke behandelmethode bij u voor het beste resultaat zorgt. Uw plastisch chirurg zal vervolgens uitgebreid uitleg geven over de behandeling, de eventuele risico’s en complicaties, de te verwachte resultaten en de nazorg. U krijgt bij Kliniek Blooming altijd een duidelijke voorlichting en een eerlijk advies, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Daarnaast zal uw plastisch chirurg informeren naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en eventuele allergieën en medicijngebruik. Beantwoord deze vragen zo eerlijk en uitgebreid mogelijk, zo kan de chirurg bepalen of u geschikt bent voor de ooglidcorrectie. Wij nemen uitgebreid de tijd om al uw vragen en onzekerheden te bespreken.

Een onderooglidcorrectie wordt door de zorgverzekering gezien als een cosmetische behandeling en wordt niet vergoed.

Aan een consult zijn €100,- consultkosten verbonden. Deze worden in mindering gebracht op de uiteindelijke prijs van de behandeling.

Voorafgaand aan de ingreep maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Vervolgens start de plastisch chirurg met het markeren van het behandelgebied en wordt de verdoving gegeven. Een onderooglidcorrectie vindt indien mogelijk plaats onder plaatselijke verdoving. Bij zeer complexe gevallen of angstige cliënten bestaat de mogelijkheid om narcose te geven.

Uw plastisch chirurg begint de ingreep door een kleine incisie te maken onder de wimperrand. Zo zijn de littekens na de ingreep nauwelijks zichtbaar. Het teveel aan huid en eventueel overtollig vetweefsel zal worden verwijderd of verplaatst. Door daarnaast ook de huid strak te trekken zorgen onze plastisch chirurgen voor een optimaal resultaat. Om de incisie goed te laten genezen, plakken we kleine pleistertjes op de wondjes. Het is belangrijk dat deze de eerste tijd droog blijven. In totaal duurt de behandeling ongeveer 60 tot 90 minuten en u mag na de ingreep weer naar huis.

Houd er rekening mee dat u na de ingreep niet zelf mag autorijden. Zorg er dus voor dat iemand u begeleidt na de ingreep. De eerste nacht raden we aan om uw hoofd wat hoger te leggen door een extra kussen te gebruiken. Hierdoor vermindert de zwelling.

Wij raden u aan om de eerste paar dagen na de ingreep voldoende rust te nemen. Dit komt het herstel ten goede en zorgt voor het optimale resultaat. Een onderooglidcorrectie geeft in de meeste gevallen weinig napijn, maar u kunt uit voorzorg de eerste 24 uur paracetamol slikken. Rondom het behandelgebied ontstaan wat zwellingen en blauwe plekken, maar dit geneest meestal na enkele dagen weer. De eerste zes maanden kan het litteken rood van kleur zijn, maar geleidelijk aan wordt dit minder rood.

Wij adviseren om de eerste 7 tot 14 dagen geen contactlenzen te gebruiken. Daarnaast is het beter om de eerste drie tot zes weken zware inspanningen te vermijden. Na ongeveer een week komt u langs bij Kliniek Blooming om de hechtingen te verwijderen en het resultaat van de onderooglidcorrectie te analyseren. De plastisch chirurg zal u op dat moment informeren over het verdere herstel.

Bij een onderooglidcorrectie bestaat net als bij elke ingreep de kans op risico’s en complicaties. Hoewel deze complicaties uitzonderlijk zijn vinden wij het belangrijk dat u op de hoogte bent van de eventuele risico’s en complicaties.

Zeldzaam

  • Negatieve reactie op de verdoving
  • Abnormale zwelling
  • Infectie

Zeer zeldzaam

  • Verstoorde wondgenezing
  • Onderhuidse bloedophoping
  • Negatieve reactie op de verdoving

Hoewel onze plastisch chirurgen uiterst nauwkeurig en gedetailleerd werken, kunnen zij geen garantie bieden voor een exact symmetrisch resultaat. De meeste mensen hebben van nature al geen symmetrie in het gelaat. Door expertise en jarenlange ervaring is de kans om asymmetrie echter uiterst minimaal.

Littekens onderooglidcorrectie

De eerste tijd zijn de littekens rood en gezwollen, maar dit wordt meestal na zes weken al minder. Houd er wel rekening mee dat een litteken ongeveer een jaar tot anderhalf jaar de tijd nodig heeft om tot een eindstadium te komen. Houd littekens uit de zon en verzorg ze met een littekencrème. Bij ons in de kliniek gebruiken wij Staudt littekencrème.

