Openingstijden
Maak een afspraak
Mijn Portaal

Onze openingstijden:

Maandag09:00 - 17:00 uur
Dinsdag09:00 - 17:00 uur
Woensdag09:00 - 17:00 uur
Donderdag09:00 - 17:00 uur
Vrijdag09:00 - 17:00 uur

Smalle lippen

Smalle lippen is een veelvoorkomend esthetisch probleem. Smalle lippen komen vaak voor bij mensen die door veroudering of door erfelijkheid aan volume hebben ingeboet. Ook andere factoren zoals roken kunnen bijdragen tot smalle lippen. Sommige mensen worden geboren met smalle lippen als gevolg van hun individuele genetica. Smalle lippen kunnen ertoe leiden dat iemand zich onzeker voelt over zijn uiterlijk, dus kiezen veel mensen voor behandelingen.

Plan een consult

Behandeling smalle lippen

Voor de behandeling voor smalle lippen wordt gebruik gemaakt van fillers op basis van hyaluronzuur of Radiesse. Voorheen werden fillers gebruikt met siliconen. Dit zorgde ervoor dat fillers altijd in de lippen bleven en werden ingekapseld. Dit gaf lelijke effecten, zoals misvormde lippen. Zeg maar dag tegen siliconen – tegenwoordig is hyaluronzuur de beste keuze als lip filler. Deze natuurlijke lichaamseigen stof heeft zeer weinig bijwerkingen en de kracht ervan kan precies worden afgestemd op de behoeften van elk individu door middel van verschillende soorten vullers die beschikbaar zijn, afhankelijk van het gewenste resultaat. Eenvoudig gezegd – er is een perfecte oplossing voor iedereen!

Door het gebruik van een canule, of holle naald, wordt de vuller in de huid geïnjecteerd zonder risico op het raken van bloedvaten. U kunt uw lippen zelfs verder verfraaien door de verticale lijnen erboven – ook wel “rokerslijnen” of “streepjescode” genoemd – op te vullen. Bovendien kan Botox rond de mond worden gebruikt voor een extra boost.

Nazorg

Na de behandeling kunnen de lippen enkele dagen rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen voor een optimaal resultaat – breng indien nodig ijspakkingen aan en vermijd de eerste 24-48 uur zware activiteiten. Vermijd blootstelling aan de zon om de resultaten van uw injectie te behouden en houd het gebied schoon.

Kosten lippen behandelen

Tijdens een eerste consult bespreekt een van onze plastisch chirurgen uw wensen en de mogelijkheden voor het mooiste resultaat. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op inclusief persoonlijk kostenoverzicht.

Maak een afspraak

Wilt u meer informatie over de behandeling voor smalle lippen? Maak een afspraak met een van onze plastisch chirurgen.

Veelgestelde vragen over smalle lippen

Smalle lippen kunnen genetisch bepaald zijn of het gevolg zijn van natuurlijke veroudering. Genetische factoren bepalen vaak de natuurlijke vorm en grootte van de lippen, terwijl het verouderingsproces kan leiden tot het verlies van collageen en elastine in de huid, wat resulteert in dunner wordende lippen en het ontstaan van fijne lijntjes rond de mond.

Lipfillers zijn injecties met een stof zoals hyaluronzuur, die worden gebruikt om het volume en de vorm van de lippen te verbeteren. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam en wordt veilig gebruikt in cosmetische behandelingen. Door het injecteren van lipfillers kunnen vollere, meer gedefinieerde lippen worden gecreëerd, waardoor een jeugdige en aantrekkelijke uitstraling ontstaat. Deze behandelingen worden uitgevoerd door ervaren professionals en bieden een tijdelijke maar effectieve oplossing voor mensen die hun lipvorm willen verbeteren zonder chirurgische ingreep.

Lipfillers kunnen worden gebruikt om de natuurlijke lipvorm te verbeteren zonder deze volledig te veranderen. Dit betekent dat u uw eigen lipcontouren en uitstraling kunt behouden, maar met meer volume en definitie. Het doel van lipfillers is om subtiel te verbeteren en aan te vullen, zodat de resultaten er natuurlijk uitzien en passen bij uw gezicht