Roken

Stop minstens zes weken voor en tot zes weken na de behandeling met roken. Roken vernauwt de bloedvaten, waardoor er problemen bij de wondgenezing kunnen ontstaan. De kans op nabloedingen wordt verkleind zodra u stopt met roken.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

BehandelingPrijsVerdovingOvernachting
Onderooglidcorrectie beiderzijds€ 2.600,-Lokale verdovingNee
Onderooglidcorrectie beiderzijds€ 6.000,-Algehele narcoseNee
Onderooglidcorrectie icm midfacelift€ 7.500,-Algehele narcoseNee
Boven- en onderooglidcorrectie€ 3.700,-Lokale verdovingNee
Voor en na foto’s onderooglidcorrectie

Resultaten onderooglidcorrectie

“Na de onderooglidcorrectie is mijn vermoeide en boze gezichtsuitdrukking volledig verdwenen. Fijne begeleiding van het eerste consult tot de nazorg. Kliniek Blooming is een echte aanrader.”

Veelgestelde vragen

Wanneer er sprake is van een aangeboren oogafwijking, een chronische aandoening vanaf de geboorte of een ernstige gezichtsveldbeperking, wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. U kunt voorafgaand aan de behandeling uw zorgverzekeraar raadplegen om zeker te weten of de behandeling voor u vergoed wordt.

Hoelang het resultaat van de ooglidcorrectie voor u zichtbaar is, is niet precies te zeggen omdat dit verschilt per persoon. Gemiddeld is het resultaat tien tot vijftien jaar zichtbaar. Na een correctie van de oogleden zien uw ogen er fris en uitgerust uit, maar vergeet niet dat het verouderingsproces in uw lichaam wel gewoon doorgaat. Haal het maximale uit de behandeling door gezond te leven en goed voor uw lichaam te zorgen.

De littekens van een ingreep aan de ogen zijn nauwelijks zichtbaar, omdat de snede in de natuurlijke plooi van het ooglid wordt gemaakt. De eerste twee weken na de behandeling kan de huid rood van kleur zijn, maar dit verdwijnt vanzelf weer.

Ja, dat mag. U mag uw lenzen weer dragen zodra u deze gemakkelijk kunt inbrengen en verwijderen zonder daarbij te veel aan het ooglid te trekken. Wij raden u aan om de eerste week na de ingreep een bril te dragen.

Wanneer u klachten ervaart als hangende oogleden, wallen, beperkt gezichtsveld, vermoeide blik of hoofdpijn kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uw situatie en beoordeelt hij of een dergelijke ingreep de geschikte oplossing voor u is.

Een ooglidcorrectie is een operatieve ingreep. Het is dan ook verstandig om vooraf enige voorbereidingen te treffen. Houd er rekening mee dat u na de behandeling hersteltijd nodig heeft. Regel dit met uw werk en zorg voor oppas voor uw kinderen. U mag na de behandeling namelijk niet zwaar tillen of bukken. Tijdens een eerste consult bespreekt de plastisch chirurg uitgebreid met u hoe zich het beste kunt voorbereiden.

U kunt starten met het smeren van de littekencrème zodra de korstjes op het ooglid zijn verdwenen. Probeer de crème de eerste twee weken zo licht mogelijk aan te brengen. U krijgt de littekencrème van ons mee tijdens de eerste controleafspraak in de kliniek.

In principe kan iedereen die niet tevreden over zijn ogen is een ooglidcorrectie ondergaan. We merken dat de meeste mensen die kiezen voor een ingreep aan de oogleden ouder zijn dan 30 jaar. Toch kunnen ook jongeren voor een behandeling bij ons terecht. Wallen of afhangende wenkbrauwen of oogleden zijn namelijk vaak erfelijk bepaald.

We raden u de eerste zes weken aan om zo min mogelijk de zon in te gaan. Wanneer u dit toch doet, is het belangrijk een zonnebril en goede zonnecrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Nee, u kunt na een ooglidcorrectie beter niet zelf autorijden. Neem daarom iemand mee wanneer u de ingreep ondergaat of kom met het openbaar vervoer.

Het is afhankelijk van het type werk dat u uitvoert wanneer u weer aan de slag kunt. De eerste dagen zult u blauwe plekken krijgen en een gezwollen huid hebben rondom de ogen. Licht huishoudelijk werk doen is de eerste week toegestaan. Verricht u lichamelijk zwaar werk? Dan adviseren we uw werk na ongeveer drie tot vier weken weer rustig op te bouwen. Luister hierbij vooral goed naar uw lichaam. U voelt het beste aan wat wel en niet gaat.

Zolang de hechtingen er nog inzitten kunt u geen make-up op uw ogen dragen. Zodra de hechtingen verwijderd zijn, mag u weer make-up dragen. Wees hier de eerste twee maanden nog wel voorzichtig mee. Vooral bij het verwijderen van de make-up.

Het is verstandig om de eerste weken even rust te nemen. Na gemiddeld drie tot vier weken kunt u het sporten weer langzaam opbouwen. Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over het herstel.

De dag na de ingreep mag u gewoon weer douchen. Probeer hierbij wel de wond zoveel mogelijk droog te houden totdat de hechtingen verwijderd zijn. Is de wond toch nat geworden? Dep deze dan voorzichtig droog.

De ooglidcorrectie behandelingen vindt plaats binnen het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Onze kliniek bevindt zich binnen dit ziekenhuis. U kunt hier ook overnachten